dipetar
hello world
- 1 мај 2019
- 370
- 150
А другите не се?Грешка си те бришат пошто си безобразен.
А другите не се?Грешка си те бришат пошто си безобразен.
Не си видел/а ама другите со сарказам и тие шо ја лупаат темата со непотребни коментари од кои се гледа дека не читале наназад се оставени коментаритеНе видов некој друг да ти кажал дека си неписмен а истито коментар да остане сеуште неизбришан.
Ваков пост кој очигледно содржи лаги и влева лажна надеж за човек во небрано, сметам дека прави многу повеќе штета од мојот саркастичен коментар кој се однесува токму на овие лаги.Ке ти дадат нова,ти средив работа.Пратив кај надлежните,целата тема ја прочитаа,и ми ветија во најбрзо време ке ти дадат нова.
И не се бришат тие коментариВаков пост кој очигледно содржи лаги сметам дека прави многу повеќе штета од мојот саркастичен коментар кој се однесува токму на овие лаги.
разгледуваме хипотетичка ситуација кога: имаш купено производ од Анхоч, кој ете, има 3 години гаранција.А зошто би ја откачувал, така има поголема шанса да ја загубиш!?
Пиши точно за која продавница/салон се работи?Само пренесувам што ми кажаа на каса денес.
Хипотетички има уште повеќе сценарија, но ај да не ја тупеме.разгледуваме хипотетичка ситуација
Не знам дали знајш, ама сервисот на Анхоч го бара и оригиналното паковање.Малце офтопик, но поврзано со фискални.
Кога купував производ од Топшоп (во салон) типката ми рече дека фискалната мора да стои тука, но поради тоа што гаранцијата е долга (во години), фискалната можно е да избледе, па затоа истата ми ја испечатија со тоа што во моментов имам: Гарантен лист, лист копија од фискална и фискалната сметка.
Никогаш не сум се замарал за вакви работи, но ова изгледа на добра „пракса“ во случај истата фискална да се оштети.
Не знам дали твојот случај е нешто посебен, последно што имам однесено матична под гаранција (го менуваа биос чипот) само во антистатско ќесе и валидна гаранција, не ми направија проблем.Не знам дали знајш, ама сервисот на Анхоч го бара и оригиналното паковање.
На ова те обврзува законот. И тебе и нив.Нема што да чувам документи!
Јас секогаш ги сликам и ги праќам во фолдер "Архива". Дигитално си е дигиталноМалце офтопик, но поврзано со фискални.
Кога купував производ од Топшоп (во салон) типката ми рече дека фискалната мора да стои тука, но поради тоа што гаранцијата е долга (во години), фискалната можно е да избледе, па затоа истата ми ја испечатија со тоа што во моментов имам: Гарантен лист, лист копија од фискална и фискалната сметка.
Никогаш не сум се замарал за вакви работи, но ова изгледа на добра „пракса“ во случај истата фискална да се оштети.
Е ама се поставува прашање, дали тоа важи? Ако бараат физички да е тука фискалната и гаранцијата, џабе сликаш...Јас секогаш ги сликам и ги праќам во фолдер "Архива". Дигитално си е дигитално![]()
Ја мислам тоа со откачена/закачена фискалана е малку погрешно протолкувано. Фотокопијата не е ништо поразлична од испринтана слика.Е ама се поставува прашање, дали тоа важи? Ако бараат физички да е тука фискалната и гаранцијата, џабе сликаш...
Usb drive однесов на сервис и ми бараа паковање.Не знам дали твојот случај е нешто посебен, последно што имам однесено матична под гаранција (го менуваа биос чипот) само во антистатско ќесе и валидна гаранција, не ми направија проблем.
Инаку, и други продажни салони инсистираат на тоа да се чува оригиналното пакување за сервис.
За фискалните е логично да се чува заедно со гаранцијата, бидејќи не важи без неа. И општо познато е дека термопринтот бледее со тек на време, но доколку внимателно се чуваат, бледеењето е скоро занемарливо.
За илустрација, еве една фискална стара три години
Погледнете го атачментот 90881
Луѓето си се во принцип невнимателни, неброено пати се и самите виновни за дефектот, ама кој да признае кога има гаранција, нели? Точно дека постои закон кој го штити потрошувачот, ама не треба да се злоупотребува.
Се уште чекам информација за која продавница/салон се работи?
Согласно најновите правила на Анхоч - ако фискалната сметка е откачена од гарантниот лист, гаранцијата не важи.
А зошто би ја откачувал, така има поголема шанса да ја загубиш!?
RAM SO DIMM DDR4 8GB 3200MHz TEAM GROUP TED48G3200C22-SBK BULK
3.500,00 ден
RAM DDR4 4GB 2133MHz G.SKILL F4-2133C15S-4GIS
2.600,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD Naruto Shippuden - Itachi Uchiha XL, 900 x 420 x 3, FNRMPSPEED24ITCXL
1.550,00 ден
TABLET AMAZON KINDLE KIDS 2024 6" 16GB 11th Gen, Unicorn Valley
7.950,00 ден
SSD M.2 512GB KIOXIA EG6 (2230) NVMe Gen4 KEG60ZNS512G
7.050,00 ден
MB 1700 H610M-HVS/M.2 R2.0 ASROCK, 2xDDR4 3200MHz, M.2, VGA,HDMI, PCIex16 4.0, 1xPCIex1, 4xSATAIII, 2xUSB3.2Gen1, Gigabit LAN, H610M-HVS
3.840,00 ден