Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 6500 3.2MHz & Stock
Motherboard
ASUS ROG Maximus VIII Hero
Storage
Samsung 850 Evo 250Gb / WD Blue 1Tb
PSU
Thermaltake TR2 500W Bronze
RAM
Kingston Hyper X Fury 8Gb DDR4 2666MHz
Video card
ASUS Strix GTX960 DC2 4GD5
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Cooler Master QuickFire Ultimate
Audio
Labtec 2.1
Monitor
Samsung Syncmaster 2032Bw 20"
OS
Windows 8.1
Метузалем имаше пишано пред некое време за Вамо модулите, нешто дека зезале, е сега не ми текнува која верзија беше, дополнително имаше поплаки дека Вамо модовите не функционирале со 18650, туку со 2x18350 батерии или една 18350, е сега може тоа да е за постарите верзии.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Audio
Labtec 2.1
Monitor
OS
Windows 8.1
Во коментарите пишува и за V8 и за V10 дека функционираат со две батерии една врз друга за во тубите, сепак не знам колку е точно ова, па ако правиш DIY бокс мод, сврзи две 18650 во серија и би требало да си работи ко што треба.

krema

OG
24 јуни 2009
15.718
15.813
youtu.be
За V10 изгледа треба така, но за V8 изгледа дека ке работи и со една батерија 18650.
Многу од нив своите вамовци ги имаат надоградено со овој V8 модул, и работат без никаков проблем, дури сабом работи :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
SV dripper

Името на оригиналот е S.O.D 5K, а фирмата е Science Of Vaping, па веројатно затоа Кинезите го крстиле SV. Изработката е многу добра, никаде нема грешка (не дека има што многу да се згреши), а моделот е овој. Долго време се мислев меѓу него и црниот, ама сепак на крај решив да се држам до стариот добар челик, од кој ги бирам повеќето атомизери.

Сликата каде што се гледа целиот никако не ми испаѓаше, па може да го видите на Фасттек. А јас, еве што ќе кажам за него:

fQM8kI1.png

Доаѓа со две капи, што значи дека нема подеслив airflow. На некој начин тоа и ми се допаѓа, ми се смачи од метални прстени што се разлабавуваат и меѓу кои се пика течност од кондензација. Мала маана му е што двата гумени прстена не држат јако, иако ни оддалеку не се слаби, веројатно Кинезите штедат на гума и не ставаат прстени со доволна дебелина. Но засега нема проблем, можам да го кренам Сигелејот со две батерии внатре и капата нема да се одвои. Спротивно на тоа, дрип типот е многу јак и не влегува лесно без подмачкување ;). Сличен е како на тој на Кајфун Ѕвонокап, но не е ист, малку е потесен.

yZSnHeV.png

Главна карактеристика му се закосените дупчиња за airflow, ќе видиме како ќе се покаже.

И така, наместив намотка, овој пат хоризонтално.

TDND4Aq.png

Иако вертикалната можеби општо земено подобро работи, и полесно би се монтирала на ваква конструкција, сепак поради патот на воздухот мислам дека е подобро хоризонтална. И намотката треба да биде поназад (не толку блиску до ѕидот) и пониско, за да се најде на патеката на воздухот. Малку ми се искриви при борбата да ја монтирам, но после ја исправив. Но сепак не ми се допаѓаат релативно долгите нозе, при прво палење светеа нозете, а не намотката. :D Но едно „ждранг“ по намотката ја среди.

Mop3ysP.png

Ставен памук и all juiced up and ready to go...

IMGXSsu.png

Поглед одназад...

RJOh2NZ.png

И ми текна дека не ја сликав убаво закривената купола, па по неколку повлекувања ја извадив за сликање, затоа е влажна. Не знам колку убаво се гледа.

И каков е вејпот? Задоволен сум, но не премногу. Вкусот е убав, изразен, но изгледа јас сум се размазил од широкиот airflow, па некако не ми одговара тесниот. Иако, по неколку часови се привикнав во голема мерка. Со капата со две дупки не ми оди убаво на една намотка: ако е на средина меѓу дупките, некако нема вкус, а ако е на едната дупка, другата е за џабе. И чудна работа, на 10 вати некако воопшто не ми одеше, не знам дали е до памукот на Мујо или нешто друго, морав да дигнам на 15, што е чудно за дрипер со тесен проток на воздух. И уште нешто што (благо) ме разочара, бунарот не е толку длабок како на сликите, а затоа што намотката треба да се спушти (ова е мое мислење, никаде не сум прочитал; ќе пробам и со поткрената), не собира многу течност, иако тоа не е ни малку.

Но добро, сепак го користев само неколку часа, па ќе видиме понатаму.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Го кренав coil-от и подобро е. Исто помогнаа и тефлонскиот дрип тип и рејонот. Веќе можам да си вејпам без да мислам на тоа што го држам во рака, односно да не ми пречи нешто.

Не знам дали Мујо памукот нешто не чини или јас лошо го местам... По два-три саата вејпање се „затна“, веќе не влечеше толку. Како кога му е време за менување, но толку брзо? Можеби премногу го увртев, изгледаше голема количина, а лесно проаѓаше низ намотката. Пак ли треба да одам на школо (Јутјуб) да барам цаки... :mad: Кај е јапански памук за клошар.

Иако... Нешто чудно се случува. Многу брзо ми се троши течноста, буквално треба да капам на секои пет минути. И како да подзагорчува по некое време (истата течност е)... Ма не, сигурно трипувам од никотинот. :D

Едит: Фала Аце, подобар да си купиш.

xnickx

lurker
20 декември 2014
619
851
xnickx's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
SAMA Black Widow
Mouse
Steel Series Rival 100
Keyboard
Audio
Labtec 2.1
Monitor
OS
Windows 8.1
Ајде со здравје да си го парееш Метузалем :) Ова со двете различни капи ме потсеќа на Кенеди со дополнителна капа со доток на воздух одозгора. само ептен е за бркање облаци, толкав доток би го затапил вкусот. Ма да стандардиот делува вред :rolleyes:

dejan_str

senior
8 април 2011
8.368
5.392
OHRID кај ензероно
Денес ми стигна нарачка од пред 2 ипол месеци од фастек лол, дури бев заборавил дека и Authentic Innokin iClear 16 Top Coil Clearomizer (1.6ml) сум нарачал во пакетот. Ми требаша така покомпакто евтино решение што ке дава топла пареа и со кое ке можам да ги прарам течностиве кој ми имаат грозен и прејак вкус со сабтенков, пошто со iClear вкусот е многу понеизразен и можам да ги парам некој џусеви кој со сабтенк неможам.

cacko1

hello world
18 март 2015
338
420
Oхoooo си се изнaчекaл @dejan_str
И јaс имaм еднa нaрaчкa сo Сингaпур пoст 26денa јa чекaм (течнoсти hangsen и резервни греaчи зa ПТ 3 мини) aмa мислaм декa Кaјфунoт пoбрзo ќе стигне преку Хoнг Кoнг пoст a сеa сеa скoрo гo нaрaчaв( прoчитaв нa фoрумoв декa пoбрзo стигaaт сo хoнг кoнг пoст aкo не сум грешкa)

Пoздрaв

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Се е можно антивирус последно сум ставил пред 3 години дефендеров само од 8.1 го користам и си викам се е можно

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Последниве 3-4 нарачки со HK пост до скопје за 7-10 деана , а од скопје до ново лисиче можно е и 2 месеца ако не одиш сам да си ги бараш

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Пу зa мaлку ми oтиде нaгрaдaтa a блиску бев ;)

@kjosmofon А ти ги пишувa декa се стигнaти вo Ск.?
Некогаш пишува а последно време поретко, ако 7-8 дена откако ќе има порака дека се на пат кон мкд и ги нема јас одам да ги
барам

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
првата тура да , исти се како оригиналите само ги точат од 125мл во 10мл не се разводнети и најважно во стаклени шишенца. Сега имам учте 18 од франција порачано и 10 од полска. Искрено од сите до сега ТПА, флавор вест, и капела, лоша немам 3-4 просечни и едно 10 топ испаднаја. Само направив грешка 2 ароми ги порачав по 2 пати а и гратисот ми го згрешиј апа ми дадоја иста како во нарачката.

cacko1

hello world
18 март 2015
338
420
... Искрено од сите до сега ТПА, флавор вест, и капела, лоша немам 3-4 просечни и едно 10 топ испаднаја. Само направив грешка 2 ароми ги порачав по 2 пати а и гратисот ми го згрешиј апа ми дадоја иста како во нарачката.
Тие дупликатите да не ги фрлаш случајно? кажи кај ќе ги фрлаш ако ги фрлаш ја ќе ги земам ;)
или да се мењаме ако сакаш може

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

На врв Дно