mdeni
senior
- 24 септември 2012
- 6.075
- 6.010
Не дека с23У и 24У имаа проблем со заштита на камерите, разликата беше само во тоа што покрај што беа добро заштитени камерите, естетски изгледаа добро, за разлика од с25У и фолд 6 каде што апла имаат претерано со fake camera rings, нешто налик на фејк ауспух кај коливе.Што ти значи да бегаш од часови по физика.
FakE kAmeaRa rInGs
Нема голема разлика, и секако не вреди.Веќе ако си решил подобро иди на S24 Ultra.Дали има голема разлика помеѓу S24 и S25?
Дали вреди да се префрлам од S24 на S25?
Многу ми се гломазни S+ и Ultra.Нема голема разлика, и секако не вреди.Веќе ако си решил подобро иди на S24 Ultra.
Јас би рекол дека има. Батеријата на S24 за мене беше преслаба.Дали има голема разлика помеѓу S24 и S25?
Дали вреди да се префрлам од S24 на S25?
Освен батерија?Јас би рекол дека има. Батеријата на S24 за мене беше преслаба.
Не гледам логика да фрли 250-300 евра плус за тоа што с25 би држел 20-30 мин плус,реално нема с25 да држи 5 саати повеќе, затоа што имаат ист капацитет на батерии и двата модела.Јас би рекол дека има. Батеријата на S24 за мене беше преслаба.
По snappy e, потенок е телефонот. Останатото е све исто.Освен батерија?
Иначе и S25 има 4000mAh батерија.
Зависи колку му е потребна батеријата. За мене беше важен апдејт.Не гледам логика да фрли 250-300 евра плус за тоа што с25 би држел 20-30 мин плус,реално нема с25 да држи 5 саати повеќе, затоа што имаат ист капацитет на батерии и двата модела.
View: https://youtu.be/hO_OfTeJxRs?si=QlIJSPGVXHNFTPm-
Не дека с23У и 24У имаа проблем со заштита на камерите, разликата беше само во тоа што покрај што беа добро заштитени камерите, естетски изгледаа добро, за разлика од с25У и фолд 6 каде што апла имаат претерано со fake camera rings, нешто налик на фејк ауспух кај коливе.
20% е огромна бројка, вакви цифри потрудете се да ги покриете со факти.По snappy e, потенок е телефонот. Останатото е све исто.
Мислењето е автоматски споено:
Зависи колку му е потребна батеријата. За мене беше важен апдејт.
Ова на видеово е снапдрагон s24 а кај нас ја има само exynos верзијата која е едно 20% послаба со батерија од snapdragon. Така да итоа како се исплати.
Не гледам логика да фрли 250-300 евра плус за тоа што с25 би држел 20-30 мин плус,реално нема с25 да држи 5 саати повеќе, затоа што имаат ист капацитет на батерии и двата модела.
View: https://youtu.be/hO_OfTeJxRs?si=QlIJSPGVXHNFTPm-
Ок ај вака пошто не читате неколку страни поназад20% е огромна бројка, вакви цифри потрудете се да ги покриете со факти.
Еве јас што најдов една малце подетална споредба:
"While Snapdragon has the edge in performance, our testing suggests Exynos Galaxy S24 customers will see better battery life than their Snapdragon counterparts."
![]()
Tested: The Exynos Galaxy S24 is better than we expected
We tested the Snapdragon 8 Gen 3 and Exynos 2400 versions of the Samsung Galaxy S24 to see which has the better processor.www.androidauthority.com
Инаку точно се очекува S25 да има значително подобра издржливост на батерија ради тоа што снап елитот е направен на многу по напреден 3нм процес и со тоа во нормални услови треба да е доста по штедлив од ексиносот или снап-от на S24. За помали уреди со помали батерии како што е обичниот S модел ова е доста битно.
Мислењето е автоматски споено:
"0:40 on the top left of the screen you can see there's a background app running on some of the phones"![]()
Чекај малце, сега гледам.
Озбилно давате 1300 денари за маска на С25? 2 долари се на АлиЕкспрес и Тему..
Уште па и заштитно стакло, тоа колку е? 50е?
Ау каков конзумеризам врие на темава![]()
Ако имаш пари да купиш S25, 1300 денари нема да ти значат многу.Чекај малце, сега гледам.
Озбилно давате 1300 денари за маска на С25? 2 долари се на АлиЕкспрес и Тему..
Уште па и заштитно стакло, тоа колку е? 50е?
Ау каков конзумеризам врие на темава![]()
Убаво ви вика, 1200 денари за проѕирна пластика не вреди. 20 евра за производ од 1 евро. Башка и да го штитеше телефонот. Но пластика не абсорбира удари.
И како сè на форумов, 99% од мислењата не се променуваат без разлика на околности, аргументи и сл.Ама ова според тебе не вреди, нели?
Кое е правилното мерило дека вреди/не вреди?
Ти, јас, Скоти?
Еве јас тврдам дека вреди.
И?
И јас ја купив оригиналната Самсунг маска. Задоволен сум, прво зошто знам дека нема да пожолти, второ пошо страничните копчиња функционираат како да нема маска.
Него кај да најдиме оригинална заштитна фолија? Или пак квалитетна заменска?
Шо ако ја нарачаме по интернет? Шо би било фрка со достава?Технополис Бугарија ја имаат фолијата, и јас ја барам...
И како сè на форумов, 99% од мислењата не се променуваат без разлика на околности, аргументи и сл.
Шо ако ја нарачаме по интернет? Шо би било фрка со достава?
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден