Hanzo
Gaining Experience
- 27 септември 2017
- 66
- 77
Од пред некој месец: Xiaomi Mi 5s.
Краток review: Убеден бев дека Xiaomi Mi 5 е најдобриот по вредност (best value) телефон во моментот. Ѕверот на 2016-та (во однос на перформанси за пари). Mi 6 беше искочен, ама не ми се земаше толку скап телефон па се одлучив за овој. За беља црни веќе не постоеја па изборот ми беше или oвој бел, или Xiaomi Mi 5s црн (запази овој е со "s" на крај). Си викам мање-више истиот телефон е, па си го земав црниот (Xiaomi Mi 5s). Ова подоцна ќе излезе дека е грешка. Како прво, не е ни црн... сив е. Телефонот не е лош, перформансите му се сосема солидни за цената и се уште мислам дека е одличен за парите. Но, квалитетот на самата изработка (build quality) не му е баш најдобар. Клизав е ко motherfucker и копчињата од страна се малку лабави (уште од денот на купување). Такви си се, си се клатат
. Покрај ова, fingerprint сензорот е шала и одвај може да се нарече функционален. Генерално пушта душа после 10-тото притискање (ако е расположен). Ако не е, воопшто нема да ти го отклучи телефонот па си викаш: "fuck it, не морам баш сега да се јавам" и си го враќаш во џеб. На софтверската страна си стои MIUI што за овој модел супер споро добива update-и. Ова е заборавениот модел на Xiaomi. MIUI не ми смета баш, па не се жалам. Кај и да е ќе дојде MIUI 9 и се ќе биде подобро. Се надевам дека ќе стигне пред олимпијадата (онаа летната во 2020). Се друго си е ОК со телефонот, а и камерата не е лоша (по моите стандарди). Не е дека баш сум вешт во познавање на добра од лоша камера. Сликај со компир па стај еден инстаграм филтер и јас сум превоодушевен од фотографијата. Не ме сфаќајте погрешно... знам дека е кинески и релативно ефтин телефон. На место ми беа очекувањата уште пред да го купам. Ама сепак малку ме разочара:/ Затоа што сум го видел (и малку користел) Xiaomi Mi 5 (запази, оној без "s") сметам дека тој е поарниот во серијата. Добива почести update-и и fingerprint сензор што работи (иако на жалост не го буди телефонот, мораш прво како копче да го стиснеш). А и покрај ова, поефтин е од мојот. Али ај, кај и да е ќе падне и ќе се сломи па ќе се почастам со прав телефон... некој Doogee. 
Краток review: Убеден бев дека Xiaomi Mi 5 е најдобриот по вредност (best value) телефон во моментот. Ѕверот на 2016-та (во однос на перформанси за пари). Mi 6 беше искочен, ама не ми се земаше толку скап телефон па се одлучив за овој. За беља црни веќе не постоеја па изборот ми беше или oвој бел, или Xiaomi Mi 5s црн (запази овој е со "s" на крај). Си викам мање-више истиот телефон е, па си го земав црниот (Xiaomi Mi 5s). Ова подоцна ќе излезе дека е грешка. Како прво, не е ни црн... сив е. Телефонот не е лош, перформансите му се сосема солидни за цената и се уште мислам дека е одличен за парите. Но, квалитетот на самата изработка (build quality) не му е баш најдобар. Клизав е ко motherfucker и копчињата од страна се малку лабави (уште од денот на купување). Такви си се, си се клатат