ARMac
senior
Во /dev/null им колку сакаш простор :|
Ова ме потсети на колешка во 2006 што чуваше фајлови во recycle bin
Во /dev/null им колку сакаш простор :|
Различни екипи им прават инсталација во зграда и носење кабел до зграда. Јас би ти рекол плус 1 недела од тоа.Побарав од датаком инфо дали има приклучок позади Палма во Аеродром.
Ми рекоа дека најверојатно има, но ќе пратат екипа да разгледа.
Дојде еден фин дечко, влезе у зграда, виде што како, вика 100% сум сигурен дека има ама ќе ти потврдам.
Ми стигна утредента мејл дека има можност за оптика, но ќе им требаат 20тина дена да донесат кабел и да поврзат.
Дали некој знае дали периодот што го ветуваат е тој и не доцнат?
U CH 60chf mesecno ovde 9999
U CH 60chf mesecno ovde 9999
Pa neli e dovolno 33 godini da cekas? Vo mk e drug problem... ne e cekanjetoА ако нема достапно оптика тогаш се чека со години приклучок и во чести случаи првиот приклучок се плаќа и по 2000 евра. Слична ситуација и во Германија.
Апдејт на ова. 14 дена подоцна (денес) ми се јавија и ми рекоа донесовме кабел, кажи кога ќе си дома и доаѓаме одма да наместиме оптика.Различни екипи им прават инсталација во зграда и носење кабел до зграда. Јас би ти рекол плус 1 недела од тоа.
Ако си само интернет тогаш твој рутер.Апдејт на ова. 14 дена подоцна (денес) ми се јавија и ми рекоа донесовме кабел, кажи кога ќе си дома и доаѓаме одма да наместиме оптика.
Е сега, дали имаат нивни рутер или ќе треба да си ставам мој?
Имам Xiaomi 4A Gigabit дома, океј сме. Фала ви.Ќе добиеш мал модем witek, рутерот ти треба да го имаш. Ќе си земеш рутер до 2000 денари некаде и тоа е тоа
Имам Xiaomi 4A Gigabit дома, океј сме. Фала ви.
Важи, за ден - два и тоа ќе биде.Ако ставиш од нив, пушти некој спидтест
Немој да се зрачиш непотребно, уштекај жица, само така може референтно да се спореди со другите продавачи.![]()
Еве сме, 100/100 пакет. Ова е на вифи, на кабел можда вади и повеќе.
Треба 10тина метри кабел да зимам и да го вртам околу соба. Океј е и вака.Немој да се зрачиш непотребно, уштекај жица, само така може референтно да се спореди со другите продавачи.
Кажи до кој сервер сакаш ќе ти пуштам резултатSpeedtest со локални сервер е згоден за да сме сигурни дека оптиката е во ред, меѓутоа добро е да се направи и со некој сервер надвор од Македонија (надвор од Балкан) за да се види какви се линковите на провајдерот.
Има доста сервери во Европа со 10G брзини за upload, па ако можете тестирајте со нив.
Nessus Vienna primer![]()
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
HEADPHONES LOGITECH ZONE 305 MIDNIGHT BLACK Wireless + bluetooth, w/microphone 981-001458
5.790,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft The War Within XL 900x420x4mm
1.690,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 256GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA , Black, DTX/256GB
1.480,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден