Ts011
user
- 31 март 2020
- 1.439
- 1.099
Od kogo raskinat .?Посебен пакет е за Роаминг: Роаминг пакети
Мислењето е автоматски споено:
Дали е нормално ова, денес раскинат договор...
Od kogo raskinat .?Посебен пакет е за Роаминг: Роаминг пакети
1234 јави се и пожали му се таму.Посебен пакет е за Роаминг: Роаминг пакети
Договорот беше до вчера ама намерно денес отидов в салон да го раскинам. Не е страшно ама ако го рачунаат од 12,12 ..то е крадењеOd kogo raskinat .?
Cek, bese do vcera go raskina denes a pisuva 12.12.??Договорот беше до вчера ама намерно денес отидов в салон да го раскинам. Не е страшно ама ако го рачунаат од 12,12 ..то е крадење
ДаCek, bese do vcera go raskina denes a pisuva 12.12.??
mojot e do 13.12 seuste se dvoumam 50/50 so Tk duo
Познати ми се а1 за мајмунлаци, сум имал проблеми со нив пред 10 год кога се префрлив кај нив. Значи не е проблем за неколку дена ама ме интересираше зошто нема денешен датум на раскинување туку пише 12.12.Ако договорот е раскинат на некој датум тогаш тој завршува на тој датум. Да не треба да дојдат кај тебе дома да ти ја пресечат линијата?
А1 се најшампиони со грозни практики кон корисниците. Убедливо. Како да имаат оддел за смислување идиотштини.
Ако си враќал нивна опрема, обавезно чувај го реверсот, затоа што идиотите секогаш имаат као глич у системот и не забележале дека си вратил опрема па те тераат да ја платиш. Ако го имаш документот, треба да се малтретираш да одиш по салони да се докажуваш, ако го немаш си ја плаќаш опремата. Ѓубриња.Посебен пакет е за Роаминг: Роаминг пакети
Telekabel Duo 1800 денари - 4тв приклучоци, 150/150 Mbps, 2 постпејд броја со 20GB интернет за двата броја.Cek, bese do vcera go raskina denes a pisuva 12.12.??
mojot e do 13.12 seuste se dvoumam 50/50 so Tk duo
Само CAM модул имав за враќање и сите документи ги чувам зашо знам какви идиоти се. Кај нив филозофијата е Ако Помине, ПоминеАко си враќал нивна опрема, обавезно чувај го реверсот, затоа што идиотите секогаш имаат као глич у системот и не забележале дека си вратил опрема па те тераат да ја платиш. Ако го имаш документот, треба да се малтретираш да одиш по салони да се докажуваш, ако го немаш си ја плаќаш опремата. Ѓубриња
Vo paketot nemas internet vo zapaden balkanКако да проработи на А1 припејд интернет во роаминг во Србија само повици има а уклучено е дата роаминг и апн е точно се тоа. Иначе се работи за тој пакетот од 299 ден
До што може да биде?
Точно така ама не е во ред 5 дена да се раскинува договор. Нешто што се прави за 10 секунди. Еве го и одговорот од а1 (кој се совпаѓа со твојот...случајно да не го пишуваше ти? ахахаха шала)Vo paketot nemas internet vo zapaden balkan
Zdravo,
Koga zboruvas za raskinuvanje na dogovor, kako prethodno vraboten kaj niv da pojasnam.
Stom bilo koj vraboten vo sistemot bara raskinuvanje na dogovor, na datumot na koj toj go vnesuva vo sistem raskinuvanjeto odnosno pobaruva raskinuvanje za pretplanicki broj, sistemot ne dava voopsto da se selektira istiot den kako datum na raskinuvanje tuku najcesto dava najbliska data posle 3/4 pa duri i 6 dena nekogas, a avtomatski po sistem odi cel mesec naprimer jas otvoram sistem odam na raskinuvanje na dogovor i sistemot ti dava ako jas podnesuvam na 10.12 sistemot dava 10.1 raskinuvanje na dogovor, pa otvoras na datata i gledas koja najbliska ti dava da ja promenis so cel da ne mu naplatat plus cel mesec, najcesto ako primer e 10.12 podnesuvanjeto dava okolu 14.12 ili 15.12 da odberes datum na raskinuvanje.
I obavezno cuvaj si ja potvrdata za vratena oprema bidejki na preku eden korisnik se slucuva naplata na dolg za nevratena oprema a nie sme ja duri vratile vo sistem no sistemot ne ja primil i si prodolzuva a posle se naplatuva.
Ponudija ekstra popust na popustot i mn, bonus samo da ne zaminam isto i od 50/3 na 100/5 vo istata suma koja ido sega plajkav...Telekabel Duo 1800 денари - 4тв приклучоци, 150/150 Mbps, 2 постпејд броја со 20GB интернет за двата броја.
Околу СМС пораки ако имаш потреба, пресметај пример 200 пораки по 3 денари =600 денари дополнително да плаќаш.
После сите тие проблеми што ги имаше, можеш да се префрлиш, само што ќе изгубиш бенефиции кои си ги добил во А1.
Кои точно? Теле или а1?Ponudija ekstra popust na popustot i mn, bonus samo da ne zaminam isto i od 50/3 na 100/5 vo istata suma koja ido sega plajkav...
imam uste 2 dena pa ke odlucam ...
A1,Кои точно? Теле или а1?
Преку агент или кај нив?Ponudija ekstra popust na popustot i mn, bonus samo da ne zaminam isto i od 50/3 na 100/5 vo istata suma koja ido sega plajkav...
imam uste 2 dena pa ke odlucam ...
Preku vrabotena (koja mi e bliska)vo partnerskite na A1 kako bea handy, anatarias ne znam kako mue imeto tocnoПреку агент или кај нив?
Само да те прашам дали е во ред што ми го укинаа профилот на А1 на кој беше врзан ТВ-то.Vo paketot nemas internet vo zapaden balkan
Zdravo,
Koga zboruvas za raskinuvanje na dogovor, kako prethodno vraboten kaj niv da pojasnam.
Stom bilo koj vraboten vo sistemot bara raskinuvanje na dogovor, na datumot na koj toj go vnesuva vo sistem raskinuvanjeto odnosno pobaruva raskinuvanje za pretplanicki broj, sistemot ne dava voopsto da se selektira istiot den kako datum na raskinuvanje tuku najcesto dava najbliska data posle 3/4 pa duri i 6 dena nekogas, a avtomatski po sistem odi cel mesec naprimer jas otvoram sistem odam na raskinuvanje na dogovor i sistemot ti dava ako jas podnesuvam na 10.12 sistemot dava 10.1 raskinuvanje na dogovor, pa otvoras na datata i gledas koja najbliska ti dava da ja promenis so cel da ne mu naplatat plus cel mesec, najcesto ako primer e 10.12 podnesuvanjeto dava okolu 14.12 ili 15.12 da odberes datum na raskinuvanje.
I obavezno cuvaj si ja potvrdata za vratena oprema bidejki na preku eden korisnik se slucuva naplata na dolg za nevratena oprema a nie sme ja duri vratile vo sistem no sistemot ne ja primil i si prodolzuva a posle se naplatuva.
И мене веднаш по раскинување на договор ми го затворија профилот. Ако не се лажам последна сметка си платив во салон.Само да те прашам дали е во ред што ми го укинаа профилот на А1 на кој беше врзан ТВ-то.
Ете помина 12 дек како што ми напишаа во маилот за раскинување договор. Секако не ми треба профилот пошо неам активни услуги.
Сметката за последниов месец највероватно на маил ќе дојде...
Па ќе почекам до 20 декември (пресметковен период од 16ти натака ми е) и ако не дојде сметка на маил ќе одам в салон зш овие од А1 будали сеИ мене веднаш по раскинување на договор ми го затворија профилот. Ако не се лажам последна сметка си платив во салон.
I jas isto, sakav -3 prer istek na dog, ama koga se javiv mi rekoja sega e -2 ,od septemvri navamu ...Талентите пред 3 дена ми пишаа дека сега можело 2 месеци однапред да продолжиш договор, според нови правила не било веќе 3 месеци.
Кај бе ви текнуваат тие работи и зошто не не известувате?
Исто, ми пишаа дека ќе ме контактира агент за понуда, еве уште чекам да ме контактира некој. Изгледа мрежа нема човекот.
Свашта.