Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Xiaomi Mijia M365 Electric Scooter

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
130
71
И m365 е кинеско :D Нарачај без проблем, ако ја пратат воопшто. Или прашај во официјалниот сервис кај нас, кај Раде Кончар.
Зошто да не ја пратат? Прашав инаку во официјалниот, комплицирано било нарачка на батерија и не можат да нарачаат.

zelenko

hello world
3 април 2009
213
217
Другари, скутер што би држела батеријата барем 50км?

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Се плашат авио карго компаниите од терористички акти, со литиумски батерии е лесно изводливо тоа.
Кај еден карго авион (чинам дека беше на DHL но не сум сигурен) кој падна истрагата докажа дека избувнал пожар токму од литиумски батерии.

btw Се што има литиумски батерии најчесто патува со контејнери преку бродски пат.

Gappo

hello world
20 јануари 2016
180
249
Здраво, другари.

Често при возење на Xiaomi 1S се олабавува штрафот на задното тркало кој го прицврстува металниот дел што го држи браникот. Точно за кој штраф зборувам се гледа на видеово.

Барем еднаш во два месеца морам да ги вадам задните рефлективни пластики за да затегнам еден од тие два штрафа. Изгледа сум користел несоодветна глава за штрафцигер и го имам оштетено едниот штраф и сега не можам веќе ни да го затегнам.

1. Каде да најдам замена за штрафот?
2. Има ли некој начин да го затегнам и некако да го „заглавам“ за да не се одвртува веќе?

kolesk

lurker
6 февруари 2016
765
1.186
1. Двокомпонентен лепак
2. Силикон (за да има од штрафот)
3. Последна опција, заварување со цо2 (тука нема играње повеќе)

dimges

read-only
14 мај 2017
21
13
Здраво, другари.

Често при возење на Xiaomi 1S се олабавува штрафот на задното тркало кој го прицврстува металниот дел што го држи браникот. Точно за кој штраф зборувам се гледа на видеово.

Барем еднаш во два месеца морам да ги вадам задните рефлективни пластики за да затегнам еден од тие два штрафа. Изгледа сум користел несоодветна глава за штрафцигер и го имам оштетено едниот штраф и сега не можам веќе ни да го затегнам.

2. Има ли некој начин да го затегнам и некако да го „заглавам“ за да не се одвртува веќе?
ако е само кај едниот штраф, може да бил лабав, па се оштетил од вибрации навојот на штрафот или и навојот во лимот... решение е нов штраф, најдобро малку подебел или истиот и за секој случај некоја федер шајбна или лепење; ако го залепиш при вадење ако треба со запалка ќе загрееш да изгори лепакот.... А постојат и самоурезни завртки за метал, ама треба спрема мустрата да видиш, малку поголем, кој ке направи нов внатрешен навој во лимот,,, ако не ти го решава точкар проблемот, имам еден другар во Аеродром ( Драги 071555485) кој е Ол-раунд искусен мајстор и хаузмајстор и нема да ти земе многу, а исто има и хебли и има менувано гуми на тротинети, ако ти треба и тоа.. јас немам сега услови, инаку имам решавано слични проблеми со штрафови на велосипеди...
б.т.в. многу полошо е ако се одлабави штрафот на осовината

Gappo

hello world
20 јануари 2016
180
249
1. Двокомпонентен лепак
2. Силикон (за да има од штрафот)
3. Последна опција, заварување со цо2 (тука нема играње повеќе)

ако е само кај едниот штраф, може да бил лабав, па се оштетил од вибрации навојот на штрафот или и навојот во лимот... решение е нов штраф, најдобро малку подебел или истиот и за секој случај некоја федер шајбна или лепење; ако го залепиш при вадење ако треба со запалка ќе загрееш да изгори лепакот.... А постојат и самоурезни завртки за метал, ама треба спрема мустрата да видиш, малку поголем, кој ке направи нов внатрешен навој во лимот,,, ако не ти го решава точкар проблемот, имам еден другар во Аеродром ( Драги 071555485) кој е Ол-раунд искусен мајстор и хаузмајстор и нема да ти земе многу, а исто има и хебли и има менувано гуми на тротинети, ако ти треба и тоа.. јас немам сега услови, инаку имам решавано слични проблеми со штрафови на велосипеди...
б.т.в. многу полошо е ако се одлабави штрафот на осовината
Фала за одговорите. Да појаснам, не е оштетен навојот, туку делот од штрафот кај што влегува шрафцигерот (не го знам стручниот поим), така што шрафцигер веќе не фаќа убаво, прескокнува и не може убаво да се затегне.

Дали знаеш каде би можел да најдам штраф со таква големина? Бев во една продавница близу мене и ми рекоа дека толку мали штрафчиња тешко дека некој ги продава на парче.

(за да има од штрафот)
Што значи ова?

dimges

read-only
14 мај 2017
21
13
Фала за одговорите. Да појаснам, не е оштетен навојот, туку делот од штрафот кај што влегува шрафцигерот (не го знам стручниот поим), така што шрафцигер веќе не фаќа убаво, прескокнува и не може убаво да се затегне.

Дали знаеш каде би можел да најдам штраф со таква големина? Бев во една продавница близу мене и ми рекоа дека толку мали штрафчиња тешко дека некој ги продава на парче.

Што значи ова?
со мустрата појди во Ариље метал, во МЗТ, но прво види кај некој точкар, да не е цоловен, бициклистички штраф... и Електроелемент има штрафовска роба (ако ти е блиску) но од 5мм пречник нагоре

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.301
11.844
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Здраво, другари.

Штом си го оштетил, тој штраф е некоја лоша легура и не го бива, инаку со крстач (+) штрафцигер се вади става. Ако најдеш заменски штраф, стави му плав Loctite лепак за штрафови пред да го заштрафиш, тука @psyside може да ти каже кај да го набавиш.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Штом си го оштетил, тој штраф е некоја лоша легура и не го бива, инаку со крстач (+) штрафцигер се вади става. Ако најдеш заменски штраф, стави му плав Loctite лепак за штрафови пред да го заштрафиш, тука @psyside може да ти каже кај да го набавиш.

Што значи ова?

Gappo

hello world
20 јануари 2016
180
249
со мустрата појди во Ариље метал, во МЗТ, но прво види кај некој точкар, да не е цоловен, бициклистички штраф... и Електроелемент има штрафовска роба (ако ти е блиску) но од 5мм пречник нагоре

Ако некој го има истиот проблем, најдов штраф со иста големина во Ариљеметал по препораката на @dimges. Ептен е авантура да се најде местото, ама таму беа многу услужливи и одма ми го најдоа правиот штраф. Платив 3 денари за 6 штрафчиња.

За Loctite лепак, има во CA2M, ама да си знаете дека немаат продавница и обично не работат со малопродажба и за да купиш нешто треба да нарачаш однапред, да платиш фактура во банка и да го подигнеш од нивната канцеларија. Среќа имав што ми излегоа во пресрет бидејќи веќе бев отиден на нивната локација очекувајќи дуќан, па излезе некој од нив и ми подарија лепакче, ептен фини дечки.

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
130
71
Предното светло почна да свети слабо и да трепери исто и моторот дава чуден звук и сецка вака, читам дека е до контролерот / матичната. Само кога го уклучувам светлото прави вака, инаку се си е ок. Некој со ваков проблем и солуција? m365 првиот модел е.

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279
Предното светло почна да свети слабо и да трепери исто и моторот дава чуден звук и сецка вака, читам дека е до контролерот / матичната. Само кога го уклучувам светлото прави вака, инаку се си е ок. Некој со ваков проблем и солуција? m365 првиот модел е.
Во коментарите на видеото што го прати гледам неколку луѓе алудираат на некој си F2 осигурач. Проба со тоа?

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
130
71
Во коментарите на видеото што го прати гледам неколку луѓе алудираат на некој си F2 осигурач. Проба со тоа?
Не, шубе ми е да не направам поголема пиздарија. Да најдам добар сервис ќе треба, не знам овие тротинети мк дали се добри.

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro
Имаш официјален Xiaomi сервис кај Раде Кончар. Исто можеш во Мегамобил да го однесеш, ќе ти средат.

draganamon

lurker
24 јануари 2016
701
906
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11
Дечки,
Каде ги пумпате гумите за тротинетиве и колку ?
На бензинска или по дома или ?

6 ноември 2012
2.074
2.235
Скопје
-={K-O-R-U-N}=-'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700x / AMD Wraith Prism Cooler
Motherboard
ASUS ROG STRIXX B450-F
Storage
Kingston KC2000 NVMe PCIe SSD
PSU
Corsair HX1000 (full modular)
RAM
4 x 8gb G-SKILL Sniper X 3200Mhz
Video card
Gainward RTX 3090 Phoenix
Case
Lian-Li Lancool 215
Mouse
Razer Deathadder v2 X Hyperspeed
Keyboard
GMK67 Custom build
Audio
Asus ROG Delta Core \ HyperX USB Amp
Monitor
Samsung Odyssey G7 32" QHD 240Hz \ BenQ PD3200Q 32" QHD
OS
Windows 11 Pro

GreenVlach

hello world
11 мај 2020
162
107
Скопје
Дечки знам дека има едни гуми што ги викаат полна гума како наводно повеќе издржувале каде можам да најдам и дами ја сменат? И искуства таков вид гуми ?

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.198
1.208
Скопје
Дечки знам дека има едни гуми што ги викаат полна гума како наводно повеќе издржувале каде можам да најдам и дами ја сменат? И искуства таков вид гуми ?
Јас ставив и одлично е, веќе втор месец ја возам, во велосипед мк 1500 денари, едноставо не се зае*аваш со менување ако ти се дупне

corpz

hello world
12 април 2007
67
117
Полни гуми никако (тие со дупчиња шо се и шо не се пумпаат).

Види неколку постови поназад зошто, каде го опишувам моето ужасно искуство со нив. Тресе, катастрофа, со зборови не се опишува.

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно