Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

Flipsof

read-only
18 декември 2020
31
25
Како се уклучува Volte?. Јас немам опција за on/off. Инаку сум на телеком мрежата. 5G имам ама нема Volte

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
1000019832.jpg
Мислењето е автоматски споено:

Во mobile networks имаш опција

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Како се уклучува Volte?. Јас немам опција за on/off. Инаку сум на телеком мрежата. 5G имам ама нема Volte

Дилит, не видов во која тема пишувам (facepalm).

Последна промена:

jovanovmk

hello world
24 ноември 2008
113
50
Погледнете го атачментот 147006

Во mobile networks имаш опција
Нема кај мене. самсунг с25
8a56bf4ea4ee247178ee1bc14a6d0a2d.jpg

dashbog

lurker
24 јуни 2008
569
812
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Нема кај мене. самсунг с25
8a56bf4ea4ee247178ee1bc14a6d0a2d.jpg

Јави се во контакт центар или иди до салон да ти активираат. Треба и од оператор да ти биде активно за да користиш.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.278
2.353
Ама ова според тебе не вреди, нели?

Кое е правилното мерило дека вреди/не вреди?
Ти, јас, Скоти?

Еве јас тврдам дека вреди.
И?
Никот само види го и одма ќе ти стане јасно дека не вреди да се убедуваш или да трошиш време.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.251
2.687
Никот само види го и одма ќе ти стане јасно дека не вреди да се убедуваш или да трошиш време.

брат, интелигенцијава те затајува. Си купил пластична маска што кошта 20 центи за 1200 денари и тераш ремет. Исто како оригиналниот Скоти си.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.278
2.353
брат, интелигенцијава те затајува. Си купил пластична маска што кошта 20 центи за 1200 денари и тераш ремет. Исто како оригиналниот Скоти си.

Тоа е брат шо да прајме и за климите така, кој зема јапанац џабе пари фрла.. Шоќепраиш..

• ми се допаѓа
Реакции: k3b

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.302
1.326
За VoLTE тргнати се опциите од Телеком. Не знам која е причината за ова. Јавете се во контакт центар, од таму активираат.

Flipsof

read-only
18 декември 2020
31
25
За VoLTE тргнати се опциите од Телеком. Не знам која е причината за ова. Јавете се во контакт центар, од таму активираат.
Тргнати се опциите во телефонот?
Телефонот треба да ја има опцијата

Не вршат достава надвор од БГ.
Ставив обична фолија, ме убедуваа дека исто ќе биди, ама е УЖАС. Огледало еј.
Прашав еден другар ќе доаѓа од странство за официјална, ако најде ќе ти кажам ако сакаш да земи и за тебе (не знам дали ќе најди пошо е во Африка).

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.793
5.513
Абе ајде. На Самсунг А50 со А11 не ги тргнале, а на А54 со А14 ги тргнале
п.с. СИМ картицата е истата да нема забуни.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.302
1.326
Абе ајде. На Самсунг А50 со А11 не ги тргнале, а на А54 со А14 ги тргнале
п.с. СИМ картицата е истата да нема забуни.

Друже се пуштаат Carrier Bundles од операторите со конфигурации за мрежата. Тие телефони се со постари ОС кои не добиваат веќе абдејти затоа ги имаш. Истото е и за iOS, ни таму нема опција за VoLTE, почнувајќи од iOS 16 мислам ја тргнаа. Операторите праќаат конфигурации до Гугл и Епл за ова кои ти ги доставуваат преку софтверски абдејт. Иако кај самсунг мислам дека има и CSC кодот/верзијата улога дали ги вчитува воопшто или не.

Исто како што на пример на новиве самсунзи барем ја дава апликацијата од Телеком уште одма да ја симнеш у сетингс ти ја саџестнува. На A51 и постари немаш. Зошто?

Повели детално и официјално Carrier configuration | Android Open Source Project

Последна промена:

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.793
5.513
Друже се пуштаат Carrier Bundles од операторите со конфигурации за мрежата. Тие телефони се со постари ОС кои не добиваат веќе абдејти затоа ги имаш. Истото е и за iOS, ни таму нема опција за VoLTE, почнувајќи од iOS 16 мислам ја тргнаа. Операторите праќаат конфигурации до Гугл и Епл за ова кои ти ги доставуваат преку софтверски абдејт. Иако кај самсунг мислам дека има и CSC кодот/верзијата улога дали ги вчитува воопшто или не.

Исто како што на пример на новиве самсунзи барем ја дава апликацијата од Телеком уште одма да ја симнеш у сетингс ти ја саџестнува. На A51 и постари немаш. Зошто?

Повели детално и официјално Carrier configuration | Android Open Source Project

Првиот и вториот дел немаат врска едно со друго. Додека за вториот дел се сложувам и е ирелевантен за муабетот, за првиот не се сложувам. Ај уште еден филд тест, зашто онда со истата таа картица ја има таа опција на Шаоми со А13 и А14? Зашто на тој ист Самсунг со А14 ја нема опцијата и на СИМ картичка од Лајка, Телекабел, МТел Црна гора, Водафон Грција. Барем некои од нив сигурно не поддржуваат Волте, и би требало да си стои опцијата барем посивена нели.

Едит: сепак по дополнително истражување изгледа опцијата ја нема кај моделите кои се VoLTE whitelisted ама не кај Гугл или Ејпл, туку на ниво на производител оди, а операторите може но не мора да известат. Шаоми немаат сертификација дека глобално работат на Волте затоа кај нив стои опцијата за мануелно подесување. Самсунг од А53 е на бела листа. Ако е на бела листа и операторот поддржува ВоЛТЕ ќе работи волте и нема што да е заебаваме со сетинзи. Така смислиле од А12+.

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.745
3.891
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.251
2.687
Тој е само трговците апла ги напумпале цените X 2 во однос на трговците во Германија па од таму ќе си го купам.

зошто баш овој телефон ти треба? Ексинос процесор има, еден од полошите за батерија.

Godlike

lurker
11 октомври 2014
881
1.012
Го скинаа тест мени шорткатот одамна, мислам после 11ка или 12ка Андроид.

На Самсунг апликацијата за Call не работи ##4636#*# , пробано е со Google Phone app таму работи шорткатот.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно