Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Што последно сте надградиле на вашиот компјутер (компонети за компјутер ONLY!)

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
за намената за која зедов Logi Flow Hardware
одличен е направениот избор

не сум ни по гејмање ни по 3000dpi пикселска прецизност

со самот тоа што можам да правам Flow меѓу два оперативни системи како и тоа дека има дополнителни бенефиции би рекол одличен избор
Супер ќе ти биде додека работи, кога ќе почне да ти заебава софтверот ќе видиш.

Јас го имам MX Master 3 веќе 4+ години, еднаш немало стабилна верзија на софтвер. На стариот Logi Options, пола плагини не работеа. Пример - сакаш да скролаш хоризонтално во Excel? Мора плагин, кој пола и повеќе од времето не работи.
На новиот Options+, околу 6+ месеци имаш баг со Windows, крашува агентот и едноставно не работи софтверот. Под „не работи“ мислам на тоа дека Back/Forward копчињата не работат, како и Smooth Scroll - не ни почнувам за напредните опции.
Додека не го средија бев на стариот софтвер со последен апдејт од пред 3+ години...

Од аспект на хардвер, не ни навлагам, само прочитајте колку проблеми има гумата кај нивните мауси...

Mx_master_grip_issue.png

Јас се мислам овој да го земам следно - Razer Pro Click V2 - Wireless Ergonomic Mouse | Razer United States

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.519
1.027
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
со среќа на тебе во потрага по нов hardware кој ќе ти одговара

со среќа и на мене со hardware кој од прв ден пасува и одговара, за намената за која е земен за натаму ќе се види

со моја проценка да издржи периферијава барем три години ќе си се отплати само со батериите кои ги користев претходно

(А кабелот дека е?)

kolesk

lurker
6 февруари 2016
757
1.171
@TylerMkD дај препорака за тивок безжичен маус? Ми треба за лаптоп, за општа работа.
Преферирам од Македонија да го купам.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.213
2.643
@TylerMkD дај препорака за тивок безжичен маус? Ми треба за лаптоп, за општа работа.

Само mx master 3s е бесчуен. И mx 4 новиот исто, но на тој цената му е многу висока, а не нуди нешто према 3s.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
Само mx master 3s е бесчуен. И mx 4 новиот исто, но на тој цената му е многу висока, а не нуди нешто према 3s.

Не ти треба повеќе од ова, целосно нечуен, одлична ергономија, можност за поврзување до 3 уреди, работи Bluetooth/Dongle. Цена околу 1,000 денари, го имаш во сите продавници.

@Ron26 баш напротив, MX4 е многу подобар од 3s, ако веќе се бира меѓу нив, секако треба поновиот. Само од аспект на материјали вреди за повисоката цена, конечно по 4 верзии ја тргнаа гумата.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.213
2.643

Не ти треба повеќе од ова, целосно нечуен, одлична ергономија, можност за поврзување до 3 уреди, работи Bluetooth/Dongle. Цена околу 1,000 денари, го имаш во сите продавници.

@Ron26 баш напротив, MX4 е многу подобар од 3s, ако веќе се бира меѓу нив, секако треба поновиот. Само од аспект на материјали вреди за повисоката цена, конечно по 4 верзии ја тргнаа гумата.

што знам, јас една година го имам белиот и не приметувам проблеми со гумата некои, малце само некаде жолто фаќа, но гледам да го чистам. Може дека немам раце што се потат. Едино у тој случај не би го препорачал.

Alex3

hello world
20 декември 2018
212
251
ова ако сакаш за ниска цена https://www.a4tech.com/product.aspx?id=278

го користам пола година, нема никакви проблеми, сум имал и порано глувче од оваа фирма, 6-7+ години функционираше. уште функционира, но сакав поново.

го имаше на ИТ маркет, околу 700 ден но гледам го немаат во залиха. види по други продавници низ МК сигурно го има.

глувчето е тивко, има да бираш DPI (1200 до 2000) со еден клик, вградена батерија, УСБ и блутут поврзување.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.724
4.295
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
активно го користам на работно место, тивок е а батеријата трае и до 40 часа. За 1400 денари иди најди подобар маус :)

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
ова ако сакаш за ниска цена https://www.a4tech.com/product.aspx?id=278

го користам пола година, нема никакви проблеми, сум имал и порано глувче од оваа фирма, 6-7+ години функционираше. уште функционира, но сакав поново.

го имаше на ИТ маркет, околу 700 ден но гледам го немаат во залиха. види по други продавници низ МК сигурно го има.

глувчето е тивко, има да бираш DPI (1200 до 2000) со еден клик, вградена батерија, УСБ и блутут поврзување.
Оваа фирма ми оставила лош впечаток, мислам квалитетот на изработка е за класа послаб од Xiaomi.
активно го користам на работно место, тивок е а батеријата трае и до 40 часа. За 1400 денари иди најди подобар маус :)
Па јас тој што го линкнав е поевтин. Што ќе ти е 12.000 дпи и 1000 херци за работа?

Insanious

hello world
18 јануари 2025
279
361
Росоман
linktr.ee

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.054
14.133
probano kupiv usb micro c so usb a kabel i pak ne saka ne reagira :(
Мислењето е автоматски споено:

me buni edna stvar da ne mu e toa kabelce za polnenje ali od druga strana pisuva wireless charging

Пишува чарџинг кејбл:

По ова што кажуваш маусот не работи жичано. Преку кабел само полниш. Ако добро ме служи помнењето ваква е и Logitech MX Keys. Конекцијата со кабел е само за полнење но не може да се користи жичано.

Insanious

hello world
18 јануари 2025
279
361
Росоман
linktr.ee
Пишува чарџинг кејбл:
По ова што кажуваш маусот не работи жичано. Преку кабел само полниш. Ако добро ме служи помнењето ваква е и Logitech MX Keys. Конекцијата со кабел е само за полнење но не може да се користи жичано.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.054
14.133
Инаку ваерлес чарџинг значи дека може да се полни на ваерлес чарџер. Ете таа фирма промовира и некој маус пад со кој имаш опција за ваерлес полнење. Да не треба да врзуваш жица на маусот.

Insanious

hello world
18 јануари 2025
279
361
Росоман
linktr.ee
Инаку ваерлес чарџинг значи дека може да се полни на ваерлес чарџер. Ете таа фирма промовира и некој маус пад со кој имаш опција за ваерлес полнење. Да не треба да врзуваш жица на маусот.
I aka go polnam so kabelce kolku pati se polni primer oti jas do sega ne go polnev samo na dongle bese

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.054
14.133
I aka go polnam so kabelce kolku pati se polni primer oti jas do sega ne go polnev samo na dongle bese

Па ваљда има некоја лабичка што ќе светне за да ти каже дека е време за полнење. Или во софтвер гледаш кога батеријата е на минимум.

По спецификација за батеријата пишува:

Lithium Polymer rechargeable battery 300 mAh

Викаат дека трае 50 часа со едно полнење. Можеби и подолго ќе трае зашто верувам конекцијата е 125 херци.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.218
На новиот Options+, околу 6+ месеци имаш баг со Windows, крашува агентот и едноставно не работи софтверот.
Проба со Offline installer од овде?
Истата прича јас ја имав со стариот софтвер. Едноставно се рушеше во позадина без да забележи грешка во Event Viewer

Со офлајн инсталерот, демек наменет за корпоративно опкружување, можеш да го инсталираш преку command prompt

Јас му исклучив се и му забранив да оди на интернет.

C:\logioptionsplus_installer_offline.exe /quiet /analytics no /flow no /sso no /update no /aipromptbuilder no /logivoice no /device-recommendation no /smartactions no /dfu no /backlight no /actions-ring no

Нормално, ќе си подесиш по твоја воља.

Screenshot 2026-05-10 230517.png
Јас користам обичен MX Master од 2017 наваму. Освен што се отвори дупка (буквално) кај палецот (над Gesture Button) и бочно каде што природно се потпира малиот прст нема разградување на премазот или лепливост.

Последна промена:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
Добро, има и полошо - на пример Sony XM3 слушалки кои НЕ РАБОТАТ додека ги полниш на USB-C...

Единствена периферија (освен Apple Mouse) кој го имам по дома што не може да го користам додека го полнам.

Insanious

hello world
18 јануари 2025
279
361
Росоман
linktr.ee
Pozdrav drustvo, macbook bookot mi e povrzan so hdmi so monitor od 27inca posto mi e taka podobro za rabota, e sega se mislam dali da zemam apple magic keyboard vidov vo istyle deka e 8k, pa moe prasanje e dali vredi inaku stvarno izgleda dobro :)

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.519
1.027
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Pozdrav drustvo, macbook bookot mi e povrzan so hdmi so monitor od 27inca posto mi e taka podobro za rabota, e sega se mislam dali da zemam apple magic keyboard vidov vo istyle deka e 8k, pa moe prasanje e dali vredi inaku stvarno izgleda dobro :)
ако ти врши работа да се пазариме за оваа Apple Wireless Keyboard што ја имам...
поекономично ќе си пројдеш

а можи иста работа ќе ти врши

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.239
665
Земи си Logitech MX Keys, со или без numpad, како ти одговара.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно