TylerMkD
poweruser
- 7 ноември 2014
- 4.783
- 10.104
Ова е вторпат како го снемува. Не е чудо и третпат да се појави.![]()
Епа го купува некој, ќе изрендерира се што му треба за 5-10 минути од што е моќен и го става на оглас после...
Ова е вторпат како го снемува. Не е чудо и третпат да се појави.![]()
![]()
Microsoft and AMD are reportedly developing an Arm processor for laptops
A new rumour from South Korea suggests that Microsoft and AMD are developing an Arm processor for laptops. It will use Cortex-X1 CPU cores, an AMD mRDNA2 GPU with 8CUs, and an Exynos 5G modem. The mystery SoC will be fabbed on TSMC's 5nm node.www.notebookcheck.net
Air M1 ми е најдобрата инвестиција во животот. Лаптопот е класи појак од било кој гејмерски интел лаптоп што сум го користел. Игрите што ги играм на Steam се 5 пати побрзи на Air-от отколку на претходните лаптопи. Само позитивно искуство имам досега.
Нема споредба меѓу 5 про. Екранот на 5про е посветол, 165Hz, мат и привидно многу поголем. Баш десктоп риплејсмент е лаптопот. Аир не е.Здраво
Едно прашање до тие што користат Macbook M1 како главен компјутер (не да го поврзуваат со екрани, монитори, телевозори и останати работи). Дали е доволна големина од 13.3 инчи за секојдневна работа по неколку часа ? Планирам да го земам за фронд-енд, па се мислам помеѓу него и Lenovo Ideapad 5 Pro 16 инчи со АМД 5000 серија процесор. Ценовно се слични, ама искрено само големината на екранот ми пречи кај макбукот. Знам дека за брзо ќе има нови модели, поголеми, појаки и поскапи, ама тоа е премногу за моите потреби.
П.с. И уште нешто ако некој знае евентуално. Би го купил од Германија од продавница за техника, не од Apple директно. Па дали гаранцијата важи секаде или само во Германија ? И ако би сакал во иднина да го заменам и да земам подобар со доплата, дали мора во Германија или можам било каде (со оглед на тоа дека лаптопот би имал германска тастатура - дали ќе го прифатат на друго место ) ?
Поздрав
Well, функцијата на лаптопот е да го користиш во движење. Патем Епл први тргнаа флопиња, цедиња, ... Brace yourselves кога ќе почнат и Windows лаптопи да излегуваат со две тајп це порти.
Искрено би се изненадил ако веќе сите не го прават ова...година дена пројде, M1 уште е одличен избор и препорака број 1 за light/па дури и heavy use.
Имам другар кој прави видео продукција, во iStyle му препорачаа M1 AIR (не PRO) - погледнавме рецензии и тестови за рендерирање, не е нормално едноставно колку е добар.
Го користам MacBook Air M1 13.3' веќе неколку(5-6) месеци како примарен лаптоп за кодирање (Android studio, PyCharm, VSCode) и мене ми е сосем доволно, без екстерен монитор. Перформансите се подобри од MacBook Pro 2018 i7.Здраво
Едно прашање до тие што користат Macbook M1 како главен компјутер (не да го поврзуваат со екрани, монитори, телевозори и останати работи). Дали е доволна големина од 13.3 инчи за секојдневна работа по неколку часа ? Планирам да го земам за фронд-енд, па се мислам помеѓу него и Lenovo Ideapad 5 Pro 16 инчи со АМД 5000 серија процесор. Ценовно се слични, ама искрено само големината на екранот ми пречи кај макбукот. Знам дека за брзо ќе има нови модели, поголеми, појаки и поскапи, ама тоа е премногу за моите потреби.
П.с. И уште нешто ако некој знае евентуално. Би го купил од Германија од продавница за техника, не од Apple директно. Па дали гаранцијата важи секаде или само во Германија ? И ако би сакал во иднина да го заменам и да земам подобар со доплата, дали мора во Германија или можам било каде (со оглед на тоа дека лаптопот би имал германска тастатура - дали ќе го прифатат на друго место ) ?
Поздрав
PSU 650W SEASONIC CORE BC ATX3.1, 80+ BRONZE, Black, 1Y65CBCRT3A10X
4.030,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K10 Pro/Q6/Q6 Pro/Q14 Pro/V6, Black, PR52
970,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30
3.600,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Red Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M1
16.460,00 ден
NET LAN WIRELESS DUAL BAND WIFI6, USB 2.0, CUDY WU900
680,00 ден