dino
lurker
- 5 јули 2009
- 663
- 249
ставив 252 и јас, го одобрија за неколку минути.Претходно нешто со странство идев, па после ми рекоа 272 од банка ама некако ми нема логика па овој пат отидов со 252![]()
ставив 252 и јас, го одобрија за неколку минути.Претходно нешто со странство идев, па после ми рекоа 272 од банка ама некако ми нема логика па овој пат отидов со 252![]()
Какви документи треба да доставам во Bank account verification? Не можам никако да си го средам профилот.
работи преку НЛБ без проблем (пред 2 дена ми е последниот трансфер)Здраво на сите јас сум нов овде,
Прочитав наназад дека имате проблеми со повлекување на средствата преку банка. (withdraw fund from local bank) Во Халк имам девизна и првпат работам фриленс на UpWork. Прашав еден познаник што работи во Халк и ми кажа дека пред некој ден исто така одбиле некој со сакал да си префрли преку Payoneer. Прочитав дека преку НЛБ функционира, па дали може некој да ми каже искуство, што да правам, немам картичка нарачано и дали е попаметно да нарачам.И дали има некој што во скоро време има така повлечено преку банкарска сметка а не картичка?
Доколку некој може да ми помогне исто така може да ми пише и директна порака.
Работата е што за да ми дозволат request a payment, ми ги бараат овие детали да ги пополнам global payment services. За да се верификувам, како фриленсер најверојатно.. па затоа ми требаше помош, но како бизнис го ставив линкот од мојот профил на Upwork.Оди на Receive -> Request a payment, многу поедноставно е. Прашај го дали сака да ти плати како индивидуа или фирма и пополни ги неговите информации.
стави линк до твојот профил на Upwork и запиши го иститот опис на услугата што го имаш тамунемам ниту бизнис нити веб страна
Работата е што за да ми дозволат request a payment, ми ги бараат овие детали да ги пополнам global payment services. За да се верификувам, како фриленсер најверојатно.. па затоа ми требаше помош, но како бизнис го ставив линкот од мојот профил на Upwork.
Немам поднесено за картичка, ќе вадам преку withdraw your fund to local bank.. Сигурно е нешто ново...Изгледа сменет им е процесот од пред неколку години кога ја го правев ова. А ти картичката ја извади директно од Pаyoneer или од Upwork покрена постапка за вадење Payoneer?
Да така направив, но после ми бараше па бизнис профил и еве чекам, па не знам дали ке ми го одобрат. За бизнис профилот гледаш дека data request ми побара откако го поднесов ова global payment service.стави линк до твојот профил на Upwork и запиши го иститот опис на услугата што го имаш таму
Фала ти за одговорот! А дали се секаваш колку време чекаше? Бидејки читам некои дека многу време чекале за да и се одобри. Исто така дали ке може да ми се префрлат додека се under review, доколку знаеш?$15 долари е директно од Payoneer во банка, плус нема провизија за конверзија на валути.
Инаку сега ми текна дека и јас еднаш го пополнував тој прашалникот од погоре. Ништо, си пополнуваш нормално све, си ставаш профил од Upwork и толку. Добро си направил @nikojov , сега чекаш да ти се смени тоа во Approved.
Фала ти за одговорот! А дали се секаваш колку време чекаше? Бидејки читам некои дека многу време чекале за да и се одобри. Исто така дали ке може да ми се префрлат додека се under review, доколку знаеш?
Супер. А дали успешно ти беше префрлувањето од Payoneer до банка (withdraw to local bank)?Eдвај се сетив дека го пополнував прашалникот. Сега кога ме праша колку сум чекал отидов да проверам, и испадна дека сеуште чекам
Погледнете го атачментот 101394
Бидејќи Пејонирот во тоа време го користев единствено за повлекување преку Upwork, воопшто не се замарав да го проверувам ова, дури и гледам дека ми требало повеќе од една година за да одговорам на нивните барања..
Меѓутоа летоска соработував со клиент директно преку Payoneer и без проблем си пратив фактура преку Request a Payment и успешно ми префрлија пари.
Погледнете го атачментот 101395
Значи според ова веројатно ќе може да ти се префрлат додека е Under Review, ама за најсигурно ти препорачувам да се консултираш со нивни агент преку Live Chat.
Има некој проблем со вадење пари од банкомати? Од Халк ме одбија, исто и од Централна кооперативна, па после на Стопанска и на крај Комерцијална ми ја лапна картицата.
Која беше причината што те одбија на Стопанска? На банкоматот што пишуваше? И што пишува на сајтот?
а имаше доволно средства колку што проба да вадиш (плус провизии)?Не пишуваше ништо на стопанска банкоматот, само ми ја вратија. На сајтот има -1$ за сите неуспешни одбиди. На крај кога Комерцијална ја лапна, ми испринта код 75 што е погрешен пин, а не го погрешив пинот... Се допишав со Payoneer, треба да пратат доказ дека сум сопственик па да ми ја вратат назад. Калакурница![]()
автоматски се генерира пресметка кога ќе пополниш и ти дава фолио број по кои треба да уплатип данокот.Некој што пријавувал данок, да не знае колку време се чека за да ја прегледат внесената пресметка?
И дали треба да чекам да ми јават или треба да одам јас до УЈП?
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
PROJECTOR LASER LED EXTRALINK ASTRONAUT - GWIAZD 03
890,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
USB Flash Drive 2.0 64GB HAMA ROTATE, 10MB/S, BLACK, 00104302
420,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден