Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Да го фатам 1Gbps за 500 денари пакетот од А1 или да чекам подобра понуда од Телеком?

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
За некого е доволно 1ТB, за некого кнап. Тие што работат од дома или испраќаат големи фајлови можда треба да си земат бизнис пакет?
Проблем со А1 е што не можеш да си докупиш GB, не гледам зошто не? Сакаш уште 1TB - 300, 400, 500 ден и чао.
Мене не ми се јавија на 2 маила и 2 пати пополнив контакт форма. Немам убаво искуство со нив, ама ајде викам да пробам.
Некое време сум на Неотел и не гледам голема разлика во интернетот од Телеком, едино што им е тиња телевизијата.

Друга несватлива работа е како може бизнис пакет да има подобри услови од домашен?!?

Вода за дома е поефтино отколку за фирма
Струја за дома е поефтино отколку за фирма
Данок на имот за дома е поефтино отколку за фирма?
Зошто мобилна и интернет е поскапа за дома, и зошто фирмите добиваат 2-3 поголема субвенција и секогаш имаат повеќе GB на располагање, а тие прават бизнис од тоа, и секогаш добиваат побрз support?!?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Значи у сред главен град ако не пуштаат бар 600/600 или подобро тогаш за на други локации може да сонуваат корисници кои ќе се залетаат за понудава дека ќе добијат повеќе од 100/50 така нешто?

Ете загреан бев за ова ама многу сомнително некако.
А1 е оптичка варка :)))) Пазете со него, битно и ме да потпише човек договор а после ако има проблеми од X причини...со здравје да си ги носи и трпи 2 години.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
А1 е оптичка варка :)))) Пазете со него, битно и ме да потпише човек договор а после ако има проблеми од X причини...со здравје да си ги носи и трпи 2 години.

Абе ко шо кажав во другата тема, на локацијава кај шо ги размислувам не може да биде полошо. Телеком може доаѓаат екипи еве 20 пати и тоа не претерувам - ама викаат тоа е бакарот е стар и сигналот слаб не можеле нишо друго да напраат. А јас можам да им плаќам нели редовно секој месец.

Така шо ако овие пуштат друга некоја било каква жица секако ќе е подобро. А ако речат преку бакарот на телеком ќе иде секако не мењам.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Абе ко шо кажав во другата тема, на локацијава кај шо ги размислувам не може да биде полошо. Телеком може доаѓаат екипи еве 20 пати и тоа не претерувам - ама викаат тоа е бакарот е стар и сигналот слаб не можеле нишо друго да напраат. А јас можам да им плаќам нели редовно секој месец.

Така шо ако овие пуштат друга некоја било каква жица секако ќе е подобро. А ако речат преку бакарот на телеком ќе иде секако не мењам.
Најпаметно е да се распрашаш во А1 зш знаат едно ад кажат пред потпишување договор а друго после. Ако се потпише договор а имаш некакви проблеми или просто не те бендиса..Проблем е.

18 септември 2020
926
865
Македонија

А1 нудат DOCSIS 3.0 кабелска технологија која е достапна во Скопје, Битола, Тетово, Гостивар, Куманово, Велес, Кочани, Штип, Радовиш и во Прилеп, на локации каде што постои техничка можност за користење на услугата. Доколку во населеното место на твоите родители имаат претходно поставено кабелска мрежа огромни се шансите да можат да му пуштат кабелски кабел преку кој се вадат добри брзини и одлична телевизија.
Ако не е достапна кабелската технологија, тогаш како замена би ви го понуделе Combo box S -200GB со брзина 20/1 и после се намалува на 2/1 или М -500GB со брзина 50/2 после се намалува на 2/1. Combo box-от може да се искомбинира и со телевизија DVB-T преку која се пренесуваат 54тв канали и 4HD канали директно од предавателот на МРТ.
Интерактивни можности имаш на кабелската со платформата А1 Xplore TV ти даваат 1 или 2 ресивери во зависност од пакетот дали е со 1 или 2 приклучоци. Се поврзува по еден кабелски и по еден лан кабел од рутерот до ресиверите.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
А1 нудат DOCSIS 3.0 кабелска технологија која е достапна во Скопје, Битола, Тетово, Гостивар, Куманово, Велес, Кочани, Штип, Радовиш и во Прилеп, на локации каде што постои техничка можност за користење на услугата. Доколку во населеното место на твоите родители имаат претходно поставено кабелска мрежа огромни се шансите да можат да му пуштат кабелски кабел преку кој се вадат добри брзини и одлична телевизија.
Ако не е достапна кабелската технологија, тогаш како замена би ви го понуделе Combo box S -200GB со брзина 20/1 и после се намалува на 2/1 или М -500GB со брзина 50/2 после се намалува на 2/1. Combo box-от може да се искомбинира и со телевизија DVB-T преку која се пренесуваат 54тв канали и 4HD канали директно од предавателот на МРТ.
Интерактивни можности имаш на кабелската со платформата А1 Xplore TV ти даваат 1 или 2 ресивери во зависност од пакетот дали е со 1 или 2 приклучоци. Се поврзува по еден кабелски и по еден лан кабел од рутерот до ресиверите.
Combo box-от е мачка во вреќа, го имав и го вратив не ми фати око. Добро е што може да се тестира 10 дена а лошо е што прво се прави договор. Без разлика на договорт ако не го бендиса човек се раскинува. Ако има добра покриеснот на сигналот таму каде планираш да го користиш не би требало да имаш проблеми. Брзините вариираат што е нормално и во глобала бев од 18-35мб.

18 септември 2020
926
865
Македонија
Combo box-от е мачка во вреќа, го имав и го вратив не ми фати око. Добро е што може да се тестира 10 дена а лошо е што прво се прави договор. Без разлика на договорт ако не го бендиса човек се раскинува. Ако има добра покриеснот на сигналот таму каде планираш да го користиш не би требало да имаш проблеми. Брзините вариираат што е нормално и во глобала бев од 18-35мб.
За места кај што се лоши линиите на бакар, комбо боксот брка повеќе работа за разлика од бакарот. Плус новите speedport plus рутери загреваат, сосема снемува интернет и доколку приклучиш кабел на уште една порта снемува скроз интернет - ова го видов кај едни пријатели некни и немаат VDSL уште се на ADSL и таква технологија е кај нив в село.
Кај комбо боксов можеш комотно да си сурфаш, да гледаш иптв без никаков проблем, да прикачиш повеќе уреди на вифи без да ти кочи и доста побрзо ќе се актвира интернетот за разлика кај бакарот кај што треба 5 минути да поминат за да бидиш онлајн.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
За места кај што се лоши линиите на бакар, комбо боксот брка повеќе работа за разлика од бакарот. Плус новите speedport plus рутери загреваат, сосема снемува интернет и доколку приклучиш кабел на уште една порта снемува скроз интернет - ова го видов кај едни пријатели некни и немаат VDSL уште се на ADSL и таква технологија е кај нив в село.
Кај комбо боксов можеш комотно да си сурфаш, да гледаш иптв без никаков проблем, да прикачиш повеќе уреди на вифи без да ти кочи и доста побрзо ќе се актвира интернетот за разлика кај бакарот кај што треба 5 минути да поминат за да бидиш онлајн.
Се слагам со појќето работи ама не и за спидпорт рутерот, го имам и океј е проблем немало до сега. Комбобоксот е супер ако има антена близу до тебе што во мојот случај не беше така (сигналот бесе3-4 цртици) ама вадесе 35мб макс, нормално варијабилна брзината. И да бакарот е спор чим напрајш рестарт на рутер пример...затоа викам најдобро да се проба, секако може тоа да се направи, 10 дена тест период е.
Комбо боксот ќе беше уште шподобар ако немаше договор за него, мислам повеќе ќе го користеа ако ништо друго како резервен интернет и портабилен башка.
Рутерот за комбото бара чист пат до антената и не сака ѕидови. Атачмент спид тест на комбото дури го имав

Атачменти

• A1 Combo Box Speedtest Rezultati Okt2022.jpg
    A1 Combo Box Speedtest Rezultati Okt2022.jpg
    161,6 KB · Прегледи: 37

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
360
278
Само Телекабел. Од тие се жалат најмалку и океј се, има многу задоволни пријатели. Телеком падне чекаш две минути да стане или го мотивираш рутерот со кафе, бисквити и пофални зборови дека е гејмерски рутер. Плус на Телекабел не им ги копаат каблите без подземен Катастар.
Бонус, од Телеком се однесуваат како npc, ќутат и не ти кажуваат тоа што треба небаре ќе им падне устата или шефот ќе ги побара во канцеларија(за отпуштање се разбира). Заглавив на договор кој не вреди.
Една од женските од А1 (да ја наречеме тетка Бела) на шалтер во Капитол е најача. Проба да ми украде пари и се направи на три ипол, арно брзо реагирав и бонот си го вратив. Мислеше не знам колку е саат, не бе ја глуп сум и навта пијам. Скамери, крадци, преваранти, обратни, неранимајковци, мајмуни. Со точни придавки ги опишувам по заслуга, нема грешка. Дупење не е во ред но ако веќе ме дупиш, барем дупи ме понезабележливо. Боже ни за крадење не ги бива а за дупење уште помалку. Не ги бива ни за фори, за тоа нека носат вода на Телеком. Катастрофа антиталентиве со две леви нозе!!!

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Само Телекабел. Од тие се жалат најмалку и океј се, има многу задоволни пријатели. Телеком падне чекаш две минути да стане или го мотивираш рутерот со кафе, бисквити и пофални зборови дека е гејмерски рутер. Плус на Телекабел не им ги копаат каблите без подземен Катастар.
Бонус, од Телеком се однесуваат како npc, ќутат и не ти кажуваат тоа што треба небаре ќе им падне устата или шефот ќе ги побара во канцеларија(за отпуштање се разбира). Заглавив на договор кој не вреди.
Една од женските од А1 (да ја наречеме тетка Бела) на шалтер во Капитол е најача. Проба да ми украде пари и се направи на три ипол, арно брзо реагирав и бонот си го вратив. Мислеше не знам колку е саат, не бе ја глуп сум и навта пијам. Скамери, крадци, преваранти, обратни, неранимајковци, мајмуни. Со точни придавки ги опишувам по заслуга, нема грешка. Дупење не е во ред но ако веќе ме дупиш, барем дупи ме понезабележливо. Боже ни за крадење не ги бива а за дупење уште помалку. Не ги бива ни за фори, за тоа нека носат вода на Телеком. Катастрофа антиталентиве со две леви нозе!!!
Како пробале да ти украдат? Не ги бранам само љубопитност

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Значи ко шо кажав со бакаров оштетен дали 5 мегабити имаат кои се делат и за телевизија така шо ако гарантираат дека ќе има барем 20/1 секако ќе е подобрување.
Ти сменија ли нов кабел од извод до дома ? по бандери
Е сега зависно каде живееш можно е и изводот да не чини и тоа е тоа крај на муабетот се си има свое.

18 септември 2020
926
865
Македонија
@toshex работава со тие 20 или 50 Mbps download е тоа што тие брзини се достапни скоро секаде, еве јас сум доста оддалечен од базните станици - една има измеѓу селата Бучин и Пресил и уште една има на ридот горе кај Бучин има натаму бандери со кабел за струја. А1 ја користат ЗТЕ опремата за 4G, а сега можеби и тие користат како телеком Ериксон. Можеш да истестираш на телефон ако сакаш да видиш колку Mbps можеш да извадиш. Плус убаво е да напоменам дека телефонот мој и други телефони кои сум ги оставал кај рутерот да тестирам - на комбо боксот имам секогаш поголема брзина. Овој рутер што го даваат подржува 150Mbps безжично и 100Mbps на кабел и за пишаната брзина би требало да ти ја доставуваат и на кабел и на вифи.
@DemoUser бакарот каде што е доста слаб и да пуштаат нови кабли џабе ќе биди кога нема да можат да му испорачаат ни минимални 2Mbps. Еве кај едни пријатели некни кога бев да приклучуваме камера, снема интернет еднаш, пробавме со кабел приклучен на рутерот и пак снема интернет, после го рестартираа пак и почекувавме да дојди интернет и уште еднаш снема и пак мораше да се исклучи и повторно да се приклучи за да дојде интернет. Исто така чекавме и по неколку минути за да дојди, а моделот беше Sagem Speedport Plus. Кога го прочитав името на брендот си реков како и да е свршивме работа. Затоа кај што има кабелци подобро е да се земи од локален кабелски или ако нема алтернатива друга тогаш комбо боксот.

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
360
278
Како пробале да ти украдат? Не ги бранам само љубопитност
И дадов 2к повеќе а ми врати 1к помалку. Видов нешто не штима и тоа не ми се допадна. Еден бон не се малку пари. На враќање викнав родител за засилување и малце се стаписа, небаре босс фајт ќе почне. Потоа почна да се правда и да ми реди приказни и почна да се осеќа тензија. Редеше за тоа како некој профитирал на нејзина сметка кога дала повеќе од што треба.
Не било проблем да ми ги врати, па зошто тогаш да ме краде, еј ало од дете да земеш пари ни срам ни перде да имаш. Ова некој апла плиток ко Дојран во тоа мозокот со по некои фалични штрафови. Ме виде а млад а глуп овој е некоја овца дај да го истрижам па за вечер КФЦ да се частам а за утре на ручек од Ројал. Намерно викнав засилување од стара гарда да биде уловена ако проба уште некоја фора да искористи. Иако сме полнолетни пак сме деца и не се снаоѓаме сегде. Сакав да викнам полиција ама си реков ќе и прогледам низ прсти, некој друг ќе и врати.

Профи совет: Затоа викнете некој од вашите родители вака кога ќе ве дупат за да им влеат страв на таквите шалтерџии. Или ќе ги вратиш парите или ќе ти ја извадам душава со поглед. Нема заебанции со стара гарда. Вадат папучите и пердашат на лице место, пукнат им е Стојко и на нив. Не чекаат некој да ги врти на прст. Чесните луѓе стануваат реткост, да стравуваш дали некој ќе те дупи вака било каде.

Последна промена:

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
@toshex работава со тие 20 или 50 Mbps download е тоа што тие брзини се достапни скоро секаде, еве јас сум доста оддалечен од базните станици - една има измеѓу селата Бучин и Пресил и уште една има на ридот горе кај Бучин има натаму бандери со кабел за струја. А1 ја користат ЗТЕ опремата за 4G, а сега можеби и тие користат како телеком Ериксон. Можеш да истестираш на телефон ако сакаш да видиш колку Mbps можеш да извадиш. Плус убаво е да напоменам дека телефонот мој и други телефони кои сум ги оставал кај рутерот да тестирам - на комбо боксот имам секогаш поголема брзина. Овој рутер што го даваат подржува 150Mbps безжично и 100Mbps на кабел и за пишаната брзина би требало да ти ја доставуваат и на кабел и на вифи.
@DemoUser бакарот каде што е доста слаб и да пуштаат нови кабли џабе ќе биди кога нема да можат да му испорачаат ни минимални 2Mbps. Еве кај едни пријатели некни кога бев да приклучуваме камера, снема интернет еднаш, пробавме со кабел приклучен на рутерот и пак снема интернет, после го рестартираа пак и почекувавме да дојди интернет и уште еднаш снема и пак мораше да се исклучи и повторно да се приклучи за да дојде интернет. Исто така чекавме и по неколку минути за да дојди, а моделот беше Sagem Speedport Plus. Кога го прочитав името на брендот си реков како и да е свршивме работа. Затоа кај што има кабелци подобро е да се земи од локален кабелски или ако нема алтернатива друга тогаш комбо боксот.
Dosegasnata oprema sto ja koristese A1(vip) e 3x podobra od novata(za pokrivajne signal i stabilnost) ,dali prethodno bese zte ili huawei ne znam 100% ama znam deka bese top,bidejki vo Mariovo se samo 2 bazni za cela teritorija ,edna na dvesteni drugata na pantele, site vo vitoliste sto imaa kombo box do promena na opremata nemaa problem,sega kaj site ima seckajne,ne mozat da sledat kameri loading im vadi i xxx dr, potrskotii...istovo nekolku vikendi unazad i jas go primetiv,bidejki ovie bazni nese povrzani so optika samo bezzicno...Miss call kolku sakas...

kolesk

lurker
6 февруари 2016
758
1.173
Хуавеи. И затоа ги утепаа со санкции. Ги престигнаа сите европски брендови.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Ти сменија ли нов кабел од извод до дома ? по бандери
Е сега зависно каде живееш можно е и изводот да не чини и тоа е тоа крај на муабетот се си има свое.

Техничарите рекле дека нема чаре од бакарот. 20 пати идат не претерувам. Тоа е заклучокот некаде главната линија за тоа маало била катастрофа или не знам шо значи не се разбирам до толку поентата е дека очигледно не можат или не сакаат и покрај 20+ пријави да средат.

А моите инаетливо неќат кабелски дека нема видеотека за враќање ТВ серии кај кабелските оператори. Ама штом А1 имаат видеотека и те како ќе ги разгледам уште понеделник опциите и ќе се распрашам за линијата.

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
@toshex А1 имаат враќање како што знам си имаат ресивери нивни исто.
Работат плуг анд плеј немат специфични порти нема ништо.
Се преку интернет протокол иде.
Бакарот зависно ако си во скопје пиши ми на кој дел си да ти кажам одма или пушти мапа во приватна порака за да знаеш ич да не пробуваш :)

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Ме плашиш со овоа, тамам планирав натаму да носам комбо бокс опрема.
Speedtest vitoliste na telefon so vidlivost bez precka do pantele, mn,varira od 5do50mbps, do 31 januari bev tamu od 7 dena 3 nedelno speed bese od 50do 80mbps,(hotspot na site im pustav) proletva otkako pocnaja da menuvaat opremi po baznite mn,varira ama i tie sto se malce tamu nemaat dr, opcija total za Tv, sega i Msat,a internet samo A1...
Мислењето е автоматски споено:

Хуавеи. И затоа ги утепаа со санкции. Ги престигнаа сите европски брендови.
Epa toa e problemot, zosto se da e super koga mozi da ima problemi i na sekoi 10god, da se menuva nesto za koe nema potreba da se menuva(samo da se perat pari) niz mariovo na huawei tel kaj sto imase mreza 1-2crti i h/h+ na drugite pisuva ( emergensy only)

18 септември 2020
926
865
Македонија
Speedtest vitoliste na telefon so vidlivost bez precka do pantele, mn,varira od 5do50mbps, do 31 januari bev tamu od 7 dena 3 nedelno speed bese od 50do 80mbps,(hotspot na site im pustav) proletva otkako pocnaja da menuvaat opremi po baznite mn,varira ama i tie sto se malce tamu nemaat dr, opcija total za Tv, sega i Msat,a internet samo A1...
Мислењето е автоматски споено:

Epa toa e problemot, zosto se da e super koga mozi da ima problemi i na sekoi 10god, da se menuva nesto za koe nema potreba da se menuva(samo da se perat pari) niz mariovo na huawei tel kaj sto imase mreza 1-2crti i h/h+ na drugite pisuva ( emergensy only)
Ние сме криви што прифаќаме прочистена мрежа и 5G да има во државава. Најдобро ќе беше Македонија да останат без тој договорот со САД, да направеа план за масивно проширување на 4G мрежата, да се направеа планови за гигабитни брзини преку надградба на 4G+ и да имаат повеќе базни станици низ државата.
Сегашната А1 мрежа на некои локации снемува сосема мрежа, додека кај Лајка имам забележано дека ми стои на 1 црта. Ма каков 5G, подобро да си останеа на 4G+ мрежата секаде подобро ќе беше, а 5G да го направеа прво по градовите со поставување на нови столбови и антени, а останатата мрежа да не се чепкаше.

20 декември 2015
1.156
856
Skopje
steelseries's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 1700 w/Stock Cooler (Wraith Spire RGB)
Motherboard
Asus x370 Prime PRO
Storage
WD10EZEX Blue
PSU
Cooler Master Vanguard 750+ Gold
RAM
HyperX Predator 2x8GB // 3200Mhz
Video card
Asus GTX 1060 6GB
Mouse
SteelSeries Rival 310
Keyboard
Gigabyte K85 Mechanical RGB
Monitor
Benq RL2455HM
OS
Windows 10 Pro
Za info: ostanat del od drzavite(povekjeto) plakjaat ne poveke od 20 evra za 1/1 GB brzini

dashbog

lurker
24 јуни 2008
566
808
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.168
18.770
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.675
3.761
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Dosegasnata oprema sto ja koristese A1(vip) e 3x podobra od novata(za pokrivajne signal i stabilnost) ,dali prethodno bese zte ili huawei ne znam 100% ama znam deka bese top,bidejki vo Mariovo se samo 2 bazni za cela teritorija ,edna na dvesteni drugata na pantele, site vo vitoliste sto imaa kombo box do promena na opremata nemaa problem,sega kaj site ima seckajne,ne mozat da sledat kameri loading im vadi i xxx dr, potrskotii...istovo nekolku vikendi unazad i jas go primetiv,bidejki ovie bazni nese povrzani so optika samo bezzicno...Miss call kolku sakas...
Кога имав комбо бокс лани ова време рутерот беше: ZTE MF283+

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно