Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Генерална дискусија за ДДКОМ

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Штотуку реплицираше на 3 години стар пост, кој членот сигурно заборавил дека го пишал веќе...

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.813
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
членот сигурно заборавил дека го пишал веќе...

Штом јас сум еден од главните ликови во приказната, не заборава тој член не се секирај, сега може ќе ја искористи и оваа прилика да каже нешто против мене. :)

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.813
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Нов скем од дотичниве, фалсификувани адаптери за леново, продавани како оригинални.

IMG-9d6f1ab9316c3a21435269ce0b4c6de9-V.jpg
IMG-44398e6f68d696a52c1e3230d692e74c-V.jpg
IMG-776e7641138b6e10df92d2b71b3dbf41-V.jpg
IMG-822501027e56ce95b399b47e3c8a27bb-V.jpg
IMG-4c4d9ce1fc93208c4d3714666724292a-V.jpg

Тешка кинезарија внатре, како што гледате, меѓутоа да не го тупам, оставам на вас да си донесете заклучок. И да, слободно повелете нападнете ме како сум квази сервисер итн итн. :)

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Нов скем од дотичниве, фалсификувани адаптери за леново, продавани како оригинални.

Погледнете го атачментот 124473
Погледнете го атачментот 124474
Погледнете го атачментот 124475
Погледнете го атачментот 124476
Погледнете го атачментот 124477

Тешка кинезарија внатре, како што гледате, меѓутоа да не го тупам, оставам на вас да си донесете заклучок. И да, слободно повелете нападнете ме како сум квази сервисер итн итн. :)
Ако си ти квази сервисер, тогаш јас не знам што е профи сервисер...

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.813
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Погледнете го атачментот 124473
Погледнете го атачментот 124474
Погледнете го атачментот 124475
Погледнете го атачментот 124476
Погледнете го атачментот 124477

Не си ти квази сервисер, ти си квази фотограф. Тоа ти го донесоа за сликање или за поправање?

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
@Daniel86 На втората фотографија ставенa е налепница Леново врз кинеската фабричка? Или леново е на една, кинеската на друга страна?

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
@Daniel86 На втората фотографија ставенa е налепница Леново врз кинеската фабричка? Или леново е на една, кинеската на друга страна?
Lenovo е над кинеската, и тоа лошо залепено, се гледа на последната слика. Со тоа @Daniel86 можел да види дека има всушност втора налепница одоздола.

Дали металните делови се со одредена намена, или е само за тежина да изгледа легитимно?

Инаку @Daniel86 полека станува македонскиот Luis Rossman :cool:

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Lenovo е над кинеската, и тоа лошо залепено, се гледа на последната слика. Со тоа @Daniel86 можел да види дека има всушност втора налепница одоздола.

Дали металните делови се со одредена намена, или е само за тежина да изгледа легитимно?

Инаку @Daniel86 полека станува македонскиот Luis Rossman :cool:

Тоа е кривично дело бе како така? Или?

Не се овие рандом фаци на фб што продаваат дуксери, фирма се. Вака ако е тогаш сите ќе препакуваат опрема па ќе ја крстиме по име на бренд.

Свака част

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Дали е поправен Леуново полњачот?

MNKN

read-only
16 октомври 2022
1
5
Здраво Даниел, јас работам во сервисот на ДД Ком и ваков адаптер не сме добиле на сервис или имало реакција од Вас. Приложете документи да видиме кога и дека е купен од кај нас адаптерот за да провериме во систем за да можеме да го решиме проблемот. Поздрав!

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.290
11.813
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
Video card
Case
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Здраво Даниел, јас работам во сервисот на ДД Ком и ваков адаптер не сме добиле на сервис или имало реакција од Вас. Приложете документи да видиме кога и дека е купен од кај нас адаптерот за да провериме во систем за да можеме да го решиме проблемот. Поздрав!
Ајде ајде, проверено е веќе, консултирај се со колегите, или уште подобро, со "директорот", тој проверуваше во систем. Праење инкогнито профил со прво и единствено мислење со цел да ја одбрани "честа" на фирмата. Па добро имате ли вие срам? Немам намера да приложувам никакви документи, кој сака нека верува, кој не не мора. Немам никаква причина да лажам или да "заработувам" некаква си популарност, единствено што сакам е да видат членовите на овој форум па сами да си донесат заклучоци и понатамошни одлуки, за тоа ни служи форумов. Нека изгледа дека немам докази и бладам без врска, ич не ми е гајле, пак ќе кажам, кој сака нека верува, кој не не мора.

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
доста работи иам купено преку нив(графички, процесори, монитори, разни ситници...) во последните 6-7 години, никогаш не сум имал проблем(да чукнам во дрво). Најстабилни цени само кај нив може да се најде во мк. Плус имаат брза и бесплатна испорака, супер за ефтини работи. Од анхоч ми наплатија околу 300-400 ден. достава за едно 6000 сметка направено :( си мислиш кревет нарачав.

Иначе последно земав графичка од дд и имаше декларација од нексио. Проверив цената во нексио беше иста до денар. Без маржа ли работат?

Последна промена:

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.241
А ти ли работиш во сервисот.... добро што правите со „расипаните“ хард дискови што ви доаѓаат на сервис? Зошто ги лажете луѓето дека „податоците им се изгубени затоа што дискот цркнал“? Дали имате малку осет за тоа дека правите голема штета на луѓето? Зошто не ги посоветувате дека има начини како да се вратат податоците од расипан хард диск? Цели животи ви доверуваат луѓето, нечовечки и така да се однесувате со клиентите.
Мислењето е автоматски споено:

Иначе последно земав графичка од дд и имаше декларација од нексио. Проверив цената во нексио беше иста до денар. Без маржа ли работат?
ДДСтор немаат своја залиха. Нивниот бизнис модел е купи-продај, такси служба и достава. Тие купуваат по пониски цени од Нексио и скоро сите други продажни фирми а продаваат по препорачани end-user цени, барем во најголем број случаи.

Така да нека не ве изненадува некогаш што им се протнува фуш и дефектна роба, како што имало многу пати во минатото. Они креваат телефон, бараат кај добавувач ако има на лагер тебе ти кажуваат дека има и толку, најчесто немаат ни поима што има во „кутивчето“. Ако ти се погоди дефект ондак е такси назад и тоа е. Еве нека ме ипсрави колегата сервисер ако смета дека грешам.

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Ova ne vi trebase...mistakes were made.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.169
18.782
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
А ти ли работиш во сервисот.... добро што правите со „расипаните“ хард дискови што ви доаѓаат на сервис? Зошто ги лажете луѓето дека „податоците им се изгубени затоа што дискот цркнал“? Дали имате малку осет за тоа дека правите голема штета на луѓето? Зошто не ги посоветувате дека има начини како да се вратат податоците од расипан хард диск? Цели животи ви доверуваат луѓето, нечовечки и така да се однесувате со клиентите.

Податоците си се одговорност на сопственикот. Стварно нема што да се замара со саати и денови некој во сервис за некој што бил неодговорен и не си направил бекап. Посебно ако е замена на диск во гарантен рок, сервисерот треба да го замени дискот и стариот да го врати кај вендорот, нема ни опција да му рече на пациентот, еј абе иди во систрум и они ќе го расклопат и ке ти средат се. Не гледам кај е проблемот со ова, ти купуваш хардвер од продавница, а не емоции и доживотно тинтрење затоа што не знаеш да користиш компјутер.
Иначе како ќе научиш ако еднаш не те здоболи така, најубаво се учи на грешките и тоа на сопствените.

Иначе браво за Даниел што го изнесе ова, браво и за ДД Ком што се јавија. Само не се слагам дека Даниел сега не треба да ги изнесе сите работи што ги има, малце е безвезе муабетот, рекла сам шта сам рекла, немам што да докажувам кога веќе двете страни се тука и има спроставени ставови. Ако двете страни изнесат тоа што имаат, ке може да пресудиме што е вистината, а можеби и некој ќе признае вина, ако воопшто ја има.

П.С. Иначе имам полна доверба во Данијел, ама причава од другата страна може и да е стварно точна, така да дошле, не би ме изненадило и таков потег од вендорот иако искрено е поверојатно дека станува збор за заменски адаптери набавени поефтино и брендирани по желба. Еве не знам, ајде да истражиме... For science!!!

Igor6

hello world
24 мај 2020
68
42
Јас ако земам по дилерска цена и на тебе ја дадам иста цена како таа на сајтот дали ке работам без маржа

Мислењето е автоматски споено:

ДДСтор немаат своја залиха. Нивниот бизнис модел е купи-продај, такси служба и достава. Тие купуваат по пониски цени од Нексио и скоро сите други продажни фирми а продаваат по препорачани end-user цени, барем во најголем број случаи.

Така да нека не ве изненадува некогаш што им се протнува фуш и дефектна роба, како што имало многу пати во минатото. Они креваат телефон, бараат кај добавувач ако има на лагер тебе ти кажуваат дека има и толку, најчесто немаат ни поима што има во „кутивчето“. Ако ти се погоди дефект ондак е такси назад и тоа е. Еве нека ме ипсрави колегата сервисер ако смета дека грешам.
абе за дефектна роба ми збориш :D :D :D :D :D да не другиве се подобри? хардвер ти е лотарија. Одам во сетек да зеам тв, си одбирам и го глеам се фаќа за тој од рафтот и ми вика шо има врска ако е од рафт. КАТАСТРОФА, да го нарачаш онлајн ке ти дадат некој шо стоел пуштен со месеци на рафт гарант. Иначе нормално дека во дд незнаат шо има во кутијата пошто се шо ми стигнало е во целофан или има барем фабричка декларација. Знам дека нее чепкано од некој "професионален продавач"

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно