Фала и стварно си доктор на темава...
Немав појма што ќе ми донесат и немав појма дека е ова дробно..гледам дека има и за подесување колку воздух да влегува..сега е цело отворено. Да го оставам така или да затворам малку?
@krema како мислиш кој ми одговара? Нели треба да нарачувам кој одговара за овој мод?
Прво добредојде.
Да се вмешам малку во муабетов бидејќи сум поминал доста тенкови со готови греачи.
Комбинацијата на воздух и вати ти дава пареа и вкус, ако намалиш вати а го отвориш воздухот ќе имаш малку чад и малку вкус, ако го под затвориш воздухот и зголемиш вати ќе имаш повеќе пареа и солиден вкус. Немој да одиш преку препорачаните вати за греачот и да не го затвараш премногу воздухот бидејќи можиш да го изгориш памукот во греачот/главата и да треба да ја фрлиш.
Само со експериментирање ќе си ја најдиш идеалната комбинација али немој да ја прекардашиш, нема да осеќаш ни вкус ни ништо, ќе се презаситиш, полека, ќе си дојди само.
Ако ми пишиш кој греач го користиш ќе ти кажам како мене ми одговара, го имам истиот танк и скоро сите греачи пробано.