Jaс пак имам UBXXXXXXXXXHU. Ај да видиме за колку време ќе стигнеОдамна немам наручано ништо од али, и сеа скоро наручав нешто за колата. Видов иде преку Унгарија, регистрирана пратка.. ме зачуде што денеска ми стигна, по 18 дена...
Стигаат малце побрзо праткете сеа у последно време или сум имал среќа, како е?
Таа UB преку пошта ќе ти стигне, обично е со мала вредност и 3-4 месеци ќе чекаш.Jaс пак имам UBXXXXXXXXXHU. Ај да видиме за колку време ќе стигне![]()
Одприлика 2-3 месеци ама пак побргу отколку пред да кажеме 1 годинаJaс пак имам UBXXXXXXXXXHU. Ај да видиме за колку време ќе стигне![]()
Ваквите кај мене стигат за ~6 недели.UBXXXXXXXXXHU
Кај мене точно еден месец (виа пост) стоеше недела ипол на царинаRR-HU 2.5 недели од нарачка до дома со виа-пост
Добро тоа е више царина проблем. Ми се има и мене дешавано.Кај мене точно еден месец (виа пост) стоеше недела ипол на царина![]()
Пребукирани се, ќе ги добиеш нарачките, само трпение.што толку чекат
знам дека имат многу пратки само ме интересираше дали носат сабота, пошто елс знам дека тука носат и саботаПребукирани се, ќе ги добиеш нарачките, само трпение.![]()
И како одеше царинската постапка, требаше некаде да отидеш или на виа пост им плати се?Кај мене точно еден месец (виа пост) стоеше недела ипол на царина![]()
Барај ги утре за инфоме интересираше дали носат сабота
Фала ти дружеБарај ги утре за инфо
![]()
Ако не им е искучен телефонот, попрво завршив минатата недела на мејл им пишав и после 10-15 минути ми одговојија.Фала ти друже
Ами никако, беше пратка што не подлежи на царина, односно беше пратка над 1300 денари, но пишана на декларацијата како Гифт од 0.1 долар. Што значи дека ништо не платив.И како одеше царинската постапка, требаше некаде да отидеш или на виа пост им плати се?
Не е царина проблем, туку проблем што не ги подигаат на време (на царина врват релативно многу брзо, максимум еден ден може да трае контролата)Добро тоа е више царина проблем. Ми се има и мене дешавано.
Второто.одлука на цариникот?
Кај мене стои веќе 5 дена.RRXXXXXXXXHU на колега му стигале преку VIA POST во Прилеп. Мојте, со ист тракинг, векеќе 2 недели се во примени во ECSC и не се препратени.
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO GAME CAPTURE NEO 4K60 HDR USB 3.0 (TYPE-C), 10GBV9901
8.630,00 ден