Ова е од Ervo сајтот?Lambda scheduled![]()
не, AWS ламбда шо проверва секои 5 минути дали MK е додадена во Supported Regions, и праќа мејл ако е. Пишете ми во приватна порака слободно ако некој сака да го додадам. FYI: outlook мава директ junk, така шо би препорачал gmailОва е од Ervo сајтот?
Ако не ти е проблем, додади ме.не, AWS ламбда шо проверва секои 5 минути дали MK е додадена во Supported Regions, и праќа мејл ако е. Пишете ми во приватна порака слободно ако некој сака да го додадам. FYI: outlook мава директ junk, така шо би препорачал gmail
И менене, AWS ламбда шо проверва секои 5 минути дали MK е додадена во Supported Regions, и праќа мејл ако е. Пишете ми во приватна порака слободно ако некој сака да го додадам. FYI: outlook мава директ junk, така шо би препорачал gmail
Чекај сеа тоа поп-апот да го преведатпрати ми мејл во приватна порака, will do
Мислењето е автоматски споено:
нов pop-up во NLB PAY:
Погледнете го атачментот 151243
но, сѐ уште:
Погледнете го атачментот 151244
Затоа што една од главните работи што банките треба да ги направат за да користат Apple Pay е задолжително да мора да има опција во сопствената банкарска апликација (mKlikMakedonija, mBanka, HalkBankSkopje, m-banking by Stopanska etc.) да може да ги ексопритраат виртуелно картичките во Apple Pay. Тука иако банката може да ги има сите делови поминато за токениазции и слично, треба да се направи сериозен update на самите апликации за да го поддржуваат тоа.
Од тоа што јас го имам од сам почеток како информација, иницијалниот план е дека дигитализираните картички ќе мора да се додадат преку самата апликација од банката со опцијата Add to Wallet во еден стил на Proxy API, а не директно преку Apple backend-от што го проверуваш ти. Не за џабе одредени банки кај нас спремаат нови апликации![]()
ова со датите го имаш од некој шо работи во некоја банките? зошто не на пример 17ти? (just curious, not bitchy)Секогаш нови региони се во вторник, сите фази се поминати кај одредени банки, датите се или 24.06 или 01.07. Аминот треба да го дадат Apple.
Најверојатно оваа порака е за корисниците од Босна, бидејќи од денес се појави на листата на банки банката NLB Banka, Banja Luka...исто и кај нас ова Безбедносни прилагодувања кај картичката сеуште не е активно односно неможи да се кликни да за да можи international payments да е Enabled, претпоставувам дека заради тоа неможи да ја ставиме картичката во Apple Wallet преку друг Регион....прати ми мејл во приватна порака, will do
Мислењето е автоматски споено:
нов pop-up во NLB PAY:
Погледнете го атачментот 151243
но, сѐ уште:
Погледнете го атачментот 151244
what do you mean? не би ми излегла мене ако беше наменета за Босна. Пуштија апдејт пред некој ден само за превод на копчето на македонски.Најверојатно оваа порака е за корисниците од Босна, бидејќи од денес се појави на листата на банки банката NLB Banka, Banja Luka...исто и кај нас ова Безбедносни прилагодувања кај картичката сеуште не е активно односно неможи да се кликни да за да можи international payments да е Enabled, претпоставувам дека заради тоа неможи да ја ставиме картичката во Apple Wallet преку друг Регион....
И мене ми излезе истата pop up порака Apple Pay is here..но сметам дека беше наменета за Босна, вчера ги немаше на листата во апликацијата а од денес се појавија, исто како што напишав погоре неможи да се кликни на Безбедносни прилагодувања кај нас, претпоставувам кога ќе овозможат и се појави опцијата за International Payments, тогаш преку друг регион ќе може картичката да се врзи на Apple Wallet…what do you mean? не би ми излегла мене ако беше наменета за Босна. Пуштија апдејт пред некој ден само за превод на копчето на македонски.
lmao не турај сол на рана со аеродромот..Чим стане активно кај нас @Ervo организира кафана он ја почна темата. НЛБ/Комерцијална/Халк ќе ги покани ит форум да сликаат каков пречек има apple pay у МК. Со ваков пуш Starbase мариово ќе изгураме мислам дека и аеродром за Битола таман попатно ќе им се напраи
Можда немаат аеродром ама чупињата им се авионЧим стане активно кај нас @Ervo организира кафана он ја почна темата. НЛБ/Комерцијална/Халк ќе ги покани ит форум да сликаат каков пречек има apple pay у МК. Со ваков пуш Starbase мариово ќе изгураме мислам дека и аеродром за Битола таман попатно ќе им се напраи
Бесплатна достава
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
Бесплатна достава
CABLES MONITOR HDMI M-M 3M Secomp, 11.99.5543-10
230,00 ден
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower
2.650,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден