Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

rainQ

read-only
12 декември 2021
11
23
Денес имам состанок со директорката на КБ. Ако искарам некаков абдејт за дата ке ве известам

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153

Атачменти

• IMG_5891.png
    IMG_5891.png
    392,1 KB · Прегледи: 42
Последна промена:

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.306
1.329
На крај од Стопанска ќе испаднат овците кои од најспремни само Епл да пушти пуштаме и ние ќе испаднат последни…

lxndrt

read-only
24 јули 2023
29
57
На крај од Стопанска ќе испаднат овците кои од најспремни само Епл да пушти пуштаме и ние ќе испаднат последни…
Најзагрижувачки е што уште не им е updated апликацијата, тоа можеби и најмногу ќе ги кочи. Другиве барем од тој аспект се спремни.

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Можеби се спремни се од еднаш да испукаат. Во еден потег ќе пуштат све, вака се чуваат за да нема leaks зошто знаат дека форумов ги надгледува
Без абдејт на апликацијата, ни блиску не сме…
Најзагрижувачки е што уште не им е updated апликацијата, тоа можеби и најмногу ќе ги кочи. Другиве барем од тој аспект се спремни.

;)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.306
1.329
Можеби се спремни се од еднаш да испукаат. Во еден потег ќе пуштат све, вака се чуваат за да нема leaks зошто знаат дека форумов ги надгледува

;)
Очигледно сите и се водеа по онаа вест дека Септември ќе ни пушти Епл, па дури и банкиве пошо гледам баш никој не е спремен. Не знам НЛБ каква маалска им пуштиле ама им пројде јако. :)

Се супер ама потегов се мислам ќе е доста задоцнет.

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Не пуштија маалска туку како што некој претходно имаше пишано тие се единствената банка која има спремно таква имплементација во регионот и само искористија „know-how“ од имплементацијата во другите земји. (мада има и Прокредит искуство ама тие се многу нефокусирани на вакви услуги (B2C) во МК)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.306
1.329
Не пуштија маалска туку како што некој претходно имаше пишано тие се единствената банка која има спремно таква имплементација во регионот и само искористија „know-how“ од имплементацијата во другите земји. (мада има и Прокредит искуство ама тие се многу нефокусирани на вакви услуги (B2C) во МК)

Точно на НЛБ тоа им беше олеснителна околоност.

Уште после оваа вест одма пишав дека освен НЛБ се ми личи дека ниедна банка кај нас друга нема да е соремна за Јули пошо некако сите знаеле дека ќе е Септевмри. Еве и Халк чека Септември најверојатно според членот погоре.

Ама што еве па демек СТБ како да не знаат, во Грција веќе години имаат Епл Пеј а како што знам се со нив ги прават системите немаат некоја фирма тука.

Vladimir95

read-only
7 октомври 2016
2
2
ProCredit vo Albanija imaat pusteno Apple Pay istiot den koga stana dostapen, kako shto beshe sluchajot so NLB vo Makedonija. Gi ima i na Apple stranata vo participating banks. Taka da verojatno za brzo i kaj nas kje go pushtat.

Атачменти

• Screenshot 2025-08-21 at 15.56.50.png
    Screenshot 2025-08-21 at 15.56.50.png
    21,7 KB · Прегледи: 41
Последна промена:

peero

read-only
3 април 2016
39
83
Банките со своите сестрински и матични банки обично немаат иста интеграција и системи, бидејки секоја банка си има свој core систем што е направен според барањата на банката и регулативите и правилата во државата во која оперираат.
НЛБ имаа Apple Pay први затоа што ги синхронизираа картичните системи со другите банки од групацијата со цел да направат една зедничка NLB Pay апликација за Андроид и за iOS. Така што НЛБ беа горе доле спремни уште од многу одамна, па можеа тест фазата да ја почнат пред сите други.
Колку што знам ПЦБ, Халк и Стб немаат заеднички системи со своите матични банки така што се треба од нула да прават. КБ нема матична банка и одамна си имаат свој in-house core систем што сами си го оддржуваат и не зависат од никој.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Охооо, значи дефинитивно нè изработе. Поздрави ја од мене и кажи ѝ дека не ѝ личи да лаже...

gjurcheskiiii

read-only
21 август 2025
4
1
Еве одговори од СТБ, им имав пишано многу пати ама овие се од сега едната слика е од 18 август, а другата е од денес(21 август).На најскорешниот мејл ги прашав како дали има некоја по конкретна информација да ми дадат за кога би го овозможиле ApplePay.
IMG_2142.jpeg IMG_2141.jpeg

Qwerty29

hello world
21 септември 2021
125
106
ГостиJар
Еве одговори од СТБ, им имав пишано многу пати ама овие се од сега едната слика е од 18 август, а другата е од денес(21 август).На најскорешниот мејл ги прашав како дали има некоја по конкретна информација да ми дадат за кога би го овозможиле ApplePay.
Погледнете го атачментот 153232Погледнете го атачментот 153233
Мижи да ти баам..

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно