Cryptic
Intern
- 10 август 2015
- 10
- 2
Дечки, има некој повлекувано директно од UpWork на наша сметка во банка? (Не преку Payoneer и остали сервиси)
Благодарам на инфото! Ти го бараа ова за потврда за прилив на сметка на физичко лице или за фирма (правно лице)?Едноставно е без проблем го направив тоа на Халк. Ако ти побараат некаков договор во нашиве банки оди на Upwork support и речиим да ти испратат договор во електронска форма потпишан. Тоа е фактички Terms of service во PDF формат на 60+ страни и најдолу има потпис од Upwork.
Да. Бараат пошто мора законски да се утврди од кај потекнуваат средствата и за кого се, ова е само еднаш и после откако ќе ти го верификуваат Upwork ќе можеш од Upwork нонстоп да примаш без документот. За други испраѓачи пак ќе треба документ. Ова е во сите банки така, имам и во НЛБ сметка истото и таму, прв пат кога ќе добиеш прилив од некоја компанија мора и договор да им однесеш или некаква потврда да знаат дека парите се за тебе и се вистина од таа компанија што ти има пратено.Благодарам на инфото! Ти го бараа ова за потврда за прилив на сметка на физичко лице или за фирма (правно лице)?
А со сметководство? Ти бараат нешто?Јас повлекувам во НЛБ на сметка на фирма, никогаш не ми побарале никаков документ.
Ако повлечиш на фирма не бараат ништоЈас повлекувам во НЛБ на сметка на фирма, никогаш не ми побарале никаков документ.
Можда сметководство има увид преку изводите кои ги зема.А со сметководство? Ти бараат нешто?
What is Project Catalog?Дали на некој му се појавила новата опција на апворк што е за креирање проект like a fiverr?
Ама буквално истото како на fiverr е. Може да е ок ствар ја прикачив еден ГИГ чека одобрување. па да видиме можда ќе има купувања и од таму.
Ако си повлечиш на девизна (ЕУР/УСД) нема да имаш скриени провизии.Дечки, за Wire transfer директно од UpWork на лична сметка (не фирма), освен тие 30$ fee од UpWork има ли некои други fees?
Да си жив и здрав што праша, идам да прашам скроз за истото. Фала ти и тебе и на сите други што одговориле.Пријатели, здраво!
Неколку години работам на Upwork, повлекувам пари на Payoneer. И со картицата купувам, вадам кеш од банкомати тука и во странство.
Некој да сподели искуство со повлекување пари од Upwork со Wire Transfer дирекно на девизна сметка лична (физичко лице) во НЛБ или друга банка?
Некој да сподели искуство со повлекување пари од Upwork со Wire Transfer дирекно на девизна сметка на фирма (правно лице) во НЛБ или друга банка?
Бараат потекло на пари? УЈП? Фактури?
Прашав сметководители и во банка... ми рекоа, немале појма што треба од документи. Буквален одговор: „Повлечи... па ке видиме како-што кога ќе стигнат...“
Секоја информација е добредојдена
Ви благодарам однапред
Почекај да се реализира трансакцијата целосно. И мене неколку пати ми се имаше случено да покаже поголема сума во долари, но кога конечно се реализира трансакцијата се нормализира.Дечки здраво, јас пред кратко време почнав да работам на Upwork, а парите ги вадам од Payoneer картичка. Денес пробав да извадам 6000 денари, а на Payoneer акаунтот добив нотофикација дека се извлечени 141 долар, односно 7100 денари. Провизија од 1100 денари. Парите ги вадев од банкомат на Уни банка. Дали може некој совет во врска со тоа кои банки земаат најмала провизија?
Ова прашање сигурно е веќе дискутирано овде, но не успеав да пронајдам ништо.
Стопанска Банка моментално не зима ништо. Порано беше НЛБ ама додадоа провизија од 300 денари. Преку Уни јас немам пробано.Парите ги вадев од банкомат на Уни банка. Дали може некој совет во врска со тоа кои банки земаат најмала провизија?
Да, сметководтство ги бара фактурите.А со сметководство? Ти бараат нешто?