Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.757
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.724
4.295
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64

pdb123

read-only
13 ноември 2019
6
3
Кој телевизор од 65" би ми го препорачале? Не се разбирам, а се обидувам да сфатам кое е што, ама има премногу информации и е overwhelming. Ми треба претежно за гледање телевизија и филмови (Stremio) и би ми значело ако има и добар страничен viewing angle. Сакам нешто што нема да ми бара милион подесувања, инсталации, workarounds. Надворешната осветленост во собата ми е околу 6-7/10. За цена - ќе инвестирам за features што ќе се релевантни и во иднина, што нема да застарат за 2 години на пример.

Гледам OLED ги промовираат како најдобри, ама не знам дали вреди до толку. Првично бев за LG, а и Samsung ги споредуваат со нив, ама како што читав и тука, не се толку friendly за употреба.. Наводно Sony и TCL се полесни за употреба од тој аспект..?

Инаку, планирам да користам оптички интернет и телевизија од T-Mobile, со тоа што оптичкиот кабел ми е на спротивниот ѕид од телевизорот, па ќе мора со Wi-Fi да ги добивам каналите на тв, ако тоа менува нешто во изборот на тв... Технички имам коаксијален кабел на ѕидот кај тв-то, ама па T-Mobile веќе не нуделе така. А T-Mobile сакам да го ставам пошто на форумов читав дека сепак имаат најдобар и најстабилен интернет :D

18 септември 2020
926
865
Македонија
Кој телевизор од 65" би ми го препорачале? Не се разбирам, а се обидувам да сфатам кое е што, ама има премногу информации и е overwhelming. Ми треба претежно за гледање телевизија и филмови (Stremio) и би ми значело ако има и добар страничен viewing angle. Сакам нешто што нема да ми бара милион подесувања, инсталации, workarounds. Надворешната осветленост во собата ми е околу 6-7/10. За цена - ќе инвестирам за features што ќе се релевантни и во иднина, што нема да застарат за 2 години на пример.

Гледам OLED ги промовираат како најдобри, ама не знам дали вреди до толку. Првично бев за LG, а и Samsung ги споредуваат со нив, ама како што читав и тука, не се толку friendly за употреба.. Наводно Sony и TCL се полесни за употреба од тој аспект..?

Инаку, планирам да користам оптички интернет и телевизија од T-Mobile, со тоа што оптичкиот кабел ми е на спротивниот ѕид од телевизорот, па ќе мора со Wi-Fi да ги добивам каналите на тв, ако тоа менува нешто во изборот на тв... Технички имам коаксијален кабел на ѕидот кај тв-то, ама па T-Mobile веќе не нуделе така. А T-Mobile сакам да го ставам пошто на форумов читав дека сепак имаат најдобар и најстабилен интернет :D
Сетек - се од техника
Дефинитивно Philips би ти препорачал да земиш, го користиме над 8 години 32" обичен телевизор и ниту еднаш се нема расипано, звукот им е одличен дефинитивно најдобар и сликата на HD каналите е џам.
Во телеком можеш ресиверите да си ги поврзиш преку Wi-Fi, имаш можност сега со новата Magenta TV, веќе две години е достапна кај нас како телевизија и преку кабел и преку Wi-Fi да поврзиш.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Филипс имаат свој оперативен систем, Титан ОС, не доаѓаат веќе со Андроид/ГооглеТв, но секако не менува тоа ништо ќе си гледаш преку МагентаТВ уредот.

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103
Дечки дали може некој да сподели искуство со тцл мини лед конкретно го гледам овој модел

TCL 65C61KS​

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809

Ako ne ti e problem cenata OLED definitivno, LG C5 top model.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.480
551

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.600
1.764
Титан ОС e доста сличен на ВидааОс, неодамна местев еден телевизор кај поананик и слично работи.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Има начин да се порача телевизор од Бугарија?
Види со брза пратка, пред 10-ина години уште знам носеја пратки за/од бугарија:

или појди до ќустендил купи го од технополис, направи поврат на ддв на граница и најди некој пријател од нашиве да не те царинат.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.097
2.341
Види со брза пратка, пред 10-ина години уште знам носеја пратки за/од бугарија:

или појди до ќустендил купи го од технополис, направи поврат на ддв на граница и најди некој пријател од нашиве да не те царинат.
Немам како да го транспортирам не ми е за царината.

incontempt

hello world
24 февруари 2016
238
224
Скопје
incontempt's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3d BQ Dark Rock Pro
Motherboard
ROG STRIX B550-F GAMING
Storage
KINGSTON SKC1000 240gb, SAMSUNG 990PRO 2TB, WDC 12TB
PSU
Antec High Current Gamer Modular 850 W
RAM
G.Skill FlareX 4x8gb 3800Mhz cl16
Video card
PowerColor Radeon RX 6900 XT Red Devil
Case
NZXT S340 Elite
Mouse
Logitech G502, Attack shark X3
Keyboard
Keychron K7 Max
Audio
Onkyo TX-SR373, Wharfedale Diamond 11.1
Monitor
AOC 24G2U x2 + 43" Philips TV
OS
Windows 11 IoT Enterprise LTSC
..Мала помош, имам дефект на philips tv и ми треба следнава картица HV430FHB-N10, да не знае некој каде можам да ја набавам кај нас? Порано ќе нарачав од Aliexpress ама со поштава наша незнам ни дали ќе стигне.

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
..Мала помош, имам дефект на philips tv и ми треба следнава картица HV430FHB-N10, да не знае некој каде можам да ја набавам кај нас? Порано ќе нарачав од Aliexpress ама со поштава наша незнам ни дали ќе стигне.
Ја имаш на ebay.
Зошто не би дошла, ќе почекаш малку.

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.882
3.809
Не е лош, за дома земав пред месец QN 70F, 100hz VA панел мини лед демек.
За гледање тв-канали, фудбал и филмови е добар, агли на гледање слаби над 25-30 степени одма бледнее сликата.
Онака јаки бои, контраст, длабока црна, супер upscaling за послаб квалитет да испроцесира, пробував до него одма и TCL ама ептен лош апскејлинг имаат и ги баталив.

На твое место би гледал Sony Bravia 5, у тој ценовен ранг е и мислам и далеку подобар телевизор е од самсунзиве.

Аквариус08

read-only
20 јули 2021
28
27
Не е лош, за дома земав пред месец QN 70F, 100hz VA панел мини лед демек.
За гледање тв-канали, фудбал и филмови е добар, агли на гледање слаби над 25-30 степени одма бледнее сликата.
Онака јаки бои, контраст, длабока црна, супер upscaling за послаб квалитет да испроцесира, пробував до него одма и TCL ама ептен лош апскејлинг имаат и ги баталив.

На твое место би гледал Sony Bravia 5, у тој ценовен ранг е и мислам и далеку подобар телевизор е од самсунзиве.
Фала, ќе ги разгледам и нив

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно