Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Туторијал Водич при купување на Android TV Box

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
@123456 кажи му го тоа на @kirev . Очигледно има друга перцепција на нештата.
Wtf? Каква друга перцепција? Ти викаш "Нова препорака од мене за уредов наместо Nvidia Shield Pro 2019" и јас прашав за објаснување и го добив. Ниту се разбирам нит ме интересираат кутиите освен како консуматор на содржини. Сега знам што ќе гледам да купам кога ќе остарат Fire TV 4K и TV BOX S

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.756
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
1. Кој од овие ТВ боксови е најдобар (chromecast, fire tv stick...)?
2. И дали некој има искуство со Maxtv Go апликацијата на андроид бокс?

Атачменти

• IMG_3243.png
    IMG_3243.png
    523,4 KB · Прегледи: 70
Последна промена:

123456

poweruser
12 април 2013
2.066
1.591
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia

немаш апликација макс тв го,само на нивниот ја има

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
A дали ќе можам да инсталирам андроид апликации, зашто Амазон си има негов оперативен систем и апликации?
Нема сопствен оперативен систем. Има модифициран Андроид. Ако нешто нема во нивниот плеј стор тогаш евентуално да пробаш со сајдлоад (лично искуство со Fire TV 4K).

Pero

hello world
28 декември 2010
51
55
Maxtv Go официјално не поддржува ниеден. Но може сиделоад имам тестирано на mibox s. Функционира ок со некои недоследности. Одвреме на време прекинува програмата без објаснување, скролањето е отежнато на програмите.

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
немаш апликација макс тв го,само на нивниот ја има

Ima i za ios i za Android telefoni. Super funkcionira. Rabotata e dali kje dozvoli da se simne i na fire os. Vsusnost treba da proba da ja simne nekoj sto ima fite tv stick :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Ајдеее, после 6.2.9.8 апдејт се збрлаве Amazon Fire TV Stick 4K... Губи конекција, јузер интерфејсот станува неупотреблив, ќе морам да пробам фектори ресет :(

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Ајдеее, после 6.2.9.8 апдејт се збрлаве Amazon Fire TV Stick 4K... Губи конекција, јузер интерфејсот станува неупотреблив, ќе морам да пробам фектори ресет :(
Друже тешко да би ти помогнало факторои ресет, едино да најдеш начин да вратиш претходна верзија или да чекаш нов апдејт

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Друже тешко да би ти помогнало факторои ресет, едино да најдеш начин да вратиш претходна верзија или да чекаш нов апдејт
Штракнав више, све си направи ресторе, ќе го тестирам па ако е добар наново рестор без ништо да врати па ќе ги ставам сајдлоадед апликациите (HBO max, Stremio, IPTV, ваљда толку беа)

(Едит: си тера)

Последна промена:

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.097
2.341
Дали некој има Google Chromecast w/ Google TV 4K да потврди дали може стремио да се инсталира и како се справува со 4к/4к хдр торенти?

Seker

hello world
20 ноември 2017
67
28
Ми треба Гугл сертифициран уред, се мислам помеѓу најновите уреди на Xiaomi TV Stick 4K и Xiaomi TV Box S (2nd Gen), ме интересира која е разликата помеѓу двата?
Xiaomi TV Box S Дефинитивно има појак процесор иначе се друго е исто и графичкиот процесор и рам и простор за складирање е исто само побрз процесор има друже ја го имам скоро две години и мука нема читав по форуми де ваков де онаков бил нема врска го земав го апдејтирав го инсталирав она што мене ми требаше плус од тоа што доаѓа фабрички и дури му ставив УСБ Хаб а на него и му приклључив и УСБ Лан адаптер за посигурно да не ме зеза пошто кога некои купуваат Вифи рутери не ги гледаат другите на која фреквенција се или канал и ги оставаат по дефолт и кога ке ти се начичкаат сите на една иста фреквенција и има пречки понекогаш вака сигурно тие и ти викам од искуство супер е топ си лета ако планираш само како Андроид бох да го користиш ако планираш да гејмаш друже тогаш Андроид бох не е за тоа. Мое мислење и искуство.

Последна промена:

Luxell

hello world
7 јули 2012
285
75
Xiaomi TV Box S Дефинитивно има појак процесор иначе се друго е исто и графичкиот процесор и рам и простор за складирање е исто само побрз процесор има друже ја го имам скоро две години и мука нема читав по форуми де ваков де онаков бил нема врска го земав го апдејтирав го инсталирав она што мене ми требаше плус од тоа што доаѓа фабрички и дури му ставив УСБ Хаб а на него и му приклључив и УСБ Лан адаптер за посигурно да не ме зеза пошто кога некои купуваат Вифи рутери не ги гледаат другите на која фреквенција се или канал и ги оставаат по дефолт и кога ке ти се начичкаат сите на една иста фреквенција и има пречки понекогаш вака сигурно тие и ти викам од искуство супер е топ си лета ако планираш само како Андроид бох да го користиш ако планираш да гејмаш друже тогаш Андроид бох не е за тоа. Мое мислење и искуство.

Втората верзија на боксот ја имаш?

Инаку и јас некако сум повеќе за бокс, ама пред да земам сакав да слушнам мислења од тие што користеле што и како се задоволни и која е разликата.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.756
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
TV Box Xiaomi Mi Box S 2nd Gen е доста фален па мислам дека нема да згрешиш со него. Изгледај ги видејата од линкот погоре што го напишав

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Skoro zedov Xiaomi Box S 2nd gen i sum zadovolen generalno. Edinstveno ne mi se dopagja sto nema LAN porta. Isto taka, na netflix aplikacijata zabelezav bag kaj sto ja pustas serijata/filmot i pocnuva loadongot da vrti i tuka zamrznuva a u pozadina pocnuva zvukot. Resenieto e da odis back i od ponovo da ja pustis. Pros - raboti dobro so dolby atmos.

Da naponemam deka mi snema i zvuk ednas, so i da pustev zvukot go nemase. Nekolku pati go palev gasev pa se opravi. So prerhodniot kineski box vakvi zaebancii nemav, se rabotese perfektno ali imase tapa android os

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Seker

hello world
20 ноември 2017
67
28
Втората верзија на боксот ја имаш?

Инаку и јас некако сум повеќе за бокс, ама пред да земам сакав да слушнам мислења од тие што користеле што и како се задоволни и која е разликата.
Не првата ја имам ама како што ти кажав сум презадоволен.

Seker

hello world
20 ноември 2017
67
28
Мислење за ова: Google Certified HAKO Pro S905Y4-B 4K TV box Android 11.0

Друже ова е копија на ONN. Сум пишал на форумов го имам и ова и со тие димензии и цена е бонбона го користам кога патувам или сум на одмор некаде си имам инсталирано што ми треба и вози Мишко.

www.walmart.com/ip/onn-Android-TV-UHD-Streaming-Device/636597403?athbdg=L1300

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв