Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
Ова е од Ervo сајтот?
не, AWS ламбда шо проверва секои 5 минути дали MK е додадена во Supported Regions, и праќа мејл ако е. Пишете ми во приватна порака слободно ако некој сака да го додадам. FYI: outlook мава директ junk, така шо би препорачал gmail

• ми се допаѓа
Реакции: spec

spec

read-only
14 ноември 2021
6
10
Моја грешка. Има (Test).
За секунда мислев дека не додале.

Последна промена:

spec

read-only
14 ноември 2021
6
10
не, AWS ламбда шо проверва секои 5 минути дали MK е додадена во Supported Regions, и праќа мејл ако е. Пишете ми во приватна порака слободно ако некој сака да го додадам. FYI: outlook мава директ junk, така шо би препорачал gmail
Ако не ти е проблем, додади ме.

Antonio002

read-only
18 јули 2019
36
17
И мене :)

Overbored

read-only
19 февруари 2025
33
40

spec

read-only
14 ноември 2021
6
10
Apple has expanded Apple Pay to various regions on different days of the week, including Wednesdays. For instance, on March 27, 2024, Apple announced global support for employee badges in Apple Wallet, which developers and identity providers could implement, but the exact launch date isn't specified. Similarly, on August 5, 2023, Apple Pay was expected to launch in Chile and Vietnam around August 8, 2023, though the specific day isn't mentioned.

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026
Секогаш нови региони се во вторник, сите фази се поминати кај одредени банки, датите се или 24.06 или 01.07. Аминот треба да го дадат Apple.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Малку ми е неверно за Apple на само толку малку време пред тие дати сѐ уште да нема дадено амин, ама ајде, ми оди во прилог сепак да верувам... :)

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
571
2.026
Под давање амин мислев на пуштање на регионот од нивна страна :) That's all. Кој ме читал во изминатите години ќе видите дека ова беше уште одамна планирано, не е ништо од вчера па да незнаат кај тераат:

19.10.2022
Затоа што една од главните работи што банките треба да ги направат за да користат Apple Pay е задолжително да мора да има опција во сопствената банкарска апликација (mKlikMakedonija, mBanka, HalkBankSkopje, m-banking by Stopanska etc.) да може да ги ексопритраат виртуелно картичките во Apple Pay. Тука иако банката може да ги има сите делови поминато за токениазции и слично, треба да се направи сериозен update на самите апликации за да го поддржуваат тоа.

02.02.2024
Од тоа што јас го имам од сам почеток како информација, иницијалниот план е дека дигитализираните картички ќе мора да се додадат преку самата апликација од банката со опцијата Add to Wallet во еден стил на Proxy API, а не директно преку Apple backend-от што го проверуваш ти. Не за џабе одредени банки кај нас спремаат нови апликации :)

И ете излезе пак како што сум пишал, доказ за ова се новите апликации на Халк, на Комерцијална и на НЛБ, и сите го имаат proxy-то за интеграција, само за жал на форумов повеќе рандом се пишуваат работи што немаат врска со реалноста па и кога некој точно знае што се случува по дифолт оди во тој пакет со рандом кажани ствари.

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Навистина не знам зошто толку се најде повикан и чувствуваше потреба од толку појаснување...

Брееее какво ужасно време дојде... :(((

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
Секогаш нови региони се во вторник, сите фази се поминати кај одредени банки, датите се или 24.06 или 01.07. Аминот треба да го дадат Apple.
ова со датите го имаш од некој шо работи во некоја банките? зошто не на пример 17ти? (just curious, not bitchy)

а инаку, се надевам дека мислиш на final амин од страна на Apple кај шо и тие заедно со банките истовремено ќе додадат support за Apple Pay Mk, и ќе си ги апдејтираат сајтовите/системот. Ваљда не го направија сѐ ова банките без никаков сигнал од Apple дека е заинтересиран и спремен да влези на Мк пазар.

п.с. треба да им се јавиме во контакт центар и да се правиме на удрено со оглед на тоа што имаат поп ап дека Apple Pay пристигна:ROFLMAO: можеби некој ќе го прекрши NDA договорот

Последна промена:

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
прати ми мејл во приватна порака, will do
Мислењето е автоматски споено:

нов pop-up во NLB PAY:

Погледнете го атачментот 151243

но, сѐ уште:

Погледнете го атачментот 151244
Најверојатно оваа порака е за корисниците од Босна, бидејќи од денес се појави на листата на банки банката NLB Banka, Banja Luka...исто и кај нас ова Безбедносни прилагодувања кај картичката сеуште не е активно односно неможи да се кликни да за да можи international payments да е Enabled, претпоставувам дека заради тоа неможи да ја ставиме картичката во Apple Wallet преку друг Регион....

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
Најверојатно оваа порака е за корисниците од Босна, бидејќи од денес се појави на листата на банки банката NLB Banka, Banja Luka...исто и кај нас ова Безбедносни прилагодувања кај картичката сеуште не е активно односно неможи да се кликни да за да можи international payments да е Enabled, претпоставувам дека заради тоа неможи да ја ставиме картичката во Apple Wallet преку друг Регион....
what do you mean? не би ми излегла мене ако беше наменета за Босна. Пуштија апдејт пред некој ден само за превод на копчето на македонски.

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
what do you mean? не би ми излегла мене ако беше наменета за Босна. Пуштија апдејт пред некој ден само за превод на копчето на македонски.
И мене ми излезе истата pop up порака Apple Pay is here..но сметам дека беше наменета за Босна, вчера ги немаше на листата во апликацијата а од денес се појавија, исто како што напишав погоре неможи да се кликни на Безбедносни прилагодувања кај нас, претпоставувам кога ќе овозможат и се појави опцијата за International Payments, тогаш преку друг регион ќе може картичката да се врзи на Apple Wallet…
IMG_0793.png IMG_0794.jpeg

Aowek

user
14 април 2012
1.215
1.171
Чим стане активно кај нас @Ervo организира кафана он ја почна темата. НЛБ/Комерцијална/Халк ќе ги покани ит форум да сликаат каков пречек има apple pay у МК. Со ваков пуш Starbase мариово ќе изгураме мислам дека и аеродром за Битола таман попатно ќе им се напраи

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.316
1.339
Чим стане активно кај нас @Ervo организира кафана он ја почна темата. НЛБ/Комерцијална/Халк ќе ги покани ит форум да сликаат каков пречек има apple pay у МК. Со ваков пуш Starbase мариово ќе изгураме мислам дека и аеродром за Битола таман попатно ќе им се напраи
@Ervo за премиер :cool:

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
lmao не турај сол на рана со аеродромот..

Qwerty29

hello world
21 септември 2021
125
106
ГостиJар
Можда немаат аеродром ама чупињата им се авион :LOL:

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
И денес пак истиот pop up се појави…од листата ја тргнаа NLB Banja Luka…нешто тестираат
IMG_0798.png

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
578
898
Додадено беше денес НЛБ Банка Скопје на НЛБ Пеј

1749715650218.png

членови онлајн
мислења
теми
членови