Зависи во каква состојба е лаптопот, каков екран има, батериите колку се оштетени и т.н.здраво,
дали некој земал лаптоп преку
Copier Computer Center Macedonia
заинтересиран сум за овој модел: Lenovo thinkPad T470, intel core i5 (6th gen) 6300u/2.3, ram 8gb, ssd 256, 14 inch .. а цената му се 220 eura. Дали се исплаќа да ризикувам?
Јас имав земено летото лаптоп од кај нив. Делуваше евтино на прва. Ме привлече реклама на инста каде што имаше една слика со камион шлепер, и реклама како навидум пристигна шлеперот со илјадници лаптопи, компјутери принтери итн.здраво,
заинтересиран сум за овој модел: Lenovo thinkPad T470, intel core i5 (6th gen) 6300u/2.3, ram 8gb, ssd 256, 14 inch .. а цената му се 220 eura. Дали се исплаќа да ризикувам?
Провери кај @gOJDO и @Dinamit.здраво,
Lenovoto![]()
![]()
Кој од овие е добар да се купи или дајте предлог за Лаптоп до 35илади.
Кое има 2? Или исти се?Lenovoto
Јас би ти го препорачал асусот.![]()
![]()
Кој од овие е добар да се купи или дајте предлог за Лаптоп до 35илади.
Подобро овој тогаш да го земиЈас би ти го препорачал асусот.
Овие другиве се со макс 12 ГБ РАМ, а овај крепи до 16 ГБ РАМ. А исто мислам дека посолидна изработка има овај асус од тие модели на леново.
И плус имаш позадинско осветлување на тастатурата (ако ти значи).
Испратено од телефоно.
Не бе, пак и ова е 12 ГБ РАМПодобро овој тогаш да го земи
Подобар процесор и 16гб рам![]()
Грешен линк сум пратилНе бе, пак и ова е 12 ГБ РАМ
Испратено од телефоно.
ХаПе-то е со 8 ГБ РАМ, Леновото е со 12.Зошто има олкава разлика во цениве помеѓу HP и Lenovo? HP е ефтин или Леново е скап?
HP-то е тиња, тоа е најслабата класа, ептен тврда пластика. Lenovo-то е подобро, има подобар екран, подобар WiFi и Bluetooth, дупло подолга гаранција. Единствена маана на Lenovo-то е што има 4Gb лемен RAM, па се додава 8Gb дополнително.Зошто има олкава разлика во цениве помеѓу HP и Lenovo? HP е ефтин или Леново е скап?
Kako toa moze da rqboti znaci ima 4gb a ti da si dokupis uste 8gb pa da ti gi vgradat?Lenovo може да работи со 4 + 16 GB ram иако официјално максимум е 12.
Не разбра убаво ? Има 4Гб и ти му доградуваш 16Гб ! - Значи ќе има 20Гб !Kako toa moze da rqboti znaci ima 4gb a ti da si dokupis uste 8gb pa da ti gi vgradat?
2та се со 8гб рам..ме интересираше зашто толкава разлика во цена за исти хардверХаПе-то е со 8 ГБ РАМ, Леновото е со 12.
Мада, пак тоа не ја дооправдува разликата од четири иљади денари за четири гига разлика....
Ова некако стана пракса со лемениот рам на повеќе производителиHP-то е тиња, тоа е најслабата класа, ептен тврда пластика. Lenovo-то е подобро, има подобар екран, подобар WiFi и Bluetooth, дупло подолга гаранција. Единствена маана на Lenovo-то е што има 4Gb лемен RAM, па се додава 8Gb дополнително.
интересно ама дали е пробано? или сепак има лимит на 12гб?Не разбра убаво ? Има 4Гб и ти му доградуваш 16Гб ! - Значи ќе има 20Гб !
Иако е предвидено максимум 4 + 8 = 12Гб .
А инаку Да. Може и само 8Гб да докупиш и ќе работи со 12Гб без проблем...
Па @Ivicakmk тоа кажа - јас само појаснувам што сакаше да каже - инаку дали пробал па тврди дека е точно - не знам2та се со 8гб рам..ме интересираше зашто толкава разлика во цена за исти хардвер
Мислењето е автоматски споено:
Ова некако стана пракса со лемениот рам на повеќе производители
интересно ама дали е пробано? или сепак има лимит на 12гб?
Пробано, земен лаптоп од Анхоч, малку ми беше рамот и ми ја дадоа таа информација, ме фати околу 3000 доплата за 20 гига. Толку и имам, се си работи топ.2та се со 8гб рам..ме интересираше зашто толкава разлика во цена за исти хардвер
Ова некако стана пракса со лемениот рам на повеќе производители
интересно ама дали е пробано? или сепак има лимит на 12гб?
Па оваа е нешто најглупо што го имам слушнато продаваш нов лаптоп во 2023 год со 4 гб рам, па мојот лаптоп купен пред 12 години има 4 гб рам, и на тие 30000 ден да доплатам уште пари за место стандардните 4 да имам уште 8рам. За мене е ова голема глупост. Од овие што ги извртев на веб страната анхонч се исти принцип значи 4гб па после плајќи ако сакаш повеќе. Мене искрено ми треба лаптоп со 8 или 12 рам и 500гб ссд има ли го таков да си го купаш без доплајќаш после?Не разбра убаво ? Има 4Гб и ти му доградуваш 16Гб ! - Значи ќе има 20Гб !
Иако е предвидено максимум 4 + 8 = 12Гб .
А инаку Да. Може и само 8Гб да докупиш и ќе работи со 12Гб без проблем...
Не го продаваат со 4 гига туку 4 гига се залемени и има уште еден слот слободен на кого имаше уште 4 гига, значи вкупно 8 гига. Јас доплатив 3000 за да ми стават плочка од 16 гига за вкупно 20, а старата плочка да ја откупат.Па оваа е нешто најглупо што го имам слушнато продаваш нов лаптоп во 2023 год со 4 гб рам, па мојот лаптоп купен пред 12 години има 4 гб рам, и на тие 30000 ден да доплатам уште пари за место стандардните 4 да имам уште 8рам. За мене е ова голема глупост. Од овие што ги извртев на веб страната анхонч се исти принцип значи 4гб па после плајќи ако сакаш повеќе. Мене искрено ми треба лаптоп со 8 или 12 рам и 500гб ссд има ли го таков да си го купаш без доплајќаш после?
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm ARCTIC P14 PRO REVERSE PWM ARGB, 400-2650 RPM, WHITE, ACFAN00324A
1.440,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден