Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нема, Нкон престана да испорачува со евтиниот шипинг до кај нас, исто и Литокала. <- Таа ни беше последна надеж (иако можеби беа втора или трета класа батериите од таа продавница). Инаку, на Алиекспрес има повеќе Литокала продавници (liitokala Factory Store, Liitokala 0fficial (со нула), Liitokala Official Flagship итн.) кои е потврдено дека ваљаат фалсификати (не знам ни дали уште постојат). Викаат дека и таа Liitokala Official не е официјална, и покрај името, но барем не продава фалсификати. Стара продавница со добар рејтинг е, не би и` се исплатело да затвори и да се појави под ново име. Викаат (за Бразил) дека често укинува шипинг и воведува нов (поскап), ќе видиме.

Од други 18650 батерии што ги гледав на Алиекспрес ниедна не ми фати око, ми личат на фалсификати или се кинески марки, непогодни за вејпање.

Од една страна, ако е премногу евтина батеријата, сигурно е фалсификат, од друга страна за малку поевтините оригинални батерии (како Samsung 30Q) не им се исплати да фалсификуваат, па можеби вреди да се бараат тие (иако не е цврсто правило и не мора да значи).

Edit1: Најдов дека оваа продавница на неколку луѓе во минатото неколку пати им испорачувала оригинални батерии. Не гарантирам дека и сега ќе биде така, но има шанси. :hay:

Edit2: Го сакам ова. :hay:

Edit2a: Не можам да решам дали да ги префрлам постовиве во темата за батерии. :silentsry:

Edit3: Уште легитимни продавници 1 2 3, кои барем на неколку луѓе им пратиле оригинали, но засега праќаат само со ДХЛ кај нас, можеби во иднина ќе се свестат (ќе најдат асална пошта). :)

Edit4: Во овој пост, зборот „оригинали“ да не се сфаќа толку сериозно, како и во поглед на се` што доаѓа од Кина. :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

Зависи од ширина на екран. :hay:

Откажаа љубов поштите поради построгите правилници за транспорт на батерии. Да не кобам, ама може да биде само полошо. Ова сега се последни обиди да протнат по обична пошта (да не декларираат дека се батерии), кога ќе ги откријат ќе ги снема.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
Зависи од ширина на екран. :hay:

Откажаа љубов поштите поради построгите правилници за транспорт на батерии. Да не кобам, ама може да биде само полошо. Ова сега се последни обиди да протнат по обична пошта (да не декларираат дека се батерии), кога ќе ги откријат ќе ги снема.
Мене ми направија испорака и покрај што пишува дека не доставуваат до Македонија и сега пак ќе правам порачка утре-другиден стигнаја за 18-19 денови па ќе видиме како ќе биде :)

Испратено од SM-J330FN преку IT.mk форум апликација

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
До пред неколку дена пишуваше дека испорачуваат со турска пошта и беше 7 и нешто долари испорака.

Турска пошта имаше и на други места, сега многу поретко.

Chaeld10_8

user
29 март 2011
1.064
926
До пред неколку дена пишуваше дека испорачуваат со турска пошта и беше 7 и нешто долари испорака.

Турска пошта имаше и на други места, сега многу поретко.
Нема повеќе на жалост денес пробав неколку пати неќи :( то е то ќе бараме друга опција ')

Испратено од SM-J330FN преку IT.mk форум апликација

OldSchoolPvP

lurker
13 февруари 2014
744
1.169
Shutter Island
Fogstar - The UK's #1 trusted source of 18650 Batteries
Како што гледам имаат шипинг до кај нас, батериите не им се скапи 30Q 300 денари доагаат. Е сега шипингот е 15 фунти што и не е така лошо кога се нема избор . За мала количина не се исплати.
Да се собереме да нарачаме 25 батерии + шипинг пак ке ни испадне испод 400 денари по батерија. Па дури и 15-20 батерии да се порачаат пак се исплати. Што поголема количина подобро.

4.65 ( една батерија 30Q) * 20 ( поголема количина батерии ) + 15 ( шипинг ) = 108 фунти / 20 батерии = 5.4 фунти од батерија = 373 денари по батерија.

Кај нив едно 98% сум сигурен дека нема фејк батерии. И примаат пејпал.

Последна промена:
28 јануари 2017
2.104
4.858
Ресен
Fogstar - The UK's #1 trusted source of 18650 Batteries
Како што гледам имаат шипинг до кај нас, батериите не им се скапи 30Q 300 денари доагаат. Е сега шипингот е 15 фунти што и не е така лошо кога се нема избор . За мала количина не се исплати.
Да се собереме да нарачаме 25 батерии + шипинг пак ке ни испадне испод 400 денари по батерија. Па дури и 15-20 батерии да се порачаат пак се исплати. Што поголема количина подобро.

4.65 ( една батерија 30Q) * 20 ( поголема количина батерии ) + 15 ( шипинг ) = 108 фунти / 20 батерии = 5.4 фунти од батерија = 373 денари по батерија.

Кај нив едно 98% сум сигурен дека нема фејк батерии. И примаат пејпал.

На ова обавезно ќе ни удрат данок + ддв, ќе дојди само малку поевтино од Амбрела, не знам дали ќе вреди замарањето али браос за то шо сепак ја најде.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.120
14.258
Добро бе Шарловски, како ти успева толку да ги дотераш течностиве? Претпоставувам искуство и квалитет на суровини. Мене не ми излегуваат до толку добри.

Latakia е фантастична. Сирената ја цепа со полна пареа. Со нетрпение очекувам да го загреам Скајлајнот со тутунскиве.

Точно било време да се вратам на тутунски малку. Ти благодарам.

28 јануари 2017
2.104
4.858
Ресен
Добро бе Шарловски, како ти успева толку да ги дотераш течностиве? Претпоставувам искуство и квалитет на суровини. Мене не ми излегуваат до толку добри.

Latakia е фантастична. Сирената ја цепа со полна пареа. Со нетрпение очекувам да го загреам Скајлајнот со тутунскиве.

Точно било време да се вратам на тутунски малку. Ти благодарам.

Не правам ништо посебно жими се, за тутунските искуството не е битно (освен тоа што треба да се тестира и одреди процентот), гледам да се дозирани како треба, подобро малку повеќе отколку помалку и изгледа ќе е до суровините, најмногу до ВГто и никотинот, тие играат голема улога во вкусот.

Мило ми е што ти се бендиса, малку блажи ако се сеќавам добро и не е хардкор тутунска.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.120
14.258
Не правам ништо посебно жими се, за тутунските искуството не е битно (освен тоа што треба да се тестира и одреди процентот), гледам да се дозирани како треба, подобро малку повеќе отколку помалку и изгледа ќе е до суровините, најмногу до ВГто и никотинот, тие играат голема улога во вкусот.

Мило ми е што ти се бендиса, малку блажи ако се сеќавам добро и не е хардкор тутунска.

Да не е хард кор како некои други. Баш имав прилика да пробам Virginia Tobacco од Liqua и баш е онака качак. Многу поизразен тутунски мирис од други што имам пробано. Само што беше 12ка и ме отру троут хит.

И ај доста те фалиме оти ќе почнеш да се занесуваш :) Всушност и сигурно ти е непријатно но ете импулсивно кога ќе пробам нешто добро сакам и да споделам.

Имам големи очекувања од Сакајлајн а и нектарот чека на прагот. Ќе пишам штом се стекнам со импресии.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не е премногу поволно, затоа не го пишам во таа тема, но се приближува до тоа: iPV D3S. Легенда, добар чип, мал, лесен (за жал не е :hay:), без непотребни тракатанци како 3Д дисплеи и звучници, само што нема микро УСБ конектор, туку батеријата се полни (ако се полни во него) со неговото кабелче. Можеби ископале стара залиха.

Нема друг купон, би требало да фаќа 3FVapeNewsletter за минус доларче.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Ова сум го пробал со обична цигара, бзди на тутун, поише на пепељара, хар кор тутунска
На ајстикот сменив 5 каблиња за 2 месеца (но ги користев и за моб) па со уникатно кабле човек како мене нема да тера долго :D

Иако аромата се става во мал процент пожелно е да е познат изворот на тутунот, може и качак (пробано).

Изменето од модератор:

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.172
3.227
Струмица
Исто имаше и диу арома со кафе, и таа ја имам пробано и испадна ок.

Иако аромата се става во мал процент пожелно е да е познат изворот на тутунот, може и качак (пробано).
Ај сеа прочитај ги првите неколку топ коментари на видеото и друг пат не прај такви глупости.
Првите двајца (New Amsterdam Vape / GrimmGreen) се олдскул вејпери, сигурно не си слушнал за нив.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Да, не видов за второто дека е за кафе, веќе и за првото се мислев да бришам. За мацерација од тутун треба да бидеш поголем мајстор од производителите на ароми за да добиеш нешто употребливо и да не се отруеш (ако е за меракот). А аромите се евтини и ги има на многу места да се купат (ако е за парите)...

Второто видео го бришам сигурно затоа што е опасно по здравје *, се мислам дали и првото, иако во темава и порано имаше објавувано слични видеа, можеби и истово беше.

* Опасно по здравје е затоа што во „аромата“ остануваат маслата, кои кога ги вдишуваш се лепат за белите дробови и организмот не може да ги исчисти по природен пат.

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra rev 1.2
Storage
Samsung 990 Pro 4TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
XFX Mercury RX 9070XT OC Magnetic Air Edition with RGB
Case
Corsair Graphite 780T White
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
LG UltraGear 27GP83B-B.AUS
OS
Windows 11 Pro x64
* Опасно по здравје е затоа што во „аромата“ остануваат маслата, кои кога ги вдишуваш се лепат за белите дробови и организмот не може да ги исчисти по природен пат.
Мене (сериозен сум) ме интересира ова:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не сум лекар и не знам точно, но мислам дека додека да се регенерираат, отиде возот. :hay:

Секаде каде што читам за тоа вика дека бронхиите и алвеолите не можат да се исчистат сами себе од масла. Катран не е цел масло и не е само масло.

fis1976

lurker
15 март 2016
688
1.308
Скопје
Денес прв пат полнев батерија (Samsung Q30) со LiitoKala Lii-202 и се полнеше 5 часа (на 0,5А) . При текот на полнењето, од почетик до крај, батеријата и LiitoKala-та беа ладни а полначот (5.1V 2.1А оригинал од iPad) ептен млак. Немам инструмент да измерам до колку ја полнеше ама на Пикото покажа 4.13V, го уклучив и на компјутер на Arctic Fox Device Monitor и покажа исто. Како ви се чини?

Да се самоцитирам за споредбата да биде поуочлива.

Денес ја полнев батеријата на 1А (како и првиот пат, беше на 7% според Пикото) и се наполни за 2 часа и 30 мин. (точно). Батеријата ладна, LiitoKala-та на "грбот" млака а полначот потопол. Arctic Fox Device Monitor покажа дека е полна 4,14V. Чисто информативнo! :)

Tom Ford

hello world
20 декември 2017
157
386
Има една стара народна, вели вака:

- РИБАТА СМРДИ ОД ГЛАВАТА!

Па така и во Умрела.

Од толку многу чаламење, дигање цени во небо, блокирање на наши членови на фејс кога им сугериравме за високите цени и кои производи да донесат, завршија продавајќи - КОНДОМИ ! :eek:h:

Мене ми е јасно дека маќедонија е многу мал и сиромашен пазар, пуста ливада на која дури и ќори коњи пасат, но од друга страна е повеќе од јасно дека вејпингот и тргувањето со производите за него нудат безброј уносни опции, кои очигледно одговорните од Амбрела не знаат да ги искористат.

Секоја чест за вработените, тоа се фини, љубезни и услужливи луѓе, но повеќе од евидентно е дека менаџментот им е порка мизерија. Штета.

Последна промена:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Па сега ... продавале кондоми.
Гарант не` пратат како висиме на форумов и си рекле ај да ги охрабриме вејпериве да упражњаваат повеќе секс. :D

Мене (не)би ме зачудило ако почнат со продажба на цигари, опрема за мотање тутун, џирло муштикли и слични глупости. Да не им даваме нови идеи, како се алчни за пари и тоа е можно. :crazy:

Туку дали мислат конечно да донесат глицерин или да си бараме друго чаре?

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.120
14.258
Блиц.

package jpg.jpg 20180808_201859.jpg
Скајлајнот доаѓа без штрафцигерче. Пу јазк да им е.

Нарачав и 10 воздушни дискови.

Го викував на 1.5 оми канталски, му поставив MTL диск кој доаѓа во пакувањето со него и му викнав еден набрзински вејп.

Многу е сличен на сирената 2:

sirena i skyline.jpg
Аромата на прва е многу слична меѓу двата со тоа што мислам дека малку натежнува накај сирената.

Скајлајнот е многу сличен и со Кајфун Прајм кој немам време да го викувам сега. Посебно во делот на острина на пареа. Некако заради долгиот пат, додека дрипот е ладен е најблизок до обична цигара. Најсув чад до сега и можам да кажам вистинско уживање за промена.

Можда дека нов но сега ми е омилен. Тутунски ароми легнуваат фантастично.

Има уште време за да се запознаеме. Утре или задутре ме чека и нектарот да го зачурам. Тој ми е многу интересен како дизајн. До сега не сум видел нешто такво. Но ај за тоа потоа.

Пријатна ноќ другари.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Ај сеа прочитај ги првите неколку топ коментари на видеото и друг пат не прај такви глупости.
Првите двајца (New Amsterdam Vape / GrimmGreen) се олдскул вејпери, сигурно не си слушнал за нив.
Повеќето коментари се во стилот "great video" не ти го разбрав муабетот, нити па разбрав оти цигарата као да ја пушиш е ок, да ја вејпаш не чини, катран си е катран, ем вака од една цигара ќе испадне течност над 100 милилитри, што сигурно нема да ја испушиш за 5мин. како и цигара. Или за кафето беше?
Инаку видеото предходно спомнато беше со екстракција на никотин од тутун, со помош на жива сода. Затоа беше и опасен експериментот :)
За меракот е.
На катранот не верувам дека му треба тоолку долго да се исчисти, али нејсе. Друга работа, масла од еукалипус, нане, и слични растенија дури препорачливо е да се вдишуваат при тешкотии со дишење, а видиш од кафево велите не чинело. Затоа ми се виде и ок, али чим Гуру вели дека не чини и кафето, нема место за сомневање дека чини :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
За кафето беше.

Тие маслата од еукалиптус, нане и слично се посебно припремени и наменети за вдишување. Демек липидите испарувале на одредена температура и при подготвувањето на концентратот ги одвојуваат. Иако, не сосема.

Еве случаи на lipid pneumonia каде што се спомнуваат како можни причинители еукалиптус, камфор, ментол и други масла 1 2 3. Еве една што ги брани маслата, ама ми личи како да ги продава или е поврзана со некој таков.

Еве и некои вејпери што ги бранат, но како што реков, голема е разликата од тоа да земеш готов производ и сам да си го правиш.

Во секој случај, дури и да е сива зона, зошто да ризикуваме кога аромите се евтини и лесно достапни.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Не сум знаел дека толку има масо во кафено, во кокос на пример има видливо мноогу масло. Не дека се скапи, поготово со оглед дека вејпам 3-4 дена мечсечно, него ете ме занимале диу работи, ме интересира како седобиваат ароми, вг, пг, како работи уредот и слично, најмал проблем е арома да се набави од проверен производител :)

Статус
Затворена за нови мислења.
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно