The_Witch_Hunter
user
- 23 мај 2012
- 1.501
- 3.442
The_Witch_Hunter's setup
- Processor & Cooler
- AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
- Motherboard
- ROG Crosshair X670E Hero
- Storage
- Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
- PSU
- ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
- RAM
- Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
- Video card
- ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
- Case
- be quiet! Dark Base Pro 901
- Mouse
- Razer Basilisk V3 Pro White Edition
- Keyboard
- ROG Claymore Gaming Keyboard
- Audio
- Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
- Monitor
- Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
- OS
- Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Интересна работа, се будам сабајлево и гледам нотификација на телефонот дека е извршена наплата од ~20$ за 1 месец Game Pass Ultimate од страна на Microsoft. Проблем? Неколку:
1. Картичката која е поврзана со профилот е подолг период истечена, одамна ми бара да ги обновам податоците што го немам досега направено.
2. Картичката беше внесена и сеуште е со невалидна адреса од Аљаска.
3. Game Pass Ultimate не е достапен кај нас и неможе да се купи со МК картичка.
Се работи за Visa El. картичка од КБ истечена пред повеќе од 2 години.
За контекст, пред нешто повеќе од 3 години активирав Game Pass Ultimate со ваучери преку VPN. Истекуваше месецов, веројатно вчера/денес, оттаму и наплатата. За да се комплетира процедурата (оригиналната, за наплатава не им требав
) ми побара да внесам картичка од валиден регион. Бидејќи тогаш воопшто не беше достапен Game Pass сервисот кај нас, внесов адреса од Аљаска и на мое изненадување ја прифати без проблем. Картичката истекуваше во следните неколку месеци и никогаш не беше ажурирана. Во меѓувреме овозможија кај нас легално да се има PC Game Pass, за Ultimate сеуште не е можно.
Темава ја отварам информативно за да знаете дека ете можно е и вакво нешто, колку и да звучи неверојатно.
1. Картичката која е поврзана со профилот е подолг период истечена, одамна ми бара да ги обновам податоците што го немам досега направено.
2. Картичката беше внесена и сеуште е со невалидна адреса од Аљаска.
3. Game Pass Ultimate не е достапен кај нас и неможе да се купи со МК картичка.
Се работи за Visa El. картичка од КБ истечена пред повеќе од 2 години.
За контекст, пред нешто повеќе од 3 години активирав Game Pass Ultimate со ваучери преку VPN. Истекуваше месецов, веројатно вчера/денес, оттаму и наплатата. За да се комплетира процедурата (оригиналната, за наплатава не им требав
Темава ја отварам информативно за да знаете дека ете можно е и вакво нешто, колку и да звучи неверојатно.