Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Xbox Game Pass

23 мај 2012
1.508
3.451
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Јас дека ја знам веќе приказната па немам проблем да го разберам :)

Crunchyroll е нешто као Netflix за anime и имале сорабтка со Microsoft ако направиш free trial акаунт кај нив да добиеш бесплатно 3 месеци PC Game Pass. Пропустот бил во тоа што не било предвидено дека ќе може да се надополнуваат на ист акаунт тие кодови, требало да биде 1 код на 1 акаунт.
Русинов во твојот случај набавил 12 такви кодови од некој друг препродавач за долар ипол по код и ги активирал кај тебе. После тоа платил уште долар за да ги конвертира од PC во Ultimate. Се на се за 36 месеци го коштало 19 долари него. Тебе ти го продал тој акаунт за 25 евра.
После некое време Microsoft приметил дека укакал и почнал да ги суспендира таквите претплати, каде што имало активирано повеќе од 1 бесплатен код.
Бидејќи си реагирал кај него, сега продавачов тебе како компензација за суспендираната претплата ти нуди аргентински Game Pass набавен во 2020 со преостанати 5 месеци.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Јас дека ја знам веќе приказната па немам проблем да го разберам :)

Crunchyroll е нешто као Netflix за anime и имале сорабтка со Microsoft ако направиш free trial акаунт кај нив да добиеш бесплатно 3 месеци PC Game Pass. Пропустот бил во тоа што не било предвидено дека ќе може да се надополнуваат на ист акаунт тие кодови, требало да биде 1 код на 1 акаунт.
Русинов во твојот случај набавил 12 такви кодови од некој друг препродавач за долар ипол по код и ги активирал кај тебе. После тоа платил уште долар за да ги конвертира од PC во Ultimate. Се на се за 36 месеци го коштало 19 долари него. Тебе ти го продал тој акаунт за 25 евра.
После некое време Microsoft приметил дека укакал и почнал да ги суспендира таквите претплати, каде што имало активирано повеќе од 1 бесплатен код.
Бидејќи си реагирал кај него, сега продавачов тебе како компензација за суспендираната претплата ти нуди аргентински Game Pass набавен во 2020 со преостанати 5 месеци.
Ауу, браво! Никад немаше да скапирам хаха

sasemkd

hello world
24 јануари 2010
326
135
Ако има некој проблем со инсталирање на игри на пц со гаме пасс:

ако ви го дава овој проблем queued error

0x80070015​

f anyone is getting this error 0x80070015and is running PowerISO, you need to disable any virtual drives. Start PowerISO, go to Tools > Virtual Drive > Set Number of Drives > Disable. This solved the problem for me.

poweriso прави проблеми
со ова почна инсталацијата

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа

Турска е страната, баш за вакви ствари.

Ова се live кодовите што ги користев: Buy a Xbox Live Gold 12 Months Xbox Live Key TURKEY | TURGAME - XBOX Live

27,71 еур за една година. Од прилика толку беа и тогаш.

И после тоа со вакво конвертирав во game pass ultimate: 2 Month Xbox Game Pass Ultimate Trial Xbox One / PC

Овие trial кодови обично поевтино одат, па и бесплатно се наоѓаат, но моментално е 1,19 евра за 2 месеци.

Работата со trial e што може да го активираш само ако до сега си немал game pass на твојот акаунт.

Во спротивно ќе ти треба non trial код за конверзијата, околу 10 евра е тоа за 1 месец.

Значи ако сакаш да активираш една година (односно 13 или 14 месеци зависно од ultimate кодот), моментално ќе те кошта околу 30 евра за live + trial ultimate или околу 40 евра ако мора non trial ultimate код да користиш.
Дечки работи уште ова ? Имам неколку прашања поврзани со ова пошто прва конзола ќе ми биде Series S.
Ми треба туски VPN у процесов ? Делот со конверзија во ultimate за 2€ ми е малку нејасен, треба да купам 6 trial-и од по 2€ ако земам турски код од 30€ ?

И ако добро го разбрав @boksata , може да се купи турски game pass преку конзолата без никаков впн само со промена на регион во турски и тоа е тоа ?

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
578
945
И ако добро го разбрав @boksata , може да се купи турски game pass преку конзолата без никаков впн само со промена на регион во турски и тоа е тоа ?
Да, и со картичка од халк и со картичка од стопанска имам купено ако тоа игра улога.
Edit: 150 денари е моментално (45 лири)гејм пас ултимејт, не вреди да се замараш со друго.

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103
Здраво дечки да се надоврзам на темава најбезболно е да се активира преку xbox конзола турски акаунт.Конкретно јас имам конзола активирав турски акаунт прима и наши картички.Додека на компјутер само прв пат сменив на регион на турски после тоа го вратив на usa и немам никаков проблем.

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
582
907
Дечки да не купил сега некој скоро време турски гејм пасс? Имам другар што пробува со акаунт на регион Турција ама на крај кога става картичка му дава ерор дека регионот на сторе и регионот на картичката не се исти и не му наплаќа. Чекам и јас деновиве да ми стигне конзолата, па ваљда и мене истото ќе ми го каже. Да не има некој нов начин?

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
578
945
Дечки да не купил сега некој скоро време турски гејм пасс? Имам другар што пробува со акаунт на регион Турција ама на крај кога става картичка му дава ерор дека регионот на сторе и регионот на картичката не се исти и не му наплаќа. Чекам и јас деновиве да ми стигне конзолата, па ваљда и мене истото ќе ми го каже. Да не има некој нов начин?
Претходниот месец некаде на средината зедов, немаше проблем.

DeltronZero

hello world
6 декември 2014
50
66
Првично имав на амерички акаунт, чекав да истече претплатата, па сменив регион на турски и помина без проблем. Со тутунка банка Visa картица.

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Клучно е да се плати преку конзола. После можеш истиот акаунт да го користиш и на PC. Ама ако немаш конзола и сакаш да купиш преку PC турски game pass, не поминува, мора некој со конзола да ти купи гифт game pass и да ти даде за да користиш на PC по турска цена.

Последна промена:

Rilind

26 февруари 2019
582
907
Само што пробав да си платим преку конзола, регионот ми е ставен Турција исто така и на акаунтот, не поминува никако, појавува
"Change your Store region. The region in which your payment option was issued and your Store region need to match."
Користам НЛБ Мастер картичка, пробав и со Пајонеер, нејќе да пројде.

EDIT: На крај си купив уште еден месец гаме пасс и го направив редеем од ПЦ со ВПН Турција и ми ги конвертираше. Штета што немам да можам игри да купувам од Турски сторе.

Последна промена:

gloria borger

hello world
10 мај 2018
447
841
херцажа
Само што пробав да си платим преку конзола, регионот ми е ставен Турција исто така и на акаунтот, не поминува никако, појавува
"Change your Store region. The region in which your payment option was issued and your Store region need to match."
Користам НЛБ Мастер картичка, пробав и со Пајонеер, нејќе да пројде.
Пробај да ставиш турски billing address има на гугл рандом генератори со град улица и зип код

Rilind

26 февруари 2019
582
907
Пробај да ставиш турски billing address има на гугл рандом генератори со град улица и зип код
Пробано и ова, изгледа или има некој check на поновите картички од НЛБ или кој фатил со наша картичка фатил, другите здравје :D

Rilind

26 февруари 2019
582
907
Update: Вчера пробав случајно да купувам Deluxe Pack за Origins, и наплатата пројде. Пробав и на Сторе, и купив неколку игри за вкупна цена оод 250ден. Изгледа треба повеќе време да се адаптира чичо Микрософт и после се нема гајле.

Rilind

26 февруари 2019
582
907
Го има Red Dead Redepmtion 2 Ultimate Edition моментално на попуст во Сторе, за TRY 234.15, за 780ден си купуваш топ игра.

25 ноември 2014
1.551
1.988
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(

batka23

hello world
16 септември 2022
96
103
Таа игра на сите конзоли е во 30fps.И на пс5 е истата приказна.

25 ноември 2014
1.551
1.988
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.368
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10

Enigma

user
1 септември 2012
1.134
567
Enigma's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 1600AF 3.2GHz
Motherboard
ASUS PRIME B450M-K
Storage
Samsung 850 EVO 250GB / WD Caviar Blue 2TB/500GB
PSU
MS 600W
RAM
G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 3200MHz
Video card
ASUS PH GTX 1050 Ti 4GB
Case
MS Monster
Mouse
CM
Keyboard
CM
Audio
Delux
Monitor
ASUS VG249Q + VW195S
OS
Win 10 Pro 64-bit
PC Game Pass (Preview) на Microsoft официјално достапен во Македонија ⋆ IT.mk

Успеа некој да плати ? Кај мене стигнувам до плаќање и заглавува.
Никаков проблем немав.

Инаку само што сакав да ја пробам Atomic Heart и ја симнав dev верзијата, кога гледам game pass и кај нас. Во прилично добар момент се појави.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно