Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Ваши искуства со Сетек

Dimson

hello world
14 ноември 2018
119
139
Скопје
Мора да признаам дека бев инзненаден. Се работи за проблем со процесор 7800x3d и матична Аsus Rog x870. Двете купени од сетек, по 2 месеци користење матичната појави црвена сијаличка за проблем со процесорот и не влегуваше во биос не даваше слика. Го однесов процесорот за 1 ден добив одоговор дека истиот функционира. Ја однесов матичната и по 3 часа добив одговор дека истата не е исправна и дека ќе ми дадат нова. Во 3 дена завршив работа со единствена маана што мораше да одам во City Mall да ја подигнам новата матична иако ја имаа во главниот магацин што е на 5 метри од сервисот. Не знам дали е среќа или лошите reviews на google maps се само од незадоволни клиенти али ова е моето искуство кое што мислам дека е на високо ниво :)

Последна промена:

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Мора да признаам дека бев инзненаден. Се работи за проблем со процесор 7800x3d и матична Аsus Rog x870. Двете купени од сетек, по 2 месеци користење матичната појави црвена сијаличка за проблем со процесорот и не влегуваше во биос не даваше слика. Го однесов процесорот за 1 ден добив одоговор дека истиот функционира. Ја однесов матичната и по 3 часа добив одговор дека истата не е исправна и дека ќе ми дадат нова. Во 3 дена завршив работа со единствена маана што мораше да одам во City Mall да ја подигнам новата матична иако ја имаа во главниот магацин што е на 5 метри од сервисот. Не знам дали е среќа или лошите reviews на google maps се само од незадоволни клиенти али ова е моето искуство кое што мислам дека е на високо ниво :)
Прашање: Дали процесорот беше изгорен од плочата и дали со најновата верзија го работеше? Често ми излегува за ASrock како ги гори рајзените.

zemakius

hello world
17 октомври 2020
279
286
Се опаметиле, ајде сега Анхоч да видиме дали ќе им дојди паметот.

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
362
280
Се опаметиле, ајде сега Анхоч да видиме дали ќе им дојди паметот.
Нели беа подобри? Што им се деси?
Мислењето е автоматски споено:

мораше да одам во City Mall да ја подигнам новата матична иако ја имаа во главниот магацин што е на 5 метри од сервисот. Не знам дали е среќа или лошите reviews на google maps се само од незадоволни клиенти али ова е моето искуство кое што мислам дека е на високо ниво :)
Немаат можност за продажба директно од магацин. Мора да се заменат работите од салонот кои се купени. Рецензиите се фидбек од персонал што е не знае што прави и е ставен таму како и по институциите. Јас сум генерално задоволен, од сервис се услужливи. Персоналот во продавниците знаат да бидат малку заебани и да крадат по едно парче од нарачки бидејќи им требало. Нека си порачаат, но ако задолниле и снема јбг. Знаат да бидат и малку спори и малку тригеред дека им барам работи што се напикани којзнае каде и им треба 30 мин да го најдат а јас стојам како мисир.

Последна промена:

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
362
280
Маката на усисивачот беше прегорен мотор. Го сменија за еден ден и ми го проверија пред мене пред подигање. Ваква брзина не сум имал од ниту еден сервис до сега.

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
536
Небитно
Здраво друштво еден совет. Имам проблем со Сетек во врска со купена рам меморија на 21.02.2025 за 2189 денари код 32952 (https://www.kingston.com/datasheets/KF432C16BWA_16.pdf) бела боја. Меморијата не работеше ја однесов во сервис и веднаш утре дента ми стаса известување дека не се поправа и треба да се замени. И тука почна мојата голгота тој код тип на меморија веќе го немаат. Ја најдов оваа шифра 34966 (Сетек - се од техника ) (https://www.kingston.com/datasheets/KF432C16BB2A_16.pdf) Која по спецификации е скроз идентична како мојата освен бојата.
Е сега одобрението за замена било за код 32952 и не можеле друга да ми дадат. И сега ми даваат две опции да ми ги вратат парите со коишто јас нема да можам ништо да си купам или да доплатам за другата.
Планирам да ги пријавам во ДПИ или имате некој друг совет.
Благодарам

23 мај 2012
1.501
3.442
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Здраво друштво еден совет. Имам проблем со Сетек во врска со купена рам меморија на 21.02.2025 за 2189 денари код 32952 (https://www.kingston.com/datasheets/KF432C16BWA_16.pdf) бела боја. Меморијата не работеше ја однесов во сервис и веднаш утре дента ми стаса известување дека не се поправа и треба да се замени. И тука почна мојата голгота тој код тип на меморија веќе го немаат. Ја најдов оваа шифра 34966 (Сетек - се од техника ) (https://www.kingston.com/datasheets/KF432C16BB2A_16.pdf) Која по спецификации е скроз идентична како мојата освен бојата.
Е сега одобрението за замена било за код 32952 и не можеле друга да ми дадат. И сега ми даваат две опции да ми ги вратат парите со коишто јас нема да можам ништо да си купам или да доплатам за другата.
Благодарам
View: https://www.youtube.com/watch?v=x0g_YlG_Ul0

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
536
Небитно
Да беше мала разлика во цена немаше никаков проблем ама разликата е поголема од 4 пати и прашањето ми беше ако беше обратното дали ќе правевте проблем за замена со друг производ и замолчеа да го имав земено за 9200 а сега да беше 2200 дали ќе речеа да ти ги вратиме парите или одма ќе ми го заменеа. Мене ми треба рам е сега како ќе излезе работава ќе видиме.

18 август 2019
1.221
1.195
Да беше мала разлика во цена немаше никаков проблем ама разликата е поголема од 4 пати и прашањето ми беше ако беше обратното дали ќе правевте проблем за замена со друг производ и замолчеа да го имав земено за 9200 а сега да беше 2200 дали ќе речеа да ти ги вратиме парите или одма ќе ми го заменеа. Мене ми треба рам е сега како ќе излезе работава ќе видиме.
Ризикувај тие 2200 уште да изгубат на вредност, ама пријави ги. Сѐ додека си молчиме, тие ќе аздисуваат.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.076
14.171
И Анхоч сега има политика за РАМ да ги врати парите наместо да го замени.

Изгледа така е секаде. Многу е поскапен и не им се исплати.

Не го знам законот. Но штом е толку масовно може да се вадат на шифра на производот дека не е иста. И дека ист таков друг немаат на залиха.

Sparkplug folf

hello world
5 јануари 2021
362
280

Не го знам законот. Но штом е толку масовно може да се вадат на шифра на производот дека не е иста. И дека ист таков друг немаат на залиха.
За дискови и рам за жал по ново е така. Ми цркна мрсно Адата СУ650 128ГБ од ДД Сторе и браќата ми ги вратија парите. Дечки никогаш Адата, катастрофален фирмвер што крши дискови и податоци. Ајде ко преживи прича че.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.772
10.101
шифра на производот дека не е иста. И дека ист таков друг немаат на залиха.
Ова се вика SKU (Stock Keeping Unit) и е за интерна употреба. Во принцип е спротивно на закон/права на потрошувач, но дури и да го направи тоа фирмата - гаранцијата не е за СКУ шифра, туку за производ.

Еве краток извадок од Google AI

2. Warranty is Tied to the Product, Not Just the SKU
Legally, a manufacturer's warranty typically covers the product and its functionality, regardless of internal SKU changes.
  • Proof of Purchase: Your warranty claim is primarily based on your receipt/invoice showing when you bought the item. If you bought a "Samsung 970 EVO 1TB," the manufacturer must honor the warranty for that model as long as it is authentic.
  • Serial Numbers: Warranties are usually tracked by a unique Serial Number (S/N) on the individual unit, not just the generic SKU. Changing a batch SKU doesn't invalidate the unique serial number registered in the company's database.

FikanA

hello world
3 април 2025
213
262
Средe никаде...
Погледнете го атачментот 160451

Што се сменило @kirev ? Ова е од Нексио темата, таму за иста постапка било законски, сега да ги пријави?
Си резервирам столче за да видам што ќе бидне

Кај и да е ќе измислиме и осигурување за РАМ преку Триглав-миглав ;)

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Ако МЕМОРИЈАТА заради бојата се смета за РАЗЛИЧЕН ПРОИЗВОД тогаш имаме поголем проблем на форумов. ИЛИ барем поброен. Среќа што постои игнор батон

Trtka

Gaining Сало
11 април 2018
707
1.010
Малку ни се годините за деменција.
Да тврдиш за една фирма едно за друга друго во буквално иста ситуцаија....
(Бар мене ме служи меморијата - другата фирма имаа измислено нов рам ".v2" само да избегнат гаранција...)
Тука треба да се запрашаме каде лежи проблемот...
Ги жалам луџето кои те опкружуваат.
За крај, да во право си на темава дека дечкото залужува замена на рамот. 10000%.

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.727
3.868
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
За дискови и рам за жал по ново е така. Ми цркна мрсно Адата СУ650 128ГБ од ДД Сторе и браќата ми ги вратија парите. Дечки никогаш Адата, катастрофален фирмвер што крши дискови и податоци. Ајде ко преживи прича че.
Да не го заречам моево Адата SU650 од 2018 година инсталирано во лаптоп...уште работи :))))

tomskibt

hello world
12 јули 2022
109
86
Мене ми цркна ссдето кингстон кц 2500 земено пред 3 години од нив, нормално кај нив гаранцијата 2 години а кингстон вика 5, па ете сега со кингстон сапорт се замарам.

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Благодарам
Земи заменски и продај го па барај чаре после. 2000 денари секако не ти бркаат работа.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно