Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Payoneer картичка

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro
Банкомат на Халкбанка ми ја изеде картичката, знае некој зошто би ми се случило ова? И дали ќе ми прават проблем кога ќе отидам во банката да се распрашам

Како бе ти ја изеде? Обично ако го згрешиш пинот 3 пати ти ја зема картичката и нормално ке влезиш во банка да им кажеш за да ти ја дадат.
Јас до сега сум немал ваков проблем, иако скоро цело време вадам од НЛБ, ми се има случено доколку банкоматот не работи или нема средства да се префрлам од друга страна на улица во Халкбанка и сум немал проблем. Последен пат од Халк вадев пред 1 недела.
Не би требало да има некаков проблем, освен ако се има нешто сменето во последнава недела, ма да не верувам во такво нешто.

Viziano

read-only
9 јули 2014
31
25
Банкомат на Халкбанка ми ја изеде картичката, знае некој зошто би ми се случило ова? И дали ќе ми прават проблем кога ќе отидам во банката да се распрашам
Збори на англиски за да мислат дека си странец.
Така нема да те даночат.

xristijanGTI

hello world
7 март 2011
328
374
Ќупурли
xristijanGTI's setup  
Processor & Cooler
R5 1600 AF
Motherboard
MSi Tomahawk B450 max
Storage
Samsung EVO 250GB SSD
PSU
550W EVGA SuperNOVA 550 G3
RAM
G.SKILL RipjawsV F4 DDR4 16GB
Video card
RTX 2060s
Case
Thermaltake Versa J21
Mouse
Logitech MX master 3
Keyboard
HyperX Alloy FPS Pro Cherry MX Red
Audio
Logitech G430
Monitor
DELL p2418d
OS
Windows 10 x64
D

Deleted member 37389

Гостин
Од банките знаат дека се користат Пајонир картички, имам зборувано со нив околу примањето на пари на сметка, и ми рекоа дека не знаат за тоа но дека Пајонир картичките без проблем си функционираат на нивните банкомати, така да слободно отиди и земи си ја картичката.

vlado30

read-only
26 декември 2017
16
9
Како бе ти ја изеде? Обично ако го згрешиш пинот 3 пати ти ја зема картичката и нормално ке влезиш во банка да им кажеш за да ти ја дадат.
Јас до сега сум немал ваков проблем, иако скоро цело време вадам од НЛБ, ми се има случено доколку банкоматот не работи или нема средства да се префрлам од друга страна на улица во Халкбанка и сум немал проблем. Последен пат од Халк вадев пред 1 недела.
Не би требало да има некаков проблем, освен ако се има нешто сменето во последнава недела, ма да не верувам во такво нешто.
Оди си да си ја подигнеш со лична карта, таа си е твоја сопственост и никој друг нема право да располага ниту банка ниту ујп има право да прашува , поздрав

Sent from my S8 using Tapatalk

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Оди си да си ја подигнеш со лична карта, таа си е твоја сопственост и никој друг нема право да располага ниту банка ниту ујп има право да прашува , поздрав

Најдобар одговор до сега. Никој нема право на ништо освен сопственикот на стварта, ова е врв. Противзаконито е да се има сметка во странство.

Земи кило кокаин и шетај го у раце, ако те застане полиција кажи им да не ти се мешаат, не е нивни кокаинот.

vlado30

read-only
26 декември 2017
16
9
Најдобар одговор до сега. Никој нема право на ништо освен сопственикот на стварта, ова е врв. Противзаконито е да се има сметка во странство.

Земи кило кокаин и шетај го у раце, ако те застане полиција кажи им да не ти се мешаат, не е нивни кокаинот.
Тоа за сметка во странство само во оваа вукојебина со закон од 1974 г. па кај живите светот отиде 200 год понапред а вие уште се расправате за сметка и трансакциски сервис(payoneer) А тоа со кокаинот е неспоредлива споредба. Поздрав

Последна промена:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

cppffs

hello world
7 април 2019
106
112
Друга safe опција ти е да ја блокираш и затвориш таа картичка од Payoneer и заборавиш на истата и да си порачаш нова :D а сепак мислам дека не им е гајле на вработените во банка од каде е картичката и би требало да ја вратат не верувам дека се обврзани за да пријавуваат таков случај во надлежни институции.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Ја имам нарачано картичката уште во 2017/2018 (да не излажам) и ми е нарачана преку upwork (и на неа пишува www.upwork.com).

Вчера прв пат ја искористив, т.е примив уплата но не е преку upwork. Дали постои проблем ако не се користи преку таа платформа? Некакви провизии или пак пенали, незнам..

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Да само што Payoneer не е сметка во странство туку онлајн паричник/посредник. Тука е таа сива зона.
Да, Payoneer е платформа, меѓутоа истата е противзаконита според нашите закони, заради остварување на приходи кои не се пријавени во УЈП.

D

Deleted member 37389

Гостин
Да, Payoneer е платформа, меѓутоа истата е противзаконита според нашите закони, заради остварување на приходи кои не се пријавени во УЈП.
Друже а ние ли сме криви што државата ни е толку назад?

ПејПал немаме, Пајонир не е дозволен, па ај ако не да не работиме, да чекаме социјална помош од државата. Зборам за тие што единствен начин на примање пари им е ПејПал и Пајонир, тие што можат на сметка да добиваат нека си префрлат, али и за тоа слушам банките лом прават со провизии.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Друже а ние ли сме криви што државата ни е толку назад?

ПејПал немаме, Пајонир не е дозволен, па ај ако не да не работиме, да чекаме социјална помош од државата. Зборам за тие што единствен начин на примање пари им е ПејПал и Пајонир, тие што можат на сметка да добиваат нека си префрлат, али и за тоа слушам банките лом прават со провизии.
Не реков дека е некој крив. Кажувам каква е состојбата моментално.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Ја имам нарачано картичката уште во 2017/2018 (да не излажам) и ми е нарачана преку upwork (и на неа пишува www.upwork.com).

Вчера прв пат ја искористив, т.е примив уплата но не е преку upwork. Дали постои проблем ако не се користи преку таа платформа? Некакви провизии или пак пенали, незнам..
логирај се .. отвори Help -> Fees и ти пишува се што услови ти следат на користење

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Со оглед на тоа дека не пишува ништо за upwork, валда нема никаква поврзаност и си важат стандардните провизии што се набројани?

Мислев да не стига некакво инфо до upwork дека е напраен мануелен request за уплата а не преку платформата па да не има фрки.

логирај се .. отвори Help -> Fees и ти пишува се што услови ти следат на користење

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.803
33.943
roka.mk
Мислев да не стига некакво инфо до upwork дека е напраен мануелен request за уплата а не преку платформата па да не има фрки.
Ги заболе нив од кај ти се трансакциите. Не можеш да го корситиш само за тој сервис нема сенс, впрочем земале они што треба од тебе преку реферали така да лабаво.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Не би требало да ти прават проблем.
Изглеа си го грешел пинот.

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Со оглед на тоа дека не пишува ништо за upwork, валда нема никаква поврзаност и си важат стандардните провизии што се набројани?

Кога ќе отвориш таму не е статик инфо, за секој логиран корисник си дава релевантни fees, значи тоа што ти го покажува таму важи за тебе и тие провизии и претплати се за твојот тип на картица (преку референца од упворк пример). Најчесто разликата е годишната претлата за картичката кога идеш преку референца.

Viziano

read-only
9 јули 2014
31
25
Шала на страна, помини со лична и би требало да ти ја дадат без проблем.

Gogomk123

read-only
1 јуни 2019
8
12
Skopje
Според правилата што ги читав, и кога ми стигна сега картичката пред 2 недели, ми стигна и писмо со правила на употреба. Доколку немаш пари на картичката некој АТМ може да ти ја земе. А за поврат па не гледам причина зошто да не ти ја вратат од Халк. Пробај па сподели искуства.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10

efto

hello world
19 април 2007
332
268
Многумина се жалат дека не е изводливо веќе, а некои дека Paypal и на претходно поврзани сметки не им ја прифаќа банковната сметка од Payoneer. Значи проблемот е кај Paypal, еве тука најдов еден поопширен одговор - https://www.quora.com/Is-it-possible-to-link-PayPal-and-Payoneer.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.574
Последен пат успешно направив во ноември месец.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

ИТ маркет

На врв Дно