dejan_str
senior
Според вас кој од овие три флагшип смартфони е најдобар,и што најмногу ве бендиса кај нив.Цената им е слична и сите имаат нешто по што се разликуваат од другите.Така да кога би бирале еден од овие 3 телефони кој би го одбрале?
па не го додадов пошто е послаб во перформанси од овие 3,и работи на друг ОС,Овие 3 некако се иста цена,исто чипсет процесор-рам и слично.А Iphone5 се разликува тука ,затоа ги ставив само овие 3.HTC One без размислување. Далеку подобра изработка од било кој друг 2013 телефон,прекрасен изглед и одлични преформанси. Се што е потребно да има еден телефон,го поседува HTC One.
Иначе кога сме кај поголеми имиња,мислам дека треба и iPhone 5 да се додаде во листата,освен ако не прашуваш за совет помеѓу овие 3 за себе.
И мене најмногу превлекува HTC one,со дизајнот,за мој вкус е најличниот смартфон на планетава.Квалитетот на изработка е есктра(конечно Iphone не е сам) Galaxy S4 е повеке чаламски,со најдобри перформанси од сите 3,одлична камера(исто и како S3) а пак Xperia Z има исто добра камера,водоотпорен е и го прави интересен за ко ке одам закинтос -лаганас на СкубаГласав за HTC one, од проста причина што плени со неговиот дизајн, а галакси 4 е веч видена ствар.
S3 не е баш ист со S4 ,има 1гб рам,побавен процесор(на пониска фрекфенција)послаб GPU e сега колку некој има потреба од перформансите на S4 е друго прашањеXperia Z не сум го чепкал па нема да го коментирам, не би го купил мислам, не ми прави мерак. С4 мех, според мене не личи на ништо реално, демек high-end смартфон а изгледа крајно мизерно со катастрофален дизајн, се чувстува ефтино. Самсунг сериозно треба да поработи на тоа ако сака во иднина да продава премиум телефони, затоа и с4 се продава далеку помалку од очекувањата, полека се освестуваат луѓево. Друга работа е што е ист со с3 само што му се додадени софтверските твикови за скролање со очи и без допирање на екранот и други опции од кои повеќе од пола не работат како што треба, безвезе скрола, не го приметува прстот, а има и такви кои се сосема бескорисни, како на пример слика со звук. Ми лагираше премногу што не смее да се случи. Не се гледаат секогаш перформанси на хартија затоа што во практика можете да се разочарате. Хтц Оне има добар дизајн, квалитетна изработка, камерата вади одлични слики, изгледа многу подобро и посериозно, побрз е од с4, значително помалку лагира но како забелешка можам да наведам дека има малце упропастен интерфејс, можело многу подобро. Кога би бирал меѓу овие 3 телефона би го одбрал Хтц Оне без никакво размислување.
S3 не е баш ист со S4 ,има 1гб рам,побавен процесор(на пониска фрекфенција)послаб GPU e сега колку некој има потреба од перформансите на S4 е друго прашањено сепак мора да се спомене
nexus 4 е звер за перформанси,за цената а и за нешто поскапите телефони од него.Но Сепак не е слична цена а и малку постар модел е.И нормално секој би ги избра кој било од горе наведените 3 телефони него Nexus 4. Значи сакам да напрам споредна за најновиве хај енд телефони,кој се приближна цена е се направени да конкурираат едни со други како и со цената така и со све друго.И вака грубо гледамо освен Iphone5 мислам дека овие 3 телефони се сонот на секој кој сака и мечтее по ексклузивен хај енд смартфон.Јас веке имам Xperia SP ,значи темава не е за мене,општо сакам да знам кој од овие 3 телефони е најпосакуван кај нас,посебно од искусни како што сте вие т.с ИТ форумов.А лично што ме интересира е што ги двои овие телефони едни од други,и што е тоа што ги прави подобри едни од други.Но се разбира дека секој не мисли исто,но сепак поопширно споредување што е и како е ,ке придонесе на начинот на кој ги проценуваме телефониве.Дејан а не си размислил на нексус 4?
па не го додадов пошто е послаб во перформанси од овие 3,и работи на друг ОС,Овие 3 некако се иста цена,исто чипсет процесор-рам и слично.А Iphone5 се разликува тука ,затоа ги ставив само овие 3.
Да во право си,можда требеше да го ставам и него,па доколку е изводливо ке ги замолам модераторите да стават и Iphone5 во анкетата и насловот доколку може да се едитира на тој начин.БлагодарамМожеби хардверски има послаби делови од горенаведените,но работи перфектно добро на неговиот iOS,дури да не речеме и по-smooth од овие горе. Во секој случај мислам дека и овој телефон припаѓа во листата,сепак многу корисници преферираат iOS пред Android/WindowsPhone.
HTC One definitivno e najlicen telefon. Ama HTC softverski malku zaostanuva zad samsung. Ne veruvam deka i za svojot najdobar telefon kje obezbedat dolgo vreme podrska. Pred nekolku dena cinam najavija za modelot HTC one S deka povejke nema da pustaat apdejti samo posle edna godina od negovoto pojavuvajne, iako bea najaveni apdejti za dve godini. Samo toa me odvratuva os kaj niv. Ne se grizat bas za svoite korisnici.
И нормално секој би ги избра кој било од горе наведените 3 телефони него Nexus 4.
HTC своите flagship модели ги форсира како нешто невидено за после 6 месеци да престанат со подршка за истиот модел.
Што С4 во квалитет на изработка и дизајн е подобар од HTC one?И јас сум го држел врака С4 и воопшто не ме бендиса квалитето,но за перформансите и камерата не зборувам,за тоа е прекрасенПремногу мислења на хартија овде гледам...али јас како човек кој поседува самсунг галакси с4 и го видел хтц оне на дело...с4 нема конкуренција...дизајн..перформанси..цена.
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден
USB Flash Drive 3.2 128GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-128G-G46
1.110,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден