Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.708
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Како е кај вас кои се мислењата на вејперите за законов ? Ке има ли некое влијание на вас ?
Немам некое посебно мислење, уште не се знае како точно ќе биде (и што е поважно, како ќе се применува). На мене веројатно ќе нема влијание (како за сите така и за мене), плус со парењево добив способност да издржам саати без никотин ако треба, а од второрачен чад не се плашам. :hay:

Е сега за другите тоа е неубаво (ако на некој начин се промовира пушењето), но ќе видиме како навистина ќе биде.

Vst94

hello world
27 јули 2017
85
85
Дури и кога пушев цигарчиња ми сметаше оној димот што искача од врвот на цигарата.
За вејпање ме опоменале само еднаш до сега, и тоа на отворен простор во кафана, кај што ветерот го занесе облакот на соседната маса, иако издувувам во земја на места кај што има повеќе луѓе. А на отворено...
oJ2UbQ2.jpg

28 јануари 2017
2.066
4.731
Ресен
Ако вистина го изгласаат, штета, ај шо не излегвев многу, уште толку ќе ме натераат да седам дома (зимава). Ко ќе ми текнит алиштата како ми смрдеа, јао...

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.708
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Прашуваш или се крстиш од неверување? :)

Ако е првото, ќе ти кажам дека е ова, ако е второто, ќе ти се придружам. :hay:

„За луѓе кои не можат да погодат Fire button моравме да ставиме штангла.“ :D

rilly

hello world
8 јули 2015
301
252
www.facebook.com
Прашуваш или се крстиш од неверување? :)

Ако е првото, ќе ти кажам дека е ова, ако е второто, ќе ти се придружам. :hay:

„За луѓе кои не можат да погодат Fire button моравме да ставиме штангла.“ :D
Se prasuvam do kade moze da ide mastata na covekot...bez razlika... na mnogu lugje ke im se dopadne I ke se prodava dobro...mora do go pocituvame izborot na drugite...

Sent from my LG-G3 using Tapatalk

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Енос ќе развиват модовите, ова е само почеток!
Трката за вејперскиот пазар е огромен, секој ден станува поголем и поголем, а со тоа и профитот!

viktoraleks

hello world
2 септември 2011
72
58
Kumanovo
После 3 дена интензивно читање на темава и гледање youtube, се одлучив за следново

Innokin Endura T20-S
$24.82 Authentic Innokin Endura T20-S Complete 1500mAh Starter Kit - 2ml / 0.8/1.5ohm / USB charger at FastTech - Worldwide Free Shipping

Пакетче глави
$9.88 Authentic Innokin Prism-S Replacement Coil Head (5-Pack) 5-pack - 0.8ohm (16-18W) at FastTech - Worldwide Free Shipping

Некој совет од вас дали е подобар избор од ендура т22 и joytech aio, и со колку никотин да стартувам, со оглед на тоа дека пушам кутија родео дневно ако нешто значи тоа.

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
@viktoraleks
Welcome to the club:)

Добредојде во вејперската секта:D

Има експерти за ендура, ќе се јават за кратко и ќе те упатат.
Ја би почетнички идел со ендура т22 и 1.5 омски глави, колку никотин .... тоа зависи од тебе, што знам, пробај појако, да речеме 12, ако е јако ќе ја пресечеш на пола со 6 и ќе добиеш 9. Предлогот за никотинот е ако одеш со 1,5 омски глави! Ако одеш со т20-ес, тогаш намали за 3 бројки отприлика.:)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.708
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@viktoraleks Добре дојде на темава, добро си читал, само...

Јас сепак би ја препорачал старата и проверена Ендура 18 или 22, од две причини:

1. Оваа и другите 20-ки имаат повеќе воздух, тоа значи дека нивното дожувување помалку личи на цигара, имаат поголема потрошувачка на течност и на батерија (тоа и не е толку важно, но зошто да почнуваме од појако), и
2. Најнова информација (претпоставка) - има случаи на течење по полнење, ама асална поплава, се сомневам дека овој дел на сликата е пластика и напукнува, додека не се потврди дали е тоа или нешто друго никако не препорачувам (тој дел се загрева и судено му е да попушти).

8960801-3.png
Повторувам, ова не е потврдено и можеби е шпекулација (или можеби е само за 20-ка без S), но за екстра сигурност старата Ендура 18-ка / 22-ка плус глави за неа.

Јачина 6-ка, во крајни случаи 9-ка (тоа би било јако на Ендура), може и неколку различни да земеш па да менуваш во текот на денот во зависност од расположение. Засега не мешај, односно може полека да пробуваш и да дотураш/експериментираш со готовите течности, па со тек на време...
Едит: зависи од каде ќе земаш, за Ендура може 50/50 ПГ/ВГ, може и 70ПГ/30ВГ (како што се во нашите аптеки и продавници), а со мнозински ВГ може малку да се мачи. Мој предлог за течности од Фастек (на средината на постот; инаку постот се однесува за АИО, не е применливо се` од него на Ендура).

Секоја Ендура е подобра од АИО (по мое мислење). :)

Ендура = да те симне од аналогни (усно), АИО = поотворен воздух и голем избор на грејачи/експериментирање/пробување (може и усно, но не е специјализирана). А кога сме кај тоа, не е специјализирана ни за дробно, па...

Последна промена:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Поздрав @viktoraleks
Endura T20-S е релативно нов производ. Како што гледам треба да е МТЛ. Греачите се малку скапички, ама се е тоа ирелевантно кога се оставаат цигари.
Joyetech AIO е полоша опција од Endura T18, ама зборуваме за мали крајни разлики, а големи во самиот концепт и егзекуција.

Што се однесува до јачината на никотин во течностите, советите што ќе ги добиеш се најчесто од 6 - 9. Јас би ти препорачал 12-ка, многу е важно да не кризираш непотребно уште првите денови. Лесно е да намалиш после успешна транзиција.

Во секој случај, електронската цигара нема никаква сличност со обичната аналогна. Вкусот на изгорен тутун тешко се доловува, треба да мислиш на полнење батерија, промена на греачи ...

Важно е да имаш цврст карактер и да се избориш за своето здравје, а тоа нема цена. Значи само храбро и нема назад. За кратко време ќе ти се подобри здравјето, ќе ти се вратат сетилата за вкус и мирис, облеката и косата нема да ти смрдат ... Ќе дишиш со полна плуќа и ќе имаш многу повеќе енергија.

Можно е да станеш и многу попривлечен за женскиот пол, но тоа може да биде и маана ако имаш (љубоморна) жена. :hay:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.708
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Јака е Ендура, ја пробав. Грејачот е дупли и блиску до устата, тесно... Со chain vaping (швајцување?) е жешко.

Затоа реков, нека проба повеќе јачини, нема да се фрлат... Тие што нема да му се допаднат може да ги чува за понатаму, вкусот се менува. Може да ги дополнува капка по капка, или да ги чува во љута резерва ако некој ден остане без течност...

@ri4airo Јас појма си немам од такви, се надевам дека некој друг ќе ти одговори... Ми се чини дека 2000 mAh се малку, дури со тој од 3000 (веројатно) ќе може да се живее... А и од кога почнаа сите танкови да ги викаат Бејби, не се снаоѓам кој е кој...

Последна промена:

Vst94

hello world
27 јули 2017
85
85

Ова ти е со Baby Beast, не со стандарден TFV8
Не ми се јасни вакви конфигурации со низок отпор, мал капацитет и којзнае каква батерија внатре
Ја би ти рекол да си земеш некој мод посебно, и smok x-baby е сто пати боље од атомајзерот на ова

Се зависи што бараш и по која цена..

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно