Избришан член 18474
Гостин
Нема никакви проблеми, освен што се чека 8 секунди за промена на канал.
Со интернет не гледам потреба од тв, али старите се такви па мора
Со интернет не гледам потреба од тв, али старите се такви па мора
Оптика нема кај мене а се јавив вдсл рекоја дека има@CykaBlyat Тоа VDSL ти е ако има подршка на твоето место до 50..... не е тоа оптика не се знае дали ќе го добиваш тој пакет треба да се провери првин дали има техничка можност кај тебе.
Тогаш нека ти измерат првин на VADSL дали ќе ја добиваш таа брзина бидејќи треба да си ептен блиску до централа за да имаш таа брзина....Оптика нема кај мене а се јавив вдсл рекоја дека има
Неотел ја користат/изнајмуваат инфраструктурата на Телеком. Каде има телеком ВДСЛ или Оптика, таму имаат и неотел. Екстремно културни, предобра грижа за корисници, комплетна спротивност од А1/Вип, прилично близу до квалитетот на Телеком за многу пониска цена.Да не правам нова тема ке прашам тука
Сакам да сменам од Телекабел 30/10 на Неотел ВДСЛ 50/10
Дали има некој искуство со ваков интернет,дали е стабилен,дали паѓа и сл.
Интернето ке се користи за играње и стримање (со 10 upload мислам можи да се стрима)
Сакам да сменам од Телекабел 30/10 на Неотел ВДСЛ 50/10
Дали има некој искуство со ваков интернет,дали е стабилен,дали паѓа и сл.
Интернето ке се користи за играње и стримање (со 10 upload мислам можи да се стрима)
Корисник сум на Неотел ВДСЛ 50/10 од 15.01.2020 локација Битола.
Досега сум немал проблеми.
Скриншотот е од 15.01.2020.
Моментално брзината на Download е 40 Mbps, другото е исто како на сликата.
Нова Битола, во близина на оу Елпида КарамандиКоја населена ако може да споделиш?
Корисник сум на Неотел ВДСЛ 50/10 од 15.01.2020 локација Битола.
Досега сум немал проблеми.
Скриншотот е од 15.01.2020.
Моментално брзината на Download е 40 Mbps, другото е исто како на сликата.
Сменав од телекабел 30/1 на Неотел VDSL 50/10 досега сум немал никаков проблем со интернетот,брзината си е константна и стабилна и во мојот случај се движи негде околу 47-49 Mbps Down и 9.5-9.8 Mbps UpВие што сте на Неотел имате проблеми со интернетот?
Кај мене од пред два саати од прилика дисконектира на секои 2-3 минути буквално.
Имам LTE пакет, сакам да го однесам на друга локација, дали ќе работи, локацијата е планинско село?
Испратено од Mi A2 Lite преку IT.mk форум апликација
Вчера симнав 65гб серија 4к на неотел сум нема никаква мака пакет 300/300
Каков вид на опрема користат, каков рутер/модем, каков вид тв приемник...модел и перформанси?
Како се манифестира лошото преку wifi кај тебе?50/50 (100/100 првата година) Оптика во Скопје.
На кабел си фуче нетот (max speed како што е предвидено), wifi лошо (до рутерот им е), телевизијата е лоша генерално, споро менува, ништо посебно од канали.
Друго ме мачи мене. Со торент имате ли мака со оптикава нивна? А упалам, отиде нетот.. 2-3 минути нема, и после срамежлво се појавува тек тук. (не е пц-то, торрентот, било што такво)
Како се манифестира лошото преку wifi кај тебе?
Јас имам 50/50 поврзан сум преку wifi прериодично ми прави чести дисконекции или се јавува успорување.
Брзината најчесто е околу 30, ретко над 30, а знае испод 30. Никогаш сум немал брзина блиску до 50/50.
Kакво?со друго рутерче
друже, да не те разочарувам, али имам LTE пакет и јас со нивни модем/рутер, во Охрид е во ред, во Кичево (на едно 600-700 метра воздушна линија од центар) има конекција, нема интернет, а Крушево воопшто нема.Имам LTE пакет, сакам да го однесам на друга локација, дали ќе работи, локацијата е планинско село?
Испратено од Mi A2 Lite преку IT.mk форум апликација
Kакво?
И јас почнав ова да го приметувам од пред некој месец, ми се случува на рандом торенти.50/50 (100/100 првата година) Оптика во Скопје.
На кабел си фуче нетот (max speed како што е предвидено), wifi лошо (до рутерот им е), телевизијата е лоша генерално, споро менува, ништо посебно од канали.
Друго ме мачи мене. Со торент имате ли мака со оптикава нивна? А упалам, отиде нетот.. 2-3 минути нема, и после срамежлво се појавува тек тук. (не е пц-то, торрентот, било што такво)
PROJECTOR WANBO CUBE 1 w/GIMBAL Android TV 11, 350Ansi, 200:1 720p, HDMI, USB 2.0, AUX, WIFI,BT w/speakers, Sky Blue
9.550,00 ден
EXTRALINK BICYCLE SPEED METER COMPUTER SB-318
480,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1031 ODIN 10W LED 400LM RECHARGEABLE BATTERY
720,00 ден
XIAOMI AIRTAG 1-pack, BHR08SPGL
1.060,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
TABLET AMAZON KINDLE KIDS 2024 6" 16GB 11th Gen, Unicorn Valley
7.950,00 ден