Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
817
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Има некој пратено препорачано писмо до Грција? Единствено искуство што имам со меѓународни пратки е со пакет до Австралија кој што ми го вратија после 2 месеци, со објаснување дека пратката не била подигната. Овој пат треба да пратам документ, па се мислам дали да пратам преку државнава пошта или приватно преку ДХЛ.

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Посигурно, побрзо и поскапо е DHL.
Можеш и преку државна пошта да пратиш препорачано со тракинг број, всушност секогаш кога праќаш нешто препорачано автоматски добиваш и тракинг број. Ова за разлика од DHL ќе патува поспоро. :)

masterwu

lurker
11 февруари 2016
855
817
Струга
masterwu's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 6600K, Cooler Master Hyper 212 EVO
Motherboard
Asus Z170 Pro Gaming
Storage
Samsung 840 Evo 250GB, 2TB WD Caviar Blue, 640GB WD Caviar Green
PSU
Cooler Master V550S
RAM
16GB (2x 8GB) G.Skill Ripjaws V DDR4 3200MHz
Video card
Asus Strix GTX 970
Case
Cooler Master CM690 III
Mouse
Logitech Proteus Core G502
Keyboard
Das Keyboard Model S (MX-Brown switches)
Monitor
Dell UltraSharp U2410
OS
Windows 10
Посигурно, побрзо и поскапо е DHL.
Можеш и преку државна пошта да пратиш препорачано со тракинг број, всушност секогаш кога праќаш нешто препопрачано автоматски добиваш и тракинг број. Ова за разлика од DHL ќе патува поспоро. :)

Да не знаеш каде можам да најдам цени од ДХЛ? На македонската страна не видов...

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
Првични импресии од новиот систем за следење на Македонски пошти

Бидејќи прв почнав да ги кудам чувствувам и потреба да бидам еден од првите што ќе ги пофалам. Ова се само првични импресии и работите можат да тргнат по надолна линија но сега за сега забележувам драстично подобрување.

1. Од десетина пратки сите пристигнаа.

Сепак не била вината само до Кинезите дека не праќале пратки и не дека неоправдано некои продавници не имаа ставено на црна листа.

2. Брзината на пристигање на пратки без тракинг број е драстично подобрена.
Не навлегувам како и што, но сега кога може да се види каде има застој и претпоставувам секој си сноси некаква одговорност на патот на пратка до нашите раце и истиот тој застој го снема. Ми се случувало ништо да не ми стигне, да отидам кај поштарите после месец и пол и таму да киснат 2 пратки којзнае од кога. Сега пратките без тракинг број во просек пристигаа за 3 до кај 4 недели.

3. Времето на процесирање на пратката е подобрено
Првичен впечаток ми е дека од кога поштарот наводно ќе ја донесе пратката, а мене ме нема дома до моментот кога ќе можам да си ја подигнам од шалтер е исто така подобрен.

Посакувам да се воведат слични системи и за останатите државни институции за предмети што се влечат со недели, па и месеци.

Не верував дека ќе го пишам ова, ама Македонски пошти од мене имате едно големо БРАВО!

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Дечки имал некој вакво искуство со Македонски Пошти ? Нарачувам пратка од Гирбест, и на тракингот на 17track ми ја дава онаа генеричката порака:

Macedonia (the former Yugoslav Republic of), SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)

Но кога проверам на тракингот на пошта, го добивам следново:

2CZfDGB.png

На крајот пишува дека е испратено од Скопје за Прилеп, што не е дестинацијата каде што би требало да се испорача. Ми е чудно затоа што за претходната нарачка се си беше ОК и на 17трак и на страната на пошта. Можно е она Прилеп да е внесено по грешка, или пратката навистина заминала за Прилеп ?

stefano

hello world
8 декември 2016
180
260
Дечки имал некој вакво искуство со Македонски Пошти ? Нарачувам пратка од Гирбест, и на тракингот на 17track ми ја дава онаа генеричката порака:

Macedonia (the former Yugoslav Republic of), SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)

Но кога проверам на тракингот на пошта, го добивам следново:

2CZfDGB.png

На крајот пишува дека е испратено од Скопје за Прилеп, што не е дестинацијата каде што би требало да се испорача. Ми е чудно затоа што за претходната нарачка се си беше ОК и на 17трак и на страната на пошта. Можно е она Прилеп да е внесено по грешка, или пратката навистина заминала за Прилеп ?
Сосема можно, пред една недела моја пратка заврши според тракингот во Штип па ја вратија во Скопје наредниот ден па ја пуштија за Битола. Така да очеквај утре да е назад во Скопје па после понатаму.

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Јас сум до сега презадоволен. Од летово наваму имав 45 нарачки. Сите стигнати некои и за брзо време од 10 дена. Што се однесува до пошта мислам дека одлично си ја работат работатата. Се надевам дека така и ќе продолжи

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Само јас имам мака... Не ми стигна пратка од америка пратена 20ти август. 2/4 пратки пратени на 5ти септември од кина, исто така ги нема.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Само јас имам мака... Не ми стигна пратка од америка пратена 20ти август. 2/4 пратки пратени на 5ти септември од кина, исто така ги нема.
Алиекспрес? Возможно. Јас практукувам купување од Гирбест и Бангуд со тракинг броеви и немам мака.

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264

Ќе стигне не се секирај, и јас имам 3 пратки испратени на 6ти септември исто и ги нема уште. И кога порачуваш нешто обавезно барај си варијанта со тракинг број (ПРЕПОРАЧАНА ПРАТКА).

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Алиекспрес? Возможно. Јас практукувам купување од Гирбест и Бангуд со тракинг броеви и немам мака.

Ебеј. Алиекспрес ми се лоши кога ќе го слушнам :)

Ќе стигне не се секирај, и јас имам 3 пратки испратени на 6ти септември исто и ги нема уште. И кога порачуваш нешто обавезно барај си варијанта со тракинг број (ПРЕПОРАЧАНА ПРАТКА).

Џабе е и тракинг. На америчката и се губи трага на 31ви август

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751
Јас сум до сега презадоволен. Од летово наваму имав 45 нарачки. Сите стигнати некои и за брзо време од 10 дена. Што се однесува до пошта мислам дека одлично си ја работат работатата. Се надевам дека така и ќе продолжи

Уште им остана домашниот транспорт да го средат и ете ги во 21-ви век. Со 17г. задоцнување, ама боље икад него никад.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.950
8.448
Сосема можно, пред една недела моја пратка заврши според тракингот во Штип па ја вратија во Скопје наредниот ден па ја пуштија за Битола. Така да очеквај утре да е назад во Скопје па после понатаму.
Друже же интересира дали на тракингот на Пошта ке пишува дека е вратена во Скопје пред да се пушти навака или ?

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.568
3.206
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Има некој пратено препорачано писмо до Грција? Единствено искуство што имам со меѓународни пратки е со пакет до Австралија кој што ми го вратија после 2 месеци, со објаснување дека пратката не била подигната. Овој пат треба да пратам документ, па се мислам дали да пратам преку државнава пошта или приватно преку ДХЛ.
DHL за помалку од 24 часа стига кај сакаш во Европа ама мислам дека беше 50 еура. Праќав еднаш во Луксембург документ (еден лист хартија).

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
У Пошта не мора да проверуваат ping на серверите кај нив, DrMTR им врши работа со тракингов :D

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно