Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.509
3.113
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Многу нагоре некако тргнаа...

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Ќе нурне наредно лето, кога ќе се стиши фамата за халвингот, после таа корекција, почнува вистинскиот бул ран. Дотогаш, тешко дека ќе има корекција под 7к, туку ќе си тера лека полека нагоре, по неколку проценти неделно

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Гледам воа педериве од Binance мењале термс... Моментално не можам да правам трансакции, односно да префрлам валута таму, не ми ја дава адреста за копирање.
Претходно немав проблеми ништо... Сега ми дава за верификација на профил и нормално МК ја нема...

Vinter108

hello world
12 август 2015
84
43
Гледам воа педериве од Binance мењале термс... Моментално не можам да правам трансакции, односно да префрлам валута таму, не ми ја дава адреста за копирање.
Претходно немав проблеми ништо... Сега ми дава за верификација на профил и нормално МК ја нема...

Binance се најголемото срање, остај што не даваат Македонија да ја има, туку и новиот DEX што го прават не е за сите држави, забрането им е на Американците да трејдаат на DEX-от. Замисли децентрализиран маркет да забранува држави, ја не знам дали да се смеам или да плачам, глупи ли се или се проста раја. Централизирано срање, би стоел подалеку од такви пропалици.

Ова со Либрава е ко да измислиш топла вода во 21 век, се што нудат го имаше уште во 2014, ама народе гутај шта ти се сервира.

Sludge.Factory

Баниран/a
7 февруари 2014
1.225
1.901
Gostivar
Не е баш така. ДЕКС не е забранет за никого, само страницата е забранета во некои гео локации, поради закони. Дури и ЦЗ кажа дека пожелно е да се користи ВПН на новиот ДЕКС. Децентрализирани маркети како БИСК никогаш нема да просперираат, барем не во наредниве 5 години

И

Избришан член 18474

Гостин
Тоа одамна е забрането со бинанс не е од сега.
Само блгарски пасош или впн му е мајката.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Пред месец дена правев трансакции, немав проблем ништо..

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

И

Избришан член 18474

Гостин
Тоа е затоа што не си играл изгледа со големи пари има лимит за ниво еден и ако регистрираат дека имаш IP од Македонија веднаш ќе ти испратат нотификација.

Vinter108

hello world
12 август 2015
84
43
Не е баш така. ДЕКС не е забранет за никого, само страницата е забранета во некои гео локации, поради закони. Дури и ЦЗ кажа дека пожелно е да се користи ВПН на новиот ДЕКС. Децентрализирани маркети како БИСК никогаш нема да просперираат, барем не во наредниве 5 години

Баш така го гледам ја а и сите треба така да го гледаат, чим има лимитација на DEX тури му пепел. BitShares е милион пати подобрa берза, Binance е poor BTS rip-off.

И

Избришан член 18474

Гостин
Дап и нивниот креатор само си игра со проекти и не ги подобрува старите него бара нови проекти за да добие повеќе пари, затоа бинанс се подобрува и нормално дека има рестрикции зашто во Македонија тргување со крипто е нелегално исто како и форекс и сл.

Vinter108

hello world
12 август 2015
84
43
Дап и нивниот креатор само си игра со проекти и не ги подобрува старите него бара нови проекти за да добие повеќе пари, затоа бинанс се подобрува и нормално дека има рестрикции зашто во Македонија тргување со крипто е нелегално исто како и форекс и сл.

BitShares е идеален и не му треба никакво подобрување, направен е за заедницата и е оставен на заедницата да го управува, не е за џабе DPoS. Поарно повеќе луѓе да гласаат и да одлучуваат за измени отколку да има CEO и да си игра кур ташак со измените, ко Ned што направи со Steemit, буквално го уништи. Бинанс се подобрувал...I am out. :D

И

Избришан член 18474

Гостин
Твое право е да си кажеш мислење но фактите велат друго.
Има повеќе волумен
Има повеќе избор на коини
Има margin trading
Има познат интерфејс како Tradingview
Другите работик што ги спомнуваш се негативни за нас во МКД али тоа е ради легалноста со властите не ради друго. Така што бинанс за мене е подобра опција.

7 март 2014
1.293
748
Skopje
despotovikj's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X + AMD Ryzen Wraith Prism RGB
Motherboard
ASUS TUF GAMING ATX B550-PLUS
Storage
500GB Samsung 980 NVMe M.2 + ADATA LEGEND 710 512GB
PSU
CoolerMaster Elite V3 500W
RAM
x2 Kingston 8GB 3200MHz DDR4 CL16 DIMM FURY Beast RGB
Video card
GeForce® GTX 1660 SUPER™ OC 6G
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool CC560 Black
Mouse
ASUS ROG Strix Impact II Wireless
Keyboard
AOC GK500 Gaming Full RGB Mechanical Keyboard
Audio
AOC GH300 USB Gaming Headset
Monitor
AOC Gaming Monitor 24G2SAE 1080p/VA/165 Hz
OS
Windows 11 PRO
Ако има некој расположен да направи еден туторијал како функционира ова кај нас во Македонија, дали може да се купи некоја валута со кредитна картица па со истата да се тргува на некоја веб страна.. како се подигаат средства и тн...

DeepImpact

hello world
8 ноември 2017
274
104
bitcoin-p2p.com

Продавам/откупувам криптовалути 24/7
Продавам/откупувам ригови, графички карти

Хостинг на уреди во МК и САД

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
234
148
Деца, ме занима мислење за новата можност на Битпанда, купување метали поточно на злато и сребро. Како идеја ми изгледа ок, сакам да кеширам и да земам некој 50г. Башка истото се чува на сигурно у Швицарски алпи:). Поздравишта и пишете не се срамујте!

И

Избришан член 18474

Гостин
Значи ако сакаш да купиш злато одиш го земаш златото и го чуваш дома.
Тие ти продават деривати не ти продаваат злато. За тоа треба лиценца и не е така зелено како што се пишува.

You buy shares of real gold and silver bars from our partner pro aurum and philoro. The bars are safely stored in a secure vault in Switzerland. When you buy gold and silver on Bitpanda, you are the owner of a specific share of real gold and silver, stored in a secure vault.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Објасни! Според мене само нафтата има деривати...
Злато имаш кога може да го допреш, да си го чуваш дома, да му се радуваш. Ова што сакаш да го купиш е "замислено" злато таму некаде далеку од тебе...
Конкретно спаѓа во commodity.

Последна промена:
12 април 2017
1.918
1.259
Немора да значи дека овој пат ќе порасне 14-17 пати. Многу полесно е да се крене цената на Биткоин x15 пати додека е со мал маркет кап, кога растеше x15 пати маркет капот му беше 5-10 билиони (2016-та година, претходните години немаше ни билион). Сега е сосема нешто друго, плус не верувам у такви фибоначи и ред други анализи, си имал среќа со добивките и тоа е тоа, едноставно е.
Како тоа нема врска се што научил? И како тоа не веруваш во технички анализи? Се молиш на Госпо кога трејдаш или како иде тоа?

Хостинг на уреди во МК и САД

Што се подразбира под „уреди“?

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Како тоа нема врска се што научил? И како тоа не веруваш во технички анализи? Се молиш на Госпо кога трејдаш или како иде тоа?

Што се подразбира под „уреди“?
Се подразбира GPU или ASIC.
Конкретно во случајов треба да им ги пратиш твоите "уреди" на некој пример во русија, кина, сад, косово итн. а тој да копа со нив на твоја адреса при што тој ќе ти ги одржува а ти ќе плаќаш поефтина струја. Крајната математика е да си го прчиш к.рот а да заработуваш повеќе него ли да се замараш со одржување на"уредите" и да плаќаш поскапа струја.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно