Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.492
Скопје
не е на залиха. Или телефонов е ставен ради реда да се види дека би го имале?
„Ради реда и „да се види дека би го имале“ заемно се исклучуваат.
Ставен е да се види дека ќе го имаат а не ради реда.

Bravo

hello world
12 декември 2015
221
319
Прв пат купив МИ телефон пред 4-5 месеци. МИ А1.
Реално бев скептик, и очекував дека ќе го сменам за месец-два.
Освен просечната камера, јас сум презадоволен досега.
Да излезам од дома со 15% батерија, и да не се секирам дека ќе останам недостапен во следните пар саати, дур се вратам да го ставам на пуњач, е прекрасна работа.
Или после целодневно гњавење да си нз 40% батерија е закон!

Кој се мисли, нека не се мисли! Плус цените се многу фер.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Зошто вака се оди, дали ги сметаат купувачиве за неинформирани или дека пијат нафта, па дезинформации од овој тип се шират, незнам. Европска цена од шаоми загарантирана е 329 евра, а на фб правдање/правење будали дека 22К е најефтино, и демек некаде е поскапо, само ќе ве ругаат. Акциска цена 22к - после "акциската", нормална цена е 23 490 ден, шо според вас е 329 евра. Браво за официјална продавница во мк и официјални надувани цени.

Едит: после ќе се чудите шо се набавува од други продавници(али, гиарбест итн) ама џабе е. И овој маубет ќе пројди ко уау ти си хејтер имаме официјален претдтавник бла бла. Епа нека ви дуваат цени другари, шо да ви кажам :)

d2aa74cd61706118e04f13bd5cf21c58.jpg
42da3deb89bca8ffd474a473ef7ac497.jpg

Последна промена:

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
Ваљда ќе спадне, сепак ова се први примероци.

Ми Макс 3 128 уште не е дојден ОД ДРУГА СТРАНА ГЛЕДАНО!

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Хаха, страницата на Poco Macedonia ја водат Хај Комуникации, т.е Хи Стор т.е мајкерот. Каква официјална продавница бараш ти незнам?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Поко е на шаоми бренд, ист третман. Нормално дека хај сторе ќе стои позади тоа, неможе друг.

Анхоч што прават е нивни проблем, тоа таму информирајте се.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Tozo8

hello world
3 декември 2016
89
268
Поко е на шаоми бренд, ист третман. Нормално дека хај сторе ќе стои позади тоа, неможе друг.

Анхоч што прават е нивни проблем, тоа таму информирајте се.

Па ме интересираше зашто ги тролаш Анхоч дека го ставиле на страната а го немаат на залиха кога истата ситуација е и во Хај Стор....поправи ме ако грешам

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Да поставам едно оф топик прашање, планираат ли да склопат некое лаптопче со пристапна цена со некое i3 процесорче и некоја просечна графичка?
Актуелните лаптопи им се ПРО над 500 евра со i5-ки.

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Да поставам едно оф топик прашање, планираат ли да склопат некое лаптопче со пристапна цена со некое i3 процесорче и некоја просечна графичка?
Актуелните лаптопи им се ПРО над 500 евра со i5-ки.
Тешко мислам ентри левел, има ептен таму кинески производители, имаат џабалк цени.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.790
5.509
Европска цена од шаоми загарантирана е 329 евра,

Едит: после ќе се чудите шо се набавува од други продавници(али, гиарбест итн) ама џабе е. И овој маубет ќе пројди ко уау ти си хејтер имаме официјален претдтавник бла бла. Епа нека ви дуваат цени другари, шо да ви кажам :)

d2aa74cd61706118e04f13bd5cf21c58.jpg
42da3deb89bca8ffd474a473ef7ac497.jpg

Кај го виде ова ЗАГРАНТИРАНА цена дури и во тоа пренесеното од некој си портал. Убаво си пишува "Starting ...." а дека ке биде таа никаде не пишуе. Коа ќе биде Шаоми, Аппле па ќе тури гарантирана цена онда ок, мада и они се исшугавија. Плус тоа беше и цена за преднарачки. Ме натера да прошетам по Грчки (од 350 до 412еури) , Бугарски (дури и до 849лв или 425еури) и Германски сајтови, и никаде не беше под 350еури. Не збориме а ибеји, гиари, и остали без локално гаранциски сервисно непоткрепени продавачи. А па иќ да не збориме за МК пазар што сум кажал милион пати. Шпанија, Франција, Германија, Полска, Чешка, Грција (Кои се меѓу најактивните ЕУ земји во Шаоми форумите) ќе земат одма по да речам 2000комада. Колку можат Хи да земат за нашиов пазар. 20 - 50 - 100 ??? И ај сега прај математика. Набавна цена, транспорт, папири, ова она, плата за вработени, ќар за мејкерот за пиво и ќебапи, ...
Дури и нежно одговориле на ФБ. Па добро до кога ќе споредувате цена во продавница со гаранција и сервис со цена од Ебеј, Али, Геар итн... Е што неиде неиде. Слободно нарачај го од Геар и биди најинформиран и најфраер.

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Јас само не знам која е поентата од замарањево со @the_maker, официјален бил, неофицијален бил. Човекот не е од вчера во оваа работа, и неговиот придонес за Ми заедницата е познат на повеќето од нас. Така да, ако ви одговара цената земајте од него, ако не, ете, има избор и на други места.

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
Xiaomi's Anti-Rollback Explained: How to avoid bricking your phone

Зошто, како, од каде, и поефтино да се купи?! Прочитајте па потоа одлучете си од каде ќе нарачувате и ќе ги трошите вашите пари. А и да знаете што поседувате, за да не си направите проблем со вашите нови Шаоми телефони.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Ај па ако не од криптон за 100 еур да ни го направат во фабрика пошто ете ние македонците сакаме све џабе. После кој ќе плаќа за нов R&D и за нудење на врвни компоненти во таа цена? Можеби кинескиот претседател од свој џеп...

dejanm

hello world
15 јануари 2014
121
61
Друже не ги хејтам Шајоми воопшто никогаш, во темава сум дека ги користам :D контекстот де дека има премногу позитивни критики а ќе има и намерни хејтери, како секаде. Друго е дека менталитетот македонски си бара како што кажа член погоре маска од 2Еу и чао, како што е во 99.8 од корисници во Мк ;) BTW да сум во можност не чекам долго за да го земам. позз

mdeni

senior
24 септември 2012
6.058
5.992
И овие од хај такви се или салам?

Од Анхоч?

Од нептун?
Xiaomi's Anti-Rollback Explained: How to avoid bricking your phone

Зошто, како, од каде, и поефтино да се купи?! Прочитајте па потоа одлучете си од каде ќе нарачувате и ќе ги трошите вашите пари. А и да знаете што поседувате, за да не си направите проблем со вашите нови Шаоми телефони.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
803
620
ff64e899-ace7-4086-a196-92073299902f.jpg c7406d71-d3a0-442e-a0ff-f269ac57f59b.jpg f57aaeda-9237-4e5b-b8fa-45651d561e43.jpg
И овие од хај такви се или салам?

Од Анхоч?

Од нептун?
Еве три слики од продавачи на телефони на реклама5, една слика е од препродажба на телефон земен од Оператор на мобилна телефонија во Македонија, другата слика е од уред купен во Продавница за мобилни телефони во Македонија а третата слика е од телефон нарачан од АЛИ...
Јас мислам дека трите телефони се во ред. Но два од трите се за Кина а не за Европа или надвор од Кина. А некој ќе ги купи. (точка)

Последна промена:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно