Metuzalem
Tootle Puffer
Metuzalem's setup
- Processor & Cooler
- i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
- Motherboard
- ASUS P8Z68-V/GEN3
- Storage
- Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
- PSU
- CM 600W Silent Pro Gold
- RAM
- Kingston @1866
- Video card
- Radeon HD 7750
- Case
- HAF 912 Plus
- Mouse
- ASUS ROG GX950
- Keyboard
- Filco Majestouch-2, Logitech G710+
- Audio
- Realtek ALC892
- Monitor
- Viewsonic VX2753MH-LED
- OS
- WinServer2003, Win7 x64
Нема, Нкон престана да испорачува со евтиниот шипинг до кај нас, исто и Литокала. <- Таа ни беше последна надеж (иако можеби беа втора или трета класа батериите од таа продавница). Инаку, на Алиекспрес има повеќе Литокала продавници (liitokala Factory Store, Liitokala 0fficial (со нула), Liitokala Official Flagship итн.) кои е потврдено дека ваљаат фалсификати (не знам ни дали уште постојат). Викаат дека и таа Liitokala Official не е официјална, и покрај името, но барем не продава фалсификати. Стара продавница со добар рејтинг е, не би и` се исплатело да затвори и да се појави под ново име. Викаат (за Бразил) дека често укинува шипинг и воведува нов (поскап), ќе видиме.
Од други 18650 батерии што ги гледав на Алиекспрес ниедна не ми фати око, ми личат на фалсификати или се кинески марки, непогодни за вејпање.
Од една страна, ако е премногу евтина батеријата, сигурно е фалсификат, од друга страна за малку поевтините оригинални батерии (како Samsung 30Q) не им се исплати да фалсификуваат, па можеби вреди да се бараат тие (иако не е цврсто правило и не мора да значи).
Edit1: Најдов дека оваа продавница на неколку луѓе во минатото неколку пати им испорачувала оригинални батерии. Не гарантирам дека и сега ќе биде така, но има шанси. :hay:
Edit2: Го сакам ова. :hay:
Edit2a: Не можам да решам дали да ги префрлам постовиве во темата за батерии. :silentsry:
Edit3: Уште легитимни продавници 1 2 3, кои барем на неколку луѓе им пратиле оригинали, но засега праќаат само со ДХЛ кај нас, можеби во иднина ќе се свестат (ќе најдат асална пошта).
Edit4: Во овој пост, зборот „оригинали“ да не се сфаќа толку сериозно, како и во поглед на се` што доаѓа од Кина. :hay:
Од други 18650 батерии што ги гледав на Алиекспрес ниедна не ми фати око, ми личат на фалсификати или се кинески марки, непогодни за вејпање.
Од една страна, ако е премногу евтина батеријата, сигурно е фалсификат, од друга страна за малку поевтините оригинални батерии (како Samsung 30Q) не им се исплати да фалсификуваат, па можеби вреди да се бараат тие (иако не е цврсто правило и не мора да значи).
Edit1: Најдов дека оваа продавница на неколку луѓе во минатото неколку пати им испорачувала оригинални батерии. Не гарантирам дека и сега ќе биде така, но има шанси. :hay:
Edit2: Го сакам ова. :hay:
Edit2a: Не можам да решам дали да ги префрлам постовиве во темата за батерии. :silentsry:
Edit3: Уште легитимни продавници 1 2 3, кои барем на неколку луѓе им пратиле оригинали, но засега праќаат само со ДХЛ кај нас, можеби во иднина ќе се свестат (ќе најдат асална пошта).
Edit4: Во овој пост, зборот „оригинали“ да не се сфаќа толку сериозно, како и во поглед на се` што доаѓа од Кина. :hay: