Јас реков, максимум 100 долари за цел телефон со сите трошоци, значи све над 100 им е чист профит, можда не е 100, можда е 110 но сигурно идат со 4/5x профит ако не и повеќе.
Како мислиш тоа не е предност на самсунг, самсунг доцнат како и сите, а ХТЦ воопшто и не издаваат апдејти xD xD
Сите понови хај енд модели S4, One, Xperia z... имаат 4.2Па мислев дека не е предност затоа што 4.2, а и 4.2.2. има цела вечност а никој абер нема. Гугл почна да не пушта апдејти, односно истите да ги пласира преку Плеј во форма на апликации со цел да не излезе дека овие не можат да стигнат со поддршка на последната верзија.
Сите понови хај енд модели S4, One, Xperia z... имаат 4.2
Освен првиот другите излегоа со 4.1 не им е прва.Тие само што излегоа, прва верзија им е тоа и не ги рачунам за поддршка. Ама океј, во право си.
Псај, другар не можеш да го гледаш уредот само како склопени материјали. За него сигурно е потрошен односно вкалкулиран R&D, маркетинг, развој на преставништва во цел свет и покриеност. Не велам дека едвај крпат, далеку од тоа дека маржата е мала, ама еве ме интересира колку Самсунг конкретно зема чисти пари од уред. Ние го земаме 500 евра, ама тука има ќар ВИП Македонија, ВИП Австрија, некој доставувач до Австрија и до МК, па до Европа итн...
А дека Xonar STX ја користиш нонстоп, далеку од тоа дека сум врзан на РС, а особено не на десктоп за да ја користам. Секогаш би земал асален мобилен уред со поквалитетни компоненти и DAC затоа што секогаш ми е во џеб.
Твојата лична преференца за STX не е фер да ја мешаш во дискусијата. Јас секогаш би земал некој dedicated amp и добар извор/пренесувач на аудио отколку дел од компјутер кој ќе морам да го запалам за да слушнам музика.
Забегавме офтопик, па би сакал да се вратам на темата и да ви поставам прашања, за кои се расправам неколку дена со моите другари.
1. Според ова све што прочитав тука сите сте согласни дека HTC касни со абдејти или воопшто ги нема.
2. Кои се негативностите од ненавремени или непостоечки абдејти?
3. Дали овие абдејти се сериозно битни и би дали 100-на евра + за друг телефон само заради нив?
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
NET LAN WIRELESS PCI-E CUDY BE9300 Tri-Band WiFi 7, BT 5.4, WE9300S
2.590,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING TRIPLE NEXT LEVEL RACING, 3x43" MAX, 70kg MAX, NLR-R011
21.330,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 3200D RS, Black, CC-9011344-WW
6.130,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден