Така е, тешко батерии од таму.ако ја пратат воопшто
Така е, тешко батерии од таму.ако ја пратат воопшто
Зошто да не ја пратат? Прашав инаку во официјалниот, комплицирано било нарачка на батерија и не можат да нарачаат.И m365 е кинескоНарачај без проблем, ако ја пратат воопшто. Или прашај во официјалниот сервис кај нас, кај Раде Кончар.
Одговор:Зошто да не ја пратат?
комплицирано било нарачка на батерија и не можат да нарачаат
Ваков, од биди фит: Тротинет за 50 kmДругари, скутер што би држела батеријата барем 50км?
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Зошто е комплицирано беше прашањето. Да не има некој закон за кој што не знам. Инаку има батерии во тротинети.мк велосипеди.мкОдговор:
ако е само кај едниот штраф, може да бил лабав, па се оштетил од вибрации навојот на штрафот или и навојот во лимот... решение е нов штраф, најдобро малку подебел или истиот и за секој случај некоја федер шајбна или лепење; ако го залепиш при вадење ако треба со запалка ќе загрееш да изгори лепакот.... А постојат и самоурезни завртки за метал, ама треба спрема мустрата да видиш, малку поголем, кој ке направи нов внатрешен навој во лимот,,, ако не ти го решава точкар проблемот, имам еден другар во Аеродром ( Драги 071555485) кој е Ол-раунд искусен мајстор и хаузмајстор и нема да ти земе многу, а исто има и хебли и има менувано гуми на тротинети, ако ти треба и тоа.. јас немам сега услови, инаку имам решавано слични проблеми со штрафови на велосипеди...Здраво, другари.
Често при возење на Xiaomi 1S се олабавува штрафот на задното тркало кој го прицврстува металниот дел што го држи браникот. Точно за кој штраф зборувам се гледа на видеово.
Барем еднаш во два месеца морам да ги вадам задните рефлективни пластики за да затегнам еден од тие два штрафа. Изгледа сум користел несоодветна глава за штрафцигер и го имам оштетено едниот штраф и сега не можам веќе ни да го затегнам.
1. Каде да најдам замена за штрафот?
2. Има ли некој начин да го затегнам и некако да го „заглавам“ за да не се одвртува веќе?
1. Двокомпонентен лепак
2. Силикон (за да има од штрафот)
3. Последна опција, заварување со цо2 (тука нема играње повеќе)
Фала за одговорите. Да појаснам, не е оштетен навојот, туку делот од штрафот кај што влегува шрафцигерот (не го знам стручниот поим), така што шрафцигер веќе не фаќа убаво, прескокнува и не може убаво да се затегне.ако е само кај едниот штраф, може да бил лабав, па се оштетил од вибрации навојот на штрафот или и навојот во лимот... решение е нов штраф, најдобро малку подебел или истиот и за секој случај некоја федер шајбна или лепење; ако го залепиш при вадење ако треба со запалка ќе загрееш да изгори лепакот.... А постојат и самоурезни завртки за метал, ама треба спрема мустрата да видиш, малку поголем, кој ке направи нов внатрешен навој во лимот,,, ако не ти го решава точкар проблемот, имам еден другар во Аеродром ( Драги 071555485) кој е Ол-раунд искусен мајстор и хаузмајстор и нема да ти земе многу, а исто има и хебли и има менувано гуми на тротинети, ако ти треба и тоа.. јас немам сега услови, инаку имам решавано слични проблеми со штрафови на велосипеди...
б.т.в. многу полошо е ако се одлабави штрафот на осовината
Што значи ова?(за да има од штрафот)
со мустрата појди во Ариље метал, во МЗТ, но прво види кај некој точкар, да не е цоловен, бициклистички штраф... и Електроелемент има штрафовска роба (ако ти е блиску) но од 5мм пречник нагореФала за одговорите. Да појаснам, не е оштетен навојот, туку делот од штрафот кај што влегува шрафцигерот (не го знам стручниот поим), така што шрафцигер веќе не фаќа убаво, прескокнува и не може убаво да се затегне.
Дали знаеш каде би можел да најдам штраф со таква големина? Бев во една продавница близу мене и ми рекоа дека толку мали штрафчиња тешко дека некој ги продава на парче.
Што значи ова?
Здраво, другари.
Често при возење на Xiaomi 1S се олабавува штрафот на задното тркало кој го прицврстува металниот дел што го држи браникот. Точно за кој штраф зборувам се гледа на видеово.
Барем еднаш во два месеца морам да ги вадам задните рефлективни пластики за да затегнам еден од тие два штрафа. Изгледа сум користел несоодветна глава за штрафцигер и го имам оштетено едниот штраф и сега не можам веќе ни да го затегнам.
1. Каде да најдам замена за штрафот?
2. Има ли некој начин да го затегнам и некако да го „заглавам“ за да не се одвртува веќе?
Штом си го оштетил, тој штраф е некоја лоша легура и не го бива, инаку со крстач (+) штрафцигер се вади става. Ако најдеш заменски штраф, стави му плав Loctite лепак за штрафови пред да го заштрафиш, тука @psyside може да ти каже кај да го набавиш.
Фала за одговорите. Да појаснам, не е оштетен навојот, туку делот од штрафот кај што влегува шрафцигерот (не го знам стручниот поим), така што шрафцигер веќе не фаќа убаво, прескокнува и не може убаво да се затегне.
Дали знаеш каде би можел да најдам штраф со таква големина? Бев во една продавница близу мене и ми рекоа дека толку мали штрафчиња тешко дека некој ги продава на парче.
Што значи ова?
со мустрата појди во Ариље метал, во МЗТ, но прво види кај некој точкар, да не е цоловен, бициклистички штраф... и Електроелемент има штрафовска роба (ако ти е блиску) но од 5мм пречник нагоре
Штом си го оштетил, тој штраф е некоја лоша легура и не го бива, инаку со крстач (+) штрафцигер се вади става. Ако најдеш заменски штраф, стави му плав Loctite лепак за штрафови пред да го заштрафиш, тука @psyside може да ти каже кај да го набавиш.
Ако некој го има истиот проблем, најдов штраф со иста големина во Ариљеметал по препораката на @dimges. Ептен е авантура да се најде местото, ама таму беа многу услужливи и одма ми го најдоа правиот штраф. Платив 3 денари за 6 штрафчиња.СА2М ПРОИЗВОДИ
СА2М Скопје и HENKEL General Industry Адхезивни Решенија во Индустријата. Вашиот експерт за индустриски лепаци, заптивни маси и функционални премази.www.ca2m.mk
Во коментарите на видеото што го прати гледам неколку луѓе алудираат на некој си F2 осигурач. Проба со тоа?Предното светло почна да свети слабо и да трепери исто и моторот дава чуден звук и сецка вака, читам дека е до контролерот / матичната. Само кога го уклучувам светлото прави вака, инаку се си е ок. Некој со ваков проблем и солуција? m365 првиот модел е.
Не, шубе ми е да не направам поголема пиздарија. Да најдам добар сервис ќе треба, не знам овие тротинети мк дали се добри.Во коментарите на видеото што го прати гледам неколку луѓе алудираат на некој си F2 осигурач. Проба со тоа?
Дечки,
Каде ги пумпате гумите за тротинетиве и колку ?
На бензинска или по дома или ?
Сакаш да кажеш 3.5 barНа бензиска, 3.5 PSI ми се двете гуми (84 kg)
Јас ставив и одлично е, веќе втор месец ја возам, во велосипед мк 1500 денари, едноставо не се зае*аваш со менување ако ти се дупнеДечки знам дека има едни гуми што ги викаат полна гума како наводно повеќе издржувале каде можам да најдам и дами ја сменат? И искуства таков вид гуми ?
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
PSU 650W SEASONIC CORE BC ATX3.1, 80+ BRONZE, Black, 1Y65CBCRT3A10X
4.030,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
PSU 2200W SEASONIC PRIME PX-2200 ATX 3.1, 80 Plus PLATINUM FULL MODULAR, SRP-PPX222-A5A22ST
35.950,00 ден
MOUSE RECEIVER USB A4TECH, for A4TECH/F-STYLER, Black, RN-10D
320,00 ден