Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

најдобра банка во мк?

dudebrah

hello world
22 април 2016
77
81
dudebrah's setup  
Processor & Cooler
i5-11400
Motherboard
ASUS TUF B560M-PLUS
Storage
4TB
PSU
P1000GM
RAM
64GB DDR4
Video card
3090
Case
H5 Flow
Mouse
Mx Master 3
Keyboard
Ducky One 3
Audio
Bose Companion 2
Monitor
Xiaomi G34WQi
OS
Windows 11
Не те баш сфакјам, што мора на банкомат? Имам сменето телефон 2021 крајот и се си работеше океј со мКлик.
Откако ќе ја добиете пораката на Вибер тогаш обратете се на било кој Банкомат на НЛБ Банка, внесете ја Вашата картичка во банкоматот. Со внесување на картичката и одбирање на јазик следно што треба да ви се појави е прозорец/порака со информација дека имате направено промена на уред за најава на мобилната апликација НЛБ М КЛИК. По направената потврда на Банкомат на НЛБ Банка дополнително ќе бидете информирани за активација на М клик на нов уред со смс порака во рок од 24 часа од позитивната потврда на банкомат.

Ова е од мејл од супорт. Пробував вака да направам ама нешто не можеше се јавив во банката и средија без банкомати.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје

Не мора на банкомат, кога го сменив на телефонот (кога го купив 12T Pro), ми ја активираа од нивен контакт центар. Им се јавив, реков дека не сум во можност да одам на банкомат. Наредниот ден од таму ме побараа и рекоа да пробам да се логирам.

Јави им се.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Не мора на банкомат, кога го сменив на телефонот (кога го купив 12T Pro), ми ја активираа од нивен контакт центар. Им се јавив, реков дека не сум во можност да одам на банкомат. Наредниот ден од таму ме побараа и рекоа да пробам да се логирам.

Јави им се.
Имам сменето 2 телефона додека сум користел мКлик, секогаш ми работело најнормално, инсталација од сторе, најава, употреба. Можеби зависи каков вид на сметка имаш?

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
Имам сменето 2 телефона додека сум користел мКлик, секогаш ми работело најнормално, инсталација од сторе, најава, употреба. Можеби зависи каков вид на сметка имаш?

Не збориме за NLB Клик, збориме за NLB Pay... Барем јас за тоа зборам, со NLB Pay има проблем при менување на мобилен.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Јави им се.

Znam go pravam toa ama ne sekogas sakaat, menjam telefoni cesto

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
На двата ајфони морав да активирам нов уред. За овој не ми стасуваше порака никако, па ѕвонев во контакт центар и активираа од таму.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.603
1.764
Добро е што бар можете на банкомат, јас во Шпаркасе морам да одам во филијала, да побарам да ми пратат на меил и на телефон кодови за активација.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
Не збориме за NLB Клик, збориме за NLB Pay... Барем јас за тоа зборам, со NLB Pay има проблем при менување на мобилен.
Проблемот е со НЛБклик, не со Пеј.
И не е директно поврзано со НЛБ Клик, туку поради типот на сметка што го имаш, односно ради е-банкингот (мобилно банкарство), поради кое нивото на безбедност (заради твоја заштита) треба да е повисоко.
И тие од банката одлучиле дека вака ќе не штитат, за наше добро.
Јас вчера сменив нов телефон, и не можам да ја активирам НЛБ Клик на новиот телефон.
Се јавив кај банкарот, ми кажа дека ќе треба да се мафтам со банкомати, пораки...и пред сѐ, ќе треба да си причекам, викенд ѐ утре, така да, веројатно понеделник ќе можам да ја користам на новио телефон.
На стариов телефон сеуште функционира. Ја деактивирав, мислев тоа да не ми кочи да активирам на нов уред, па ај се одјавив...ама џабе.
Среќа пак ми дозволе да се најавам на стариот одпосле, па барем сепак имам функционален НЛБ клик со е-банкинг, ако затреба денојве.

А НЛБ Пеј без проблем си работи на новио, уште вчера се издигитализираа картиците што ги имам, пред некој саат пробав на банкомат, се најавив со НФЦто и го прифате телефоно ко нормална картица.

А на старио пак НЛБ пеј престана да ми функционира во декември 2021ва, после некој апдејт на апликацијата.
(Имам пишувано во темава).

Испратено од телефоно.

Goran995

Баниран/a
16 ноември 2019
1.495
2.572
Скопје
И не е директно поврзано со НЛБ Клик, туку поради типот на сметка што го имаш, односно ради е-банкингот (мобилно банкарство), поради кое нивото на безбедност (заради твоја заштита) треба да е повисоко.
Јас вчера сменив нов телефон, и не можам да ја активирам НЛБ Клик на новиот телефон.
Се јавив кај банкарот, ми кажа дека ќе треба да се мафтам со банкомати, пораки...и пред сѐ, ќе треба да си причекам, викенд ѐ утре, така да, веројатно понеделник ќе можам да ја користам на новио телефон.
На стариов телефон сеуште функционира. Ја деактивирав, мислев тоа да не ми кочи да активирам на нов уред, па ај се одјавив...ама џабе.
Среќа пак ми дозволе да се најавам на стариот одпосле, па барем сепак имам функционален НЛБ клик со е-банкинг, ако затреба денојве.

А НЛБ Пеј без проблем си работи на новио, уште вчера се издигитализираа картиците што ги имам, пред некој саат пробав на банкомат, се најавив со НФЦто и го прифате телефоно ко нормална картица.

А на старио пак НЛБ пеј престана да ми функционира во декември 2021ва, после некој апдејт на апликацијата.

Испратено од телефоно.

Јас немав проблеми со НЛБ Клик на нов телефон, туку со НЛБ Пеј. Не ме логираше.

lumibi

hello world
5 јуни 2008
269
74
Клучното е дали можеш нешто да правиш со девизните приливи без влечкање по филијали…
Колку што знам јас можеш, сета документација потребна за прилив, односно изјавата која ја бараат, можеш и преку меил да завршиш работа со потписи со се, без да одиш во банка. Мислам дека имаат еден меил за приливи каде ги внесуваш документите и завршуваш работа. И за пајонир на тој мејл пушташ конфирмација за трансферот и ти ги книжат средствата.

kirev

senior
31 мај 2010
9.033
7.703
Колку што знам јас можеш, сета документација потребна за прилив, односно изјавата која ја бараат, можеш и преку меил да завршиш работа со потписи со се, без да одиш во банка. Мислам дека имаат еден меил за приливи каде ги внесуваш документите и завршуваш работа. И за пајонир на тој мејл пушташ конфирмација за трансферот и ти ги книжат средствата.
Во Халк ќе оставиш бланко документи на референтот и сам ќе ги запише податоците и ... Дваесет и први век. Кошарка и фудбал може да се игра за време работа, ама некој да седне да го среди ова (и да запне да нѐ примат во СЕПА) никако... Додуша во Арачиново, Матејче и Липково мислам ќе ти стигне приливот и без праќање на документација, така зборат.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929

Испратено од телефоно.
Да се досамоажурирам:
го активирав НЛБ клик на новиов телефон пред малку, и долга и заморна е процедурата.
Не е практична за некој што менува често мобилни уреди, замарање е.
(јас не менувам често, ама претпоставувам дека ги има доста од другиот табор).
Иако уште од петокот (10.03.)имав добиено СМС со инструкции од НЛБ за да одам до банкомат, и иако имав направено како што пишуваше во СМС-от, активацијата се случи денес, после јавување по телефон, еднаш до банкарот, и после тоа јавување од нивна страна за да потврдат дали сум јас вистинскиот јас :)
Да, ја разбирам загриженоста на банката за нашата финансиска безбедност, ама процедурава е напорна и заморна, и сигурно можи малку поавтоматизирана да е, без притоа да се изгуби на безбедност.
Сега за сега, сеуште им е тој протокол, а за понатака, здравје.

GoranMak

hello world
13 февруари 2020
252
242
KMБ ќе наплаќа за мБанка од 1ви Април и ќе го намали повратот на Мастеркард Ворлд картичката. изглеа малце им се 40 милиони профит годишно. Има други банки што наплаќаат за користење на нивната апликација?

https://pari.com.mk/komercijalna-banka-od-prvi-april-novi-tarifi-za-nadomest/

Надомест за користење на Интернет банка/мБанка:

• за направен увид во тековниот месец – 20 денари месечно
  • за направени трансакции во тековниот месец – 35 денари месечно
  • пасивни корисници (не направиле увид/трансакции во месецот) – без надомест
  • малолетни лица и корисници до 29 години – без надомест
Доделување ПУК за мТокен за нови корисници на шалтер:

• за нови корисници – 100 денари (еднократно)
  • за малолетни лица и лица до 29 години – без надомест

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.481
2.929
KMБ ќе наплаќа за мБанка од 1ви Април и ќе го намали повратот на Мастеркард Ворлд картичката. изглеа малце им се 40 милиони профит годишно. Има други банки што наплаќаат за користење на нивната апликација?

https://pari.com.mk/komercijalna-banka-od-prvi-april-novi-tarifi-za-nadomest/

Надомест за користење на Интернет банка/мБанка:

• за направен увид во тековниот месец – 20 денари месечно
  • за направени трансакции во тековниот месец – 35 денари месечно
  • пасивни корисници (не направиле увид/трансакции во месецот) – без надомест
  • малолетни лица и корисници до 29 години – без надомест
Доделување ПУК за мТокен за нови корисници на шалтер:

• за нови корисници – 100 денари (еднократно)
  • за малолетни лица и лица до 29 години – без надомест
Хм, обично овие трендови ги следат и другите банки.
Значи, кај и да е, ќе треба да се очекуваат истиве вести и од другиве банкарски инситуции.
Само, работата е: кој прф почна, ММЕ? :)

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Јас на НЛБ за користење на комфорт пакет плаќам 120 денари месечно. Дополнително плаќам кога користам менувачница.
IMG_0393.jpeg

thrw

lurker
3 декември 2021
704
577
Значи време е да се прфрлиме од Македонски банки на банки во други земјии како што е почнато.

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Забегаа со провизииве тотално. Заслужуваат да губат клиенти и да си бараме алтернативи. Народна банка не не заштитува, а ни државава. Една дигитална банка ни треба пепел се да направи, па да молат за клиенти да земаат плата кај нив.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Реално е премногу што ми земаат толку пари беспотребно, али јбг нема друго чаре.
Работам во МК, плата преку МК сметка земам и морам да плаќам провизии.

Sent from my iPhone using Tapatalk

thrw

lurker
3 декември 2021
704
577
Ќе се отвориш сметка во Србија, Албанија, Косово како што имаат дечките што примаат пари од странство и само ќе плаќаш провизија за девизна сметка и ќе ги вадиш средствата во евра или во случај со Косово само провизија за водење сметка.

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
847
730
Ја сум на Унибанка скоро 10 години и сум презадоволен од банката поточно во велес како од вработените така и од самата банка имам пакет за 100 ден месечно да вадам пари било од кој банкомат што за мене е ептен супер, за кредит ми одобриле одма за 1 ден , без да ме масираат со денови и недели

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.281
11.759
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Мене една работа не ми е јасна. Заработувате месечно илјадници евра, а се буните за ситни провизии кои патем ви го олеснуваат животот на многу начини. Ете не сум во можност да го сварам ова. 100-200 денари месечно на нонсенс ќе ги лупнете, или и да ги изгубите некаде баш ви е гајле, ама за реална услуга многу ви е и сакате бесплатно. Oh the irony...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно