Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Друга работа што може да е, од толку распаѓање и крпење може да не држи вакуум (да пропушта воздух некаде), па од тоа да поплавува.

да не се разбереме погрешно, umbrela prestige што имав таа е крпена лепена и моментално во ѓубре.

додека АИО-то е тамам, не е нит крпено нит лепено, користено е неколку месеци само и толку беше. сега бидејки umbrelata ми рикна се свртев пак на АИО-то

Ако земаш од аптека вг, во бисер од фитофарм е добар, синсилис во зегин е најдобар. Јас сум го вејпал тој од фитофарм, ок е. Но ако земаш поголеми количини земи од умрела (или од аромашите). мене на 70вг не ми правеше никакви проблеми со пола ом греач. И така си ги купил, пробај ги тиое од о,5 оми...

ке купам утре синсилис од зегин и само обавезно.

е сега само да потврдам и да прашам:

- ко за почеток една третина синсилис ставам и 2 третини течност...?
- дали синсиисот ке ја ослабе јачинаа на самата течност? да знам дали да ставам некоја појака или да терам со 4,5 која што моментално ми е тамам.
- синсилио е она што го викате ВГ, а тоа е за поголеми облаци, или обратно беше?

ЕДИТ: ко што кажав не можам да ги најдам тие грејчи од пола ом така да морам да се прилагодувам на овие од 1,5 ом што се. привремено е ова бидејки пред недела дена нарачав endura T22 со глави и сл. тракатанци така да додека стигне ке се зезам со аио-то

Изменето од модератор:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.080
14.178
@fis1976 морам да кажам дека клептонот што доаѓа со берзеркерот и мене ми направи разлика. Дали е добра или лоша рано ми е да кажам ама сепак има повеќе пареа и вкус. До сега се не бев заинтересирал па стоеа двата клептони во пакувањето. Не забележав споро палење и тоа на ајстик. Немам поим дали се SS или Кантал до душа ама не пробувам со темп контрола ионака.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
е сега само да потврдам и да прашам:

- ко за почеток една третина синсилис ставам и 2 третини течност...?
- дали синсиисот ке ја ослабе јачинаа на самата течност? да знам дали да ставам некоја појака или да терам со 4,5 која што моментално ми е тамам.
- синсилио е она што го викате ВГ, а тоа е за поголеми облаци, или обратно беше?

- да (и мучкаш/клачкаш јако)
- да (и според никотин и според арома; што понекогаш и нема да се осети толку многу колку што би мислел, барем е така кај мене, многу е слично, па јас не ставам појака)
- да (ВГ е и за облаци) (поточно е Г-то во ВГ-то, а В-то (дека е растителен) не е толку важно или не може лесно да се докаже дури и за ВГ-то :hay:)

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
@fis1976 морам да кажам дека клептонот што доаѓа со берзеркерот и мене ми направи разлика. Дали е добра или лоша рано ми е да кажам ама сепак има повеќе пареа и вкус. До сега се не бев заинтересирал па стоеа двата клептони во пакувањето. Не забележав споро палење и тоа на ајстик. Немам поим дали се SS или Кантал до душа ама не пробувам со темп контрола ионака.
Ќе пробам со неговите, негде околу 0.7-0.8 оми треба да се, јас тој што го намотав излезе 1.25 оми, можеби една намотка помалку следниот пат и ќе биде подобро. Многу наеднаш ми дојде, атомајзер, мод, нова жица, чекајте малку да средам импресии па ќе пробам пак деновиве :) .

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Тоа е тоа, купив, измешав и работи како сон. Сега уште да погодам мерка за мешање и крај. Денеска само на една цигара сум, сабајле со кафето, мислам дека таа една никогаш нема да ја оставам.

Се надевам ендурата нема да има овакви проблеми.

- да (и мучкаш/клачкаш јако)
- да (и според никотин и според арома; што понекогаш и нема да се осети толку многу колку што би мислел, барем е така кај мене, многу е слично, па јас не ставам појака)
- да (ВГ е и за облаци) (поточно е Г-то во ВГ-то, а В-то (дека е растителен) не е толку важно или не може лесно да се докаже дури и за ВГ-то :hay:)

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Не е за трошокот воопшто туку чекањето додека стигне така да мора некако да се снаоѓам. А и кај нас освен амбрела нема никаков друг избор, не сме сите од скопје нели. Мада не знам дали и во скопје може да се најдат.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Во умрела голем а е веројатноста да имаат, а инаку може некој студент да ти донесе, јас би ти пратил, може и неккј друг да ти прати ваљда...

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
Хахах, значи кај нас нема ни умрела туку некој слаб избор на умрела производи и тоа само во една/две аптеки. Од велес сим иначе, ние кино и базент немаме тек па за нешто друго не ни помислувај.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Ја од Кичево бев , знам како е(додуша имавме базент ама...), ќе најдеш некој што оди до Ск, ќе се снајдеш :) ем имате електричен воз :D Нели праќаат од умбрела по пошта ?
Додуша си се снашол веќе со стаиот, ама не е лошо да се знае дали праќаат и за колку време стига. Ако си имал искуство.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Импресии за Berserker-от после 5 дена секојдневно користење во ротација со Doggy и Prime.

Полнењето е беспрекорно, top cap-от многу лесно се навртува и одвртува и не можеш да го престегнеш па после да се створи вакум и да не можеш да го одвртиш (не знам на ревјуата од каде им тоа дека многу тешко се одвртува за полнење). Малку знае да се излигави на полнење ама не на секое, или ќе избришиш top cap пред полнење или пак од кога ќе навртиш.
Аромата е тука, ме бендисува, густина на пареа, цуг, таман за мене. Mалку е "позахтевен" и од Doggy-то и од Prime-от кога станува збор за викување, ако ставиш повеќе памук може да очекуваш dry hit (никогаш на ниту еден атомајзер што сум го имал до сега не сум осетил dry hit освен сега), не ептен јако ама се чувствува дека не е натопен памукот како што треба, второто влечење е таман, подобро помалку памук отколку повеќе. До сега сум немал протекување со помалку памук.
Најголема маана, многу е "жеден" :) и не, не е " синдромот (претерано користење) на нов танк" :)

едит: не биле 3, 5 дена биле :oops::)

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64

crcic

lurker
2 април 2014
621
389
што правите кога ке отидете на работа а уредот сте го заборавиле дома? да, ке си земам еден резерва и нека стои еве за овакви времиња ама ете се случи а по цигари не ми се посегнува.

и не, не можам да претрчам до дома бидејки канц. ми е 60 км. оддалечена. :)

28 јануари 2017
2.066
4.729
Ресен
што правите кога ке отидете на работа а уредот сте го заборавиле дома? да, ке си земам еден резерва и нека стои еве за овакви времиња ама ете се случи а по цигари не ми се посегнува.

Кога ќе набиеш малку “стаж“ и си заинтересиран за електронскиве, ќе имаш секогаш повеќе од 2 модови/китови и ќе можиш да си дозволиш да оставиш еден на работа за недај боже. Ама пак, кога ќе стигниш во тој стадиум на користење, мислам дека нема да ти е никаков проблем ако ја заборавиш и ќе поминиш лесно и без неа.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Мал дел од тоа што ми стигна вчера... :innocent:

IMG_20190116_093423.png

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be

Да, како што ти кажа и @Sharlovski, секогаш мораш да имаш резерва и + на резервата-резерва за да не посегнеш по сигари.

zokimk

hello world
8 ноември 2016
58
51
Решив и јас да пробам со ова...да ги баталам цигарите...
Ми стигна ова за почеток, па мислење или искуства..некој предлог ако има е добредојдено од професриве на темава :)

Мод Smok AL85 со The Baby Beast TFV8 BABY
Течност Gold Leaf и друга Roll Whip со арома, двете со 3мг, 70/30.

https://www.directvapor.com/ линков на некого можда ќе е корисен, имаат шипинг во Македонија.

Атачменти

• IMG_20190117_140446.jpg
    IMG_20190117_140446.jpg
    86,8 KB · Прегледи: 39
  • IMG_20190117_140546.jpg
    IMG_20190117_140546.jpg
    120 KB · Прегледи: 38

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
@zokimk
Welcome to the club

За старт си одбрал „прво па мушко“, смело пред се`но се надевам дека ќе му избегаш на злото.
btw ... Колку те чинеше овој стартер кит? Поединечно цени ако може. :) и каков е шишингот од сајтот кој што линкна погоре?

Со среќа :cool:

zokimk

hello world
8 ноември 2016
58
51
Прво фала :).
Ова се комплет ми го донесоа од странство вчера, инаку од сајтов планирам само coil да нарачувам по потреба. Во сетов имам уште еден резерва, по два пара сите гумички резерва, две стакла резерва и два заштитни прстени. Овдека за Smok изгледа не може ништо да се најде.
Него кажи ми зошто прво па мушко и смело?? :)))

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Welcome to the club, @zokimk.

Тоа е мушко и смело затоа што е дробно, на повеќето почетници им е јако и жешко, но ако ти одговара (или ако си ги пробал и двата начини и си се решил за овој), нема проблем.

Во тој линк има и мое размислување зошто кинеските производители претставуваат такви комплети како почетнички, тоа е „трка во вооружување“ меѓу нив (немаат што ново да пуштат на пазарот, па само ги појачуваат постоечките).

Инаку, запознај се со индексот на темава ако не го знаеш. Веќе и тој стана преголем, па размислувам да правам индекс на индексот. :)

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
размислувам да правам индекс на индексот
Резерва на резервата, секоја чест. :)

инаку од сајтов планирам само coil да нарачувам по потреба
Под итно да си нарачаш глави пошто незнаеш колку ќе тераш со овие што ги имаш! И да, треба да избереш кои глави ќе ти одговараат на тебе.

zokimk

hello world
8 ноември 2016
58
51
Welcome to the club, @zokimk.

Тоа е мушко и смело затоа што е дробно, на повеќето почетници им е јако и жешко, но ако ти одговара (или ако си ги пробал и двата начини и си се решил за овој), нема проблем.

Во тој линк има и мое размислување зошто кинеските производители претставуваат такви комплети како почетнички, тоа е „трка во вооружување“ меѓу нив (немаат што ново да пуштат на пазарот, па само ги појачуваат постоечките).

Инаку, запознај се со индексот на темава ако не го знаеш. Веќе и тој стана преголем, па размислувам да правам индекс на индексот. :)
Фала и стварно си доктор на темава...
Немав појма што ќе ми донесат и немав појма дека е ова дробно..гледам дека има и за подесување колку воздух да влегува..сега е цело отворено. Да го оставам така или да затворам малку?
@krema како мислиш кој ми одговара? Нели треба да нарачувам кој одговара за овој мод?

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно