Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дали сте слушнале за Openclaw ?

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
View: https://youtu.be/YFjfBk8HI5o

Лудница софтвер - може на пр (тоа јас што сум пробал) да му дадеш пристап до Суно акаунт и рандом да ти направи песни - а и други милион работи , да не набројувам ...

"Аutonomous AI assistant that lives in your computer, has access to all of your stuff, if you let it, talks to you through Telegram,WhatsApp, Signal, iMessage, and whatever else messaging client. Uses whatever AI model you like, including Claude Opus 4.6 and GPT 5.3 Codex,..... "

wolverine

user
27 јуни 2012
1.340
1.576
Голема Македонија
wolverine's setup  
Processor & Cooler
Intel i5-13600K / Arctic Liquid Freezer II 360
Motherboard
Gigabyte Z790 GAMING X AX
Storage
1x 2TB 980 Pro | 2x 980 PRO 500GB | 1x 1TB MX500
PSU
NZXT C750
RAM
2x32GB G.Skill TridentZ 6400
Video card
ASUS 7800 XT 16G
Case
Phanteks Eclipse P600s
Mouse
Logitech G502
Keyboard
IBM Model M / F12 Kailh BOX White
Monitor
2x Dell 27" S2721DGFA 166Hz
OS
Fedora (GNOME)
Го пробав за некои автоматизации низ дома што ги имам, но веќе све ми е автоматизирано и без OpenClaw. Не можам да му најдам практична примена сеуште пошто немам доверба за да му дадам пристап до мејлови, финансии и сл од безбедносни причини. Друга работа што заприметив е дека користи многу токени и мислам дека и да би можел да го користам за нешто тоа би било ептен скапо. Многу hype има моментално околу OpenClaw, но јас не би го користел сега за сега, можеби во иднина ако најдам исплатлива примена.

Последна промена:

acekorg

hello world
5 октомври 2010
414
675
Не разбирам баш од ова што кратко погледнав… што ќе ми е вакво нешто, што ќе ми се песни од суно да ми генерира?
Вика менаџира календар, итн… зар не треба јас да одлучам за мои мејлови и календар?
Или ова е само прокси да кликне accept/decline на состанок и толку?

12 април 2017
1.918
1.259
Добро не те загрижува делот “has access to all of your stuff„? А па ако не му дадеш пристап не е корисен. Ќе ти ги објави сликите на MoltBook...

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.764
6.476
SK
Добро не те загрижува делот “has access to all of your stuff„? А па ако не му дадеш пристап не е корисен. Ќе ти ги објави сликите на MoltBook...
God damnit... Зарем и такво нешто имало?

Пазете го ова:
Мислењето е автоматски споено:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.511
2.964
Тотално загрижувачки е...
God damnit... Зарем и такво нешто имало?

Пазете го ова:

Малце ме смире (не баш де) овај текст овде:
ШТО СЕ КРИЕ ЗАД MOLTBOOK: Машини што зборуваат меѓу себе или луѓе зад маската на агентите? - Pari.com.mk

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.256
2.696
па ова не е ефтино. Ти треба ВПС да го инсталираш, 6 евра месечно, башка и плаќаш за кредити нон стоп во зависност што сакаш да користиш.

12 април 2017
1.918
1.259
па ова не е ефтино. Ти треба ВПС да го инсталираш, 6 евра месечно, башка и плаќаш за кредити нон стоп во зависност што сакаш да користиш.
Да, и тоа гори токени ко луд. Јас го имав со GLM coding plan, потроши едно 20 милиони токени за неколку саати. Замиси да го користиш со Claude API, тоа е $500 во само output tokens.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Битно нова „технологија„ е на повидок , можеби понатаму и бесплатно ќе има опција - како што Илон бесплатно го направи ГрокАИ -кој има вистинска намена или заработува ќе си плати на крај краеви .
Ете на пример нови персони може да се креираат и цели автоматизирани постови да се презентираат овде на форум со оваа алатка . Бот-акаунти , на Редит што одговараат на коментари итн .. Не викам дека има потреба од тоа ама штом може да се направи - ќе се најде и некој што ќе го направи тоа :rolleyes:

FikanA

hello world
3 април 2025
216
264
Средe никаде...
Лудница софтвер - може на пр (тоа јас што сум пробал) да му дадеш пристап до Суно акаунт и рандом да ти направи песни - а и други милион работи , да не набројувам ...
1771419695125.png

mmarko

hello world
1 март 2013
203
157
mmarko's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-4770K
Motherboard
Asus Gryphon Z87
Storage
Samsung 840 Pro 256GB, Samsung 860 Evo 500GB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
Kingston HyperX Beast 2x8GB 1600MHz
Video card
Asus TUF Gaming RTX 3090
Case
SilverStone TJ08-E
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
X-Bows Ranger (Hako Royal True)
Audio
Sennheiser HD 6XX
Monitor
Dell UltraSharp U2518D + Dell UltraSharp U2412M
OS
Windows 10

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.511
2.964
Следно, ботовите сами и да си ги слушаат песните место нас, Spotify за ботови. Ете ви идеја, не мора фала

:D
Вакво нешто веќе имаше.
Случајот беше баш со спотифај: некој паметњаковиќ (наводно) направил музика со АИ и некако ја протнал во спотифај. Креирал и армија од ботови кои му генерирале преслушувања, арно ама, претерале со „слушање“, па го сетиле во спотифај, и сега се тужакаат по судови.
Стануваше збор за суми од околу 10тина милиони долари.

Еве, најдов некоја статија на БиБиСи: Musician charged with using bots to boost streaming revenue

и уште некоја слична, со малку посвеж датум: AI-Powered Streaming Fraud: How to Make a Hit Song Nobody Listens To - HUMAN Security

Последна промена:

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.301
5.286
Скопје
hackitfree.github.io
Вакво нешто веќе имаше.
Случајот беше баш со спотифај: некој паметњаковиќ (наводно) направил музика со АИ и некако ја протнал во спотифај. Креирал и армија од ботови кои му генерирале преслушувања, арно ама, претерале со „слушање“, па го сетиле во спотифај, и сега се тужакаат по судови.
Стануваше збор за суми од околу 10тина милиони долари.

Еве, најдов некоја статија на БиБиСи: Musician charged with using bots to boost streaming revenue

и уште некоја слична, со малку посвеж датум: AI-Powered Streaming Fraud: How to Make a Hit Song Nobody Listens To - HUMAN Security
Ццц... Па добро јас за проба ова му дадов да видам само дали ќе ја искомплетира задачата
Овој со 10 000 бота го ОТРУЛ цел Спотифај бе - Билиони песни - па секако дека многу ќе кликнат да ги слушнат кога процентуално 50% зафатил од АИ песните на Спотифај - абе безобразен народ има - скамери , уценувачи (еве како имаше овде баш на форумов уцена ДДОС напади ) .... :mad:

Русинки има разведени бе затоа ја у Суно се запишав ;)

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно