Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Е ај сега , кај е проблемот ?
2те нарачки се појавуваат како нови со неколку секунди разлика, едната доставена , другата уште стои со статус нови
Isto sega vide...K*rac.....2 pratki imam od niv. Ednata apdejtirana deka e vo magacin drugata nema nisto novo....Ovie igraat si majtap...Poloso i od makedonska posta!!! Za makedonski posti odma stom stignaa kaj niv sledniot den kaj mene bea....Ova sea privatno majtap igranje....

ИСТОРИЈА НА НАРАЧКА

4/25/2024 2:50:45 PM
НОВИ - magyarpost

5/8/2024 9:19:00 PM
ВО МАГАЦИН - GORANMAGACIN

partaloskip

read-only
9 август 2023
36
58
Isto sega vide...K*rac.....2 pratki imam od niv. Ednata apdejtirana deka e vo magacin drugata nema nisto novo....Ovie igraat si majtap...Poloso i od makedonska posta!!! Za makedonski posti odma stom stignaa kaj niv sledniot den kaj mene bea....Ova sea privatno majtap igranje....

ИСТОРИЈА НА НАРАЧКА

4/25/2024 2:50:45 PM
НОВИ - magyarpost

5/8/2024 9:19:00 PM
ВО МАГАЦИН - GORANMAGACIN
Само што ми се ажурираше една пратка од али со истиот статус и датум (на ист датум па скоро и време здобиена со статус „НОВИ“ па на истиот датум „ВО МАГАЦИН - GORANMAGACIN“).

Дали имате некоја идеја што би требало да значи „GORANMAGACIN“ :unsure:?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Само што ми се ажурираше една пратка од али со истиот статус и датум (на ист датум па скоро и време здобиена со статус „НОВИ“ па на истиот датум „ВО МАГАЦИН - GORANMAGACIN“).

Kaj goran magacin e neli gledas...Sigurno sea pratkata 10 dena kje ja drze goran-magacin, posle toa kje ja predade na nusred-magacin...
Od nusred posle 10 dena jusuf kje ja prifane za na kraj zoki da ti ja donese za 4 meseca...
Privatno najdobro e....Traj si samo drzavno da ne e drzavnio budzet da ne go polneme.....
Makedonci sme nie budali da ne sme drzavnoto da odrzavame kako germancite DHL drzavno sto i e...

Arahangel8

Баниран/a
18 февруари 2024
27
20

Еве тоа како експресивно и сликовито му доаѓа,а покрај Горан има и други..како оди испораката..Додека пишуваме,можеби и Ти си примил,види на тракингот..
Мислењето е автоматски споено:

Арно ама поштичката..сеуште крцка...не сакаат да си ја рабоатат работава...пратките им стојат по месец и повеќе..веќе Алиевци ги кажуваат како достављени..!?

Атачменти

• Firefox_Screenshot_2024-05-10T11-35-15.568Z.png
    Firefox_Screenshot_2024-05-10T11-35-15.568Z.png
    219,6 KB · Прегледи: 87

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
мене ме интересира како овие пратки влагаат во македонија и стигаат до ViaPost? царина ги прегледува? директен канал имаат они со унгарците?

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Kaj goran magacin e neli gledas...Sigurno sea pratkata 10 dena kje ja drze goran-magacin, posle toa kje ja predade na nusred-magacin...
Od nusred posle 10 dena jusuf kje ja prifane za na kraj zoki da ti ja donese za 4 meseca...
Privatno najdobro e....Traj si samo drzavno da ne e drzavnio budzet da ne go polneme.....
Makedonci sme nie budali da ne sme drzavnoto da odrzavame kako germancite DHL drzavno sto i e...
пиши кирилица
дхл не е државно
македонците не се будали, како и секаде некои се а некои не се

мене ме интересира како овие пратки влагаат во македонија и стигаат до ViaPost? царина ги прегледува? директен канал имаат они со унгарците?
како се, имаш возило со документација оди на терминал и го прегледува цариник во присуство н а шпедитер. Ако има роба за царина се царини, како и секоја друга пратка која доаѓа со тир транспорт

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
пиши кирилица
дхл не е државно

како се, имаш возило со документација оди на терминал и го прегледува цариник во присуство н а шпедитер. Ако има роба за царина се царини, како и секоја друга пратка која доаѓа со тир транспорт
ај и вака тогаш .. има некој што добил некоја поголема пратка преку ВиаПост што подлежи на давачки (ради цена) или што е поголемо паковање (па поверојатен кандидат за царински преглед рандом) :)

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
За колку брзо ќе ти стигне пратката, све зависи од колку им се работи на Горан, Јусуф, Игор и остали... а според ситуацијава што ја гледам, изгледа... не им се работи

partaloskip

read-only
9 август 2023
36
58
Еве тоа како експресивно и сликовито му доаѓа,а покрај Горан има и други..како оди испораката..Додека пишуваме,можеби и Ти си примил,види на тракингот..

Арно ама поштичката..сеуште крцка...не сакаат да си ја рабоатат работава...пратките им стојат по месец и повеќе..веќе Алиевци ги кажуваат како достављени..!?
Update: Пратката ми стигна во Ресен после 2 дена откако стигна кај Горан во Магацинот :))
Пратката ако ве интересира низ деновите откако влезе во Македонија (08/05/2024) се движеше како на screenshot-от долу, односно од магацин накај Битола, па во локалното карго во Ресен, прилично брзо - споредливо со тоа што го имав како искуство со пошта кога откако пратката ќе стигнеше во Скопје или Царина - уште наредниот ден беше во поштата или поштарот веќе ми ја имаше доставено.
1715355607208.png

Leaked info од страна на вработените - од секоја пратка земале по 50ден, што е малце смешно кога ќе размислиш дека има многу голем дел пратки кои чинат помалце од 50ден :LOL:!

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Така е, темата е за АД Пошта на Северна Македонија. Отворете нова за Виа Пост ДООЕЛ Скопје и таму зборувајте за учинокот на секој вработен.

Mr.Jack

lurker
9 февруари 2008
761
503
Имам пратка што е во пошта во Скопје (1003) од 30ти Април. Треба да отиде на царина (1006), но нормално ли е толку време да има застој? Треба ли нешто да направам или да ги контактирам царина за да ја пуштат пратката или они треба се да прават и да ме известат од локалната пошта мене? Треба во Велес да стаса праткава, а никакви информации немам добиено

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Имам пратка што е во пошта во Скопје (1003) од 30ти Април. Треба да отиде на царина (1006), но нормално ли е толку време да има застој? Треба ли нешто да направам или да ги контактирам царина за да ја пуштат пратката или они треба се да прават и да ме известат од локалната пошта мене? Треба во Велес да стаса праткава, а никакви информации немам добиено

на таа дата (последниот статус) ти е уствари влезена во царина, таму дреме сега .. ти се погодило сега со празнициве ( и ја чекам слично ).

Царина (најчесто) ако бара нешто повеќе инфо (од тоа што е на самата пратка) се менува статусот во "недостасува фактура" или нешто во тој фазон плус пуштаат писмо до домашна адреса (што може да патува недела-две дур го добиеш хаха) со известување што треба да им пратиш ко доказ за пратката и сл.

До сега (јас барем) сум немал случај да чекале екстра доказ, а да не се сменел статусот на пратката (ама можда се дешава). Така да нареден статус ќе ти е или дека недостасува фактура или ќе ти искочи од царина и ќе ти се проследи до Велес. Можеш проактивно да им пишеш мејл со фактура што и колку си платил .. ама ова не верувам дека ќе го видат пред да стигнат да ја испорцесираат пратката и онака .. Царинска управа <-- најдоле на линкот е делот за контакт (прифакаат само pdf ili jpg/png на мејл инаку, друго не отвараат).

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Зоран е најбрз во испорака, треба бонус да добие од VIA.
2 пратки треба да донесе а една ми донесе...Ќе видеме кога ќе ја донесат другата....Глупости у боја се вие ВИА Пошта...Од секоја пратка штом зимат по 50 денара пратка машала...easy money....за тие пари треба да работат а не да ги шетат лево-десно.:poop:

пиши кирилица
дхл не е државно
Како не е државно? Во акции пола е државно, пола е на приватни инвеститори...Ти мислеш федерална германија така ќе се откаже без да има парче од тортата...Таква голема пошта државата да не се вмеша да не купе акции во неа па тоа е невозможно...

Просечно македонче верува во капитализам и приватизација...Уствари ни поима нема што е капитализам...Капитализам значи за сите еднакви можности на народот...А не некој од рамковен да глуме бизнисмен приватна пошта да отвара со пари крадени од државата....Златно си беше македонска пошта само требаше да се прочисте од паразити и квалитетен кадар да се поставе и ќе напредуваше да генерира пари во државниот буџет....А не сеа воа со приватни пошти да не знаеш ни што се случува ни ништо...Та шетат ги лево десно...Та ресен...Та битола...Та немај каде...

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
2 пратки треба да донесе а една ми донесе...Ќе видеме кога ќе ја донесат другата....Глупости у боја се вие ВИА Пошта...Од секоја пратка штом зимат по 50 денара пратка машала...easy money....за тие пари треба да работат а не да ги шетат лево-десно.:poop:

Како не е државно? Во акции пола е државно, пола е на приватни инвеститори...Ти мислеш федерална германија така ќе се откаже без да има парче од тортата...Таква голема пошта државата да не се вмеша да не купе акции во неа па тоа е невозможно...

Просечно македонче верува во капитализам и приватизација...Уствари ни поима нема што е капитализам...Капитализам значи за сите еднакви можности на народот...А не некој од рамковен да глуме бизнисмен приватна пошта да отвара со пари крадени од државата....Златно си беше македонска пошта само требаше да се прочисте од паразити и квалитетен кадар да се поставе и ќе напредуваше да генерира пари во државниот буџет....А не сеа воа со приватни пошти да не знаеш ни што се случува ни ништо...Та шетат ги лево десно...Та ресен...Та битола...Та немај каде...
DHL Group is listed on the Börse Frankfurt (Frankfurt Stock Exchange) as DHL and is in the Euro Stoxx 50 stock market index. In 2016, 20.5% of the group's shares were held by the state-owned KfW bank; 79.5% were freely floating: 65.6% held by institutional and 10.8% by private investor

viktor4mkd

hello world
22 мај 2023
157
98
Конечно смени статус , се јавувам дали може да отидам да си ја земам од кај нив пратката , таа ми вика , си ги повлекоа пратките Маџарите, најверојатно пак ќе ги пратат.

Атачменти

• Screenshot_20240511-094348.png
    Screenshot_20240511-094348.png
    159,1 KB · Прегледи: 26

Gligorov

hello world
25 февруари 2021
113
127
Златно си беше македонска пошта само требаше да се прочисте од паразити и квалитетен кадар да се поставе и ќе напредуваше да генерира пари во државниот буџет....А не сеа воа со приватни пошти да не знаеш ни што се случува ни ништо...Та шетат ги лево десно...Та ресен...Та битола...Та немај каде...

Никогаш не била златна, не била ни железна, можеби била нешто како рѓосан лим, е сега корозијата напредува не може да се сопре и има повеќе дупки од железо.
Еве едно прашање до членовите на форумот кој продале тука нешто:
Дали некој некогаш, било кога, па и во време на „златната пошта“ го пратил пакетчето со Македонска пошта?
Или со приватните кои шетаат та Ресен, та Битола...:?
А за сопственоста на DHL, @gamon веќе пишал.

Arahangel8

Баниран/a
18 февруари 2024
27
20
Дечки, ја загадувате темата, а ВиаПост не е Македонски пошти. Конечно веќе еднаш отворете тема и таму жалете се
Вајстина си во право,ама Јас ка дадов предлог,преди некој пост..да се смени името на темата..нели!?

Update: Пратката ми стигна во Ресен после 2 дена откако стигна кај Горан во Магацинот :))
Пратката ако ве интересира низ деновите откако влезе во Македонија (08/05/2024) се движеше како на screenshot-от долу, односно од магацин накај Битола, па во локалното карго во Ресен, прилично брзо - споредливо со тоа што го имав како искуство со пошта кога откако пратката ќе стигнеше во Скопје или Царина - уште наредниот ден беше во поштата или поштарот веќе ми ја имаше доставено.
Погледнете го атачментот 137291

Leaked info од страна на вработените - од секоја пратка земале по 50ден, што е малце смешно кога ќе размислиш дека има многу голем дел пратки кои чинат помалце од 50ден :LOL:!
Е тоа да видиш,можеби и затоа земаат по 50 денари,..за шетањето..такси служба!?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
DHL Group is listed on the Börse Frankfurt (Frankfurt Stock Exchange) as DHL and is in the Euro Stoxx 50 stock market index. In 2016, 20.5% of the group's shares were held by the state-owned KfW bank; 79.5% were freely floating: 65.6% held by institutional and 10.8% by private investor
Сериозно мислеш дека приватна е ДХЛ само на едно лице? ЈОК. Поседува ја германија....Не директно него индиректно...Сигурно нема да пише "owned by germany" него ќе пише префинето така и така...Убаво пишува дека 20-30 посто поседува ги акциите државна банка и институциски инвеститори остатокот е на приватни инвеститори и трејдери,.,,
Никогаш не била златна, не била ни железна, можеби била нешто како рѓосан лим, е сега корозијата напредува не може да се сопре и има повеќе дупки од железо.
Дали некој некогаш, било кога, па и во време на „златната пошта“ го пратил пакетчето со Македонска пошта?
Златна си беше порано...Се додека мамата не и еб*а со партиските вработувања последниве 5 години...А во моментот македонски пошти функционират супер во сите градови освен во Скопје(поради знае се што..)........А и не ве разбирам зошто толку омраза кон сопственото....? Као мислете дека Федекс, дхл, странски пошти совршени бајки се дека там не се краде....
Конечно смени статус , се јавувам дали може да отидам да си ја земам од кај нив пратката , таа ми вика , си ги повлекоа пратките Маџарите, најверојатно пак ќе ги пратат.
Егиди немогуче роџо, шоферот повлечел се забравил дома пасошот.

mankanos

hello world
30 септември 2017
82
24
Иста ситуација, имав 8 пратки од кои само оваа замрзна и не дојде (најскапа и поголема е кутијата)

Атачменти

• IMG_0903.jpeg
    IMG_0903.jpeg
    298,1 KB · Прегледи: 40

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Иста ситуација, имав 8 пратки од кои само оваа замрзна и не дојде (најскапа и поголема е кутијата)
И кај мене слична ситуација од 2 пратки само една дојде...А двете беа маркирани "на достава зоки"...Чудна работа матни работи...Многу ме интересира која ќе биде поспапката за оштета доколку не стигне пратка....? Треба ли глув телефон да си играме на тоа нивнио телефонски број...

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Побрзи се пошта за пратки инаку :) фирми на великомги користат за писма и сл. Флота имаат поголема и тн. И да имам и праќано и тука и во странство и имам и од фирма пратка преку мкд пошта еве лани

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв