no_retreat
lurker
- 22 јануари 2011
- 626
- 1.521
no_retreat's setup
- Processor & Cooler
- intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
- Motherboard
- Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
- Storage
- Samsung 970 Evo 2tb
- PSU
- Corsair HX 1200i Platinum
- RAM
- 2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
- Video card
- RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
- Case
- NZXT H9 Flow Black
- Mouse
- Logitech G Pro X Black
- Keyboard
- Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
- Audio
- Logitech G733 wireless
- Monitor
- Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
- OS
- windows 11 pro
Стручно лице (од они што ти доаѓаат дома и ти поврзуваат интеренет и кабелска) ми имаше вака објаснето, ако на таа станица може да има максимум 100 јузери они ставаат и до 300, па затоа во прометни денови кога повеќе јузеери се закачени се случува да има пад во брзините.Само немој да зимаш нет од А1 на Телекомска инфраструктура, којзнае зошо толку варира во денот, и самите телекомци поима немаат. А кога бев кај нив брзината си беше скоро колку пропишаното.
Ова е рекла казала муабет и ми кажаа дека и телеком и А1 го прават истово.
Уште не ви е јасно дека А1 се само најаки во реклама?
На тема искуство, јас имам доста позитивно искуство со А1, сеогаш ми излегувале во пресрет за сите барања.
1. Побарав 100/100 каде што нема нивна оптика туку само на телеком и преку телеком во тоа време ми ја овозможија истата услуга по цена на А1.
2. Несакав нивна телевизија, замолив да ми намалат во цена на пакетот бидејќи несакав да користам нивна телевизија и ми ја симнаа цената соодветно.
3. Побарав дополнителни сретсва за уред од 6000денари, после 2 дена ми се јави нивни агент и ми даде уште 6000ден плус за нов уред.
Мој совет, може многу повеќе од тоа што го рекламираат, само треба да сте културни и да си побарате и секако потребно е да оставите предходниот договор да заврши, овие барања сигурен сум дека нема да ви ги дадат доколку предходниот договор е сеуште во тек.
Со телеком немам ама баш никакво искуство и не би можел да коментирам.