Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Wrapper се (омоти). Нема струја да добиеш од нив. :hay:

На Фастек ги викаат sleeve.

Chiller

user
8 март 2012
1.557
1.164
Скопје Аеродром
Wrapper се (омоти). Нема струја да добиеш од нив. :hay:

На Фастек ги викаат sleeve.
Добро што ми кажа само безврска омоти биле е кинезариве и налепничиња продаваат за да помислиш дека се батерии. :D

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
@Astraion

Kayfun си е Кајфун :)
(и кај мене е така, врти сучи, на крај пак си се враќам кај Кајфун лајт :) )

Иначе точно за Нектар-от, се загрева горната капа, што е и нормално за секој low-pro дрипер/рдта/генесис што има горна капа во стил на Деринџер и слично.
(можеш малку да ја намалиш температурата на Горната Капа ако ти се билда со 30AWG или 32AWG :) али пак се осеќа топлина нормално )

Мене ми се допаѓа Нектар пошто е лесен за билд и одржавање, ерфлоу-от му е баш по мој кеиф, а аромата му е лудница за мој вкус(поготово на кастрди и слични течности што сакаат малце потопол сетап)
Плус вади таман топличка пареа.
Што знам, ствар укуса како и секогаш...

@Chicco69
Го имам SXK Doggy одамна ;) ептен солиден малецок атомизер.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Кучето кога ќе одам во Кучково. :hay: Со научниот одокативен метод сфатив дека е правен за еден и само еден дијаметар на намотката, 3,5 мм - дупките за течност се толкави, како и каналчето меѓу постовите (намотката ќе биде малку повисоко и нема да допира на краевите на каналот). Секој друг дијаметар е импровизација. Не дека тоа е лошо, но не сум подготвен за тоа во овој момент од мојот живот :hay: (превод: не ми го прави ќефот).

Бидејќи методот е одокативен (со брцање шипче, а немам при рака од 4 мм), можно е и да се провлекла мала непрецизност, односно да е 4 милиметри, што уште повеќе не ми се допаѓа. Не знам каков MTL би бил тоа, но не сум нестрплив да проверам.

И така, го фатив Кајфунот ѕвонокап и кутриот од што толку време стоел, се запекол, па при одвртување настанаа мали пукнатини. Ќе држи најмалку 10 резервоари, но и тоа ми го накрши меракот.

Останувам на Ориген дрипер, кој исто така се` повеќе се бунтува (жицата се извлекува од централниот столб, односно шраф кој го правев сам и нема дупче).

За мене само постови со менгеме (како на Goon), ама нема такви за усно. :(

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
A јас пациент невиден. TFV4 не сум го користел ни две недели и го средив и го оставив. Вчера да проверам нешто бев толку упорен што скршив две пинцети тие што се за помош за одштравување,и на крај видов во проспектчето дека тоа е еден дел.

Sent from my C6603 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Astraion

DNA 60 ;)
VapeCige SD60

$68.32 Free Shipping Authentic VapeCige SD Nano 60 60W TC VW APV Mod (SD Nano 60, Zinc Alloy, Black) at m.FastTech.com

$68.32 Free Shipping Authentic VapeCige SD Nano 60 60W TC VW APV Mod (SD Nano 60, Zinc Alloy, Red) at m.FastTech.com

1c139aa60167d7e7b89233e7f1ac5927.jpg

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Ружа V2S(резерва)

Ружата со плавиот тенк е "поскапата" 316L верзија,
ама ИЗНЕНАДУВАЧКИ, иако е поскапа има по-тапа навои на оџачето/контролата за течност
(плус стигна со скинат о-ринг и едно од резервните керамички постоља на едно место крцнато)
Испаѓа, не секигаш поскапото е поквалитетно :)

(btw:
"Љиљаковата" е наводно челик 304L иако делува како да е 316L, кој ќе ги знае Кинезиве)

Плавата - sku:2886100
Љиљаковата - sku:2877000

Резервоарите(Лила/Плав)
sku :3754601 и 3754602

46b16e5ce50c6d261129c637189eadd5.jpg

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Малце е fugly. :suprised:

Само Lost Vape EPetite и ништо друго од ДНА60 за сега, ама не по секоја цена. :)
Вкусови :)

Мене па ми се допаѓа дизајнов.
Ме потсеќа малку на Stratum модовите во горниот дел(јеЗ да и IPV D2/D3 се слични на стратум во горниот преден дел-заоблувањето)
, а решетката на вратичката е апла Carlos Creations Zero-Delta краден дизајн.

cf5a0e9fc54fedbc5118e7e1eed242df.jpg

4925ce9862cb75c98192d7e9f0b7ffd2.jpg

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Колеги,на продажба руло RX200S со три батерии Sony vtc5a, wismec Predator нов може и со LG cokoladni и Pico.
Цени поевтини од било каде. Цени во п.п. Или исто во п.п. кај колега @AceLud

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Интересен избор за летниве горештини:
TABACCO MINT.jpg
Зрееше од 26.06 (повеќе од доволно), вчера ја пробав за прв пат.
Еве и линк WYPRZEDAŻ - E-АРОМАТИЗАТОР, ТАБАК, MINT,Inawera, tobacco, aromat, E-arôme, tabac,FLAVOUR, - UE.

Инавера има повеќе варијанти на ментол, но оваа беше со топ критики, плус е на континуиран попуст (60%). :)
Делува ептен природно, има и тутунска нота во позадина. Најважно од се, одлично е избалансирана...
Шири бронхии, "лади" и освежува.

Едина маана (всушност user error) е што сум ја зацепал на 2%. :hay:
Повеќе од доволно би било 1.5% (70% ВГ) и дефинитивно нема потреба од долго зреење. Ќе ја форсирам летово, мада треба да се напомене дека може и да здосади ако се користи во текот на целиот ден. Јас обично менувам најмалку 3 ароми во денот и немам таков проблем.
Како прва арома сабајлечки е идеална за мене, знае да ме ококори. :)

Nistrix-

hello world
18 февруари 2017
106
199
Дечки, некои искуства со шипингот од нкон? Имам читано/слушано дека на некои не им стигале ствари, па ако може некој од овде мислење да даде.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Во последно време стигаат. Главен сомнеж е на некој поштар/цариник (што знае за што служат тие), можеби го преместиле или не бил на смена. :hay:

Иако, и мене не ми беше сеедно последната тура кога патуваа 1 месец (обично патуваат половина од тоа до кај мене).

Без тракинг секогаш е ризик.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Што не е во ред на сликава?

kRbY8WY.png

Еве и од друг агол...

0UBEgka.png

Така е, грејачот е капут, средната намотка е прегорена, се гледа дека не е сјајна како другите (колку што може да се види со моите легендарни сликарски способности :hay:). И во пракса се потврди кога само малку го олабавив едното шрафче, веднаш се преврте со сите четири угоре:

i6p9HrZ.png

А како се случило ова? Ако се вратиме неколку дена наназад, ќе видиме дека појма си немам од животот, тресам глупости и сум најголем нубиша и дека за мене и Протанк е премногу. :hay:

Намоткава беше 3,0 милиметри и дефинитивно е преголема за џукацов, иако со малку поголемо внимание од некој што не е труба како мене, може да влезе. Мене ме за*ба тоа што беше СС и по малку еластична, па се враќаше накај шрафовите. Исто, во моја одбрана, и шрафовите се големи и по малку навлегуваат во каналот, па за екстра сигурност би требало да се крене над нив, а немам намера да го правам тоа затоа што ќе изгубам вкус, а можеби ќе допира и горе до комората (тоа не го проверував).

Значи, тој мој пост треба да се брише, или да остане како споменик на мојата глупост, а и како доказ дека домашниот есап на пазар не излегува (дотогаш го загледав само површно).

Намотка од 2,5 мм (AWG 27) си е таман:

9LiOyFe.png

Иако изгледа криво, потоа ја подисправив, а и канталот не се враќаше. Јеп, совршено:

F8HPlUH.png

(не е СОСЕМА совршено, сега професорот ќе ме кара што канталот од левото шрафче не излегува најблиску што може, туку има осмина милиметар фазла нога, но толку ми е вештината. :hay:) Читав и дека повеќето други вејпери (барем поискусни од мене :hay:) користат 2,5, а понекогаш и 2,0 (и се согласувам дека може и таа). Памукот набабрува и ќе ја затвори дупката, а и да не ја затвори (што нема шанси) поради конструкцијата нема голем притисок таму и може да протече само ако се остави со саати превртен наопаку. Го знаев тоа кога го пишував катастрофалниот пост горе, знаев дека и поради набабрувањето може да го „загуши“ протокот на течност, но сепак го напишав тоа. ¯\_(ツ)_/¯

Инаку, прегорувањето од пред најгорните слики беше скоро па огномет, сите намотки светеа во различни (многу светли) нијанси на црвена, но немаше звучни ефекти, па тоа малку ме разочара. Тоа и` беше прво пуцање на намотката и од сјајна сребрена стана таква обоена (и јас да бојам нешто :hay:).

Добро, откако ја наместив новата намотка ставив памук и веднаш наполнив и запарив, бев нестрплив да го пробам и не сликав. Намерно ставив помалку памук (полабаво во намотката) да видам дали ќе тече и не тече, но пак се за*бав и сега нема доволно памук во намотката (или памукот што го одбрав беше „рециклиран“ од вишоци што ми останувале, набиен, иако го чешлав откако го наместив), па осетив нешто што одамна не бев осетил - лош вкус кога нема доволно памук во намотката, како на карамела, како да почнува да загорува или не знам што. А бидејќи малку троши, ќе се изначекам додека испразнам резервоар за да сменам памук. :hay:

И слики на него во работна состојба (не се којзнае што, но толку од мене):

1LFrAGg.png
b2i55bW.png

Повеќе сакав да ги фатам гравурите, дури сега ги видов. :hay: Инаку е SXK верзијата и се согласувам со се` што напишал @Gajche-X пред многу месечини:

Штедлив е, лесен за билдање, добар за усно (за друго не знам; а го возам на половина дупка за airflow), има процеп (gap) до атомизерот, полнењето замара, добра изработка, чист (барем не ми мирисаше на машинско масло)...

За последниве две работи не им верувам на Кинезите и сепак го расклопив до крај и го ултразвукував, а пред тоа го поминав со мојот најдобар другар и со уште неколку турпии со различен облик (со МНОГУ лесен притисок) - од расклопувањето знаев кои се потенцијално критични точки и мислам дека се исплатеше - немав НИКАКОВ проблем при склопување и работа и се` клизи како подмачкано. Ако пред тоа беше многу добар, сега е првенец на генерација (се чувствуваа остри рабови на допир, а за секој случај ги поминав и сите навои). Резервоарот е ептен дебела пластика и многу тешко да пукне, од што се плашев пред да го земам (а и се` досега, додека не го разгледав убаво). Дупчињата за воздух внатре во централниот столб сепак не беа финално обработени (мазни), и тоа го средив.

Поради оваа моја процедура многу ретко „палам“ нови атомизери (најчесто ме мрзи да ја правам).

А, да, само o-ringот за airflow прстенот не го вадев, беше премногу напнат и изгледаше премал за тоа место (како што се жалат многу корисници), но за чудо по ултразвукувањето се среди сам од себе - сега прстенот тешко влегува и малку потешко се врти, а тоа малку потешко е тамам колку што треба. Не знам дали е чудо или се измило маслото поради кое се лизгал, но јас тука не дирам веќе ништо (ќе видиме на следно полнење дали ќе се вади и дали кондензатот ќе го подмачка пак :hay:).

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Убаво те советуваше @Astraion Електронски цигари да си улегнеш во една Кучешка Поза, ама ти се бунтуваше. Јас не бев сигурен дали го имаш во колекција (која глупост од моја страна). :)

Што се однесува за Протенк, не се секирај, го заслужуваш ... како и сите ние. Вреди да се зачури од време на време, да се потсетиме на "младоста" и почетоците...

Кој учел мотање на Протенк, денешниве RTA му се боза и боранија (последниве две да не се конзумираат заедно).

Одамна не сум прочитал ваков пост со многу самокритика и хумор на свој рачун. Браво колега, беше вистинско уживање...

Што би рекле младиве: RESPECT!

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Metuzalem

Браво за постов.
како и за се останато на темава, се е перфектно опфатено ;)

За "Куче Позава", правам сличен сетап како кај тебе,
2.5.мм, и памукот го пуштам и обвивам вишокот околу постот под декот.

Сега за сега, само еднаш ми про-гргорил пошто ептен јако влечев.

Тоа е тоа.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
И конечно сфатив од каде му е името: треба да се натртиш во кучешка поза при полнење. :hay: Мноооогу проблематично.

Прво, процепот го решив со вакво, совршено за таа намена, но прави проблеми при вадење/ставање на атомизерот - поради тоа што се навртува на шрафот, кога е ставено, не можеш да го отвориш резервоарот - тоа се врти, а не основата (а и затоа што е за дел од милиметар поголемо од основата). Значи, тоа треба да се одврти.

Второ, треба да се извади прстенот за контрола на воздух - иако сега е малку постегнат, пак нема шанси да се одврти танкот со држење за него.

Трето, не знам дали е само кај мојава комбинација мод/атомизер, дури и да не е завртен танкот до крај, тој ќе се заврти при навртување на модот - иако лесно оди, за крајниот контакт (половина вртење) мора да се примени поголема сила, па најчесто тоа ќе го заврти танкот.

Тоа може да се спречи со тоа што прво ќе се заврти базата на модот, па наполнетиот резервоар во неа, но досега веќе се` е замачкано со течност и не знам каде попрво да се свртам и само сакам да го склопам што побрзо. :hay: А треба да се склопуват и прстенот (да се провери од која страна оди, само една е вистинската) и подметката, а и пак важи она третото, зашрафувањето само на базата нема доволно сила за оној "final push", особено кога е целата замачкана.

Танкот, дури и ако не бил завртен до крај, ќе се застегне/запече од топлината (иако ова е атомизер што не се грее премногу).

Како да читав некаде дека го полнеле со одвртување на горниот прстен на танкот па правење нешто, но кај мене тоа нема шанси да се одврти, дури ни ултразвукот не го олабави, а нема за што да се фати (освен можеби со клешти и да се упропасти финишот на металот - и од двете страни). Се прашував што ќе правам ако треба да се замени резервоар, но сфатив дека тогаш резервоарот ќе биде неупотреблив и само ќе го искршам. :hay:

Тоа се моите забелешки по две полнења. Или има нешто што не знам (уште треба да учам)? :hay:

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Скајлајнот од ФасТтек наводно стигнал кај нас во МК
И наводно нашиве цариници го вратиле назад кај ФасТтек.

У случајов губам 3.92$ за шипинг,
акординг ту ФасТтек.

af695f68522e5b908e955cfc1968d357.jpg

Епа, нек ми је са среЧом :(

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.709
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Не ми се верува во тоа, според сите тракинзи на 23-ти бил во Хонгконг, едино од таму ако го вратиле.

ХК пошта е брза, но не е до толку брза, а и нашиве не можат да обработат за еден ден (плус и недела беше, неработен), а и поштата (и Фастек) да дознае за тоа време.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@Metuzalem

Кај "Куче Позава"
И кај мене коа ќе го заштрафам ептен многу јако резервоарот со базата,
ппсле тоа потешко се отштрафува.

Го средував така што,
во дупчето за ерфлоу брцкам мал/микро штрафцигер или мал имбус клуч и така имам хВат да го отштрафам.

Исто и штрафот што го држи оџакот ми се олабавуваше,
али го стегнав малку појако (најдов колку јако да затегнам а да не го скршам)
И сега не се олабавува.

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.165
3.216
Струмица
Не ми е јасно зашо ти го вратиле Скајлајнот. o_O
Мојот стигна во пошта (Струмица) во петокот и нели по навика се' што стигне тој ден, ако поштарот не се замара, си го преспиваат цел викенд пакетите.
Вчера сум го избањал, многу лесно местење на клептонче и чудово стварно е он пар со Кајфунот на вкус, дури и полесно се мести од Кајфунот. :)
Му го ставив широкиот airdisk што доаѓа со него како за почеток и имам претчувство оти додатниве дискови ќе ми бидат вишок, ама ајде нека има нели.
Мислам дека со тек на време Скајланот ќе ги испрати Кајфуните (петки) во фиока. Компактно и ептен лично тенкче со одлична изработка, се' е мазно!

skylineRTA+primo-mini.jpg

Со Doggy треба да се пази на винтот, лесно превртува. Како што спомна Гајче, во ерфлоу ја брцам едната нога од тенка ножичка и полека влечам додека да олабави и после на рака. Еднаш ми преврте и од тогаш не претерувам со винтот. А ако отиде по ѓаволите, SJMY Replacement Tank седи во фиока и си го чека редот.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Не ми е јасно зашо ти го вратиле Скајлајнот. o_O
Мојот стигна во пошта (Струмица) во петокот и нели по навика се' што стигне тој ден, ако поштарот не се замара, си го преспиваат цел викенд пакетите.
Вчера сум го избањал, многу лесно местење на клептонче и чудово стварно е он пар со Кајфунот на вкус, дури и полесно се мести од Кајфунот. :)
Му го ставив широкиот airdisk што доаѓа со него како за почеток и имам претчувство оти додатниве дискови ќе ми бидат вишок, ама ајде нека има нели.
Мислам дека со тек на време Скајланот ќе ги испрати Кајфуните (петки) во фиока. Компактно и ептен лично тенкче со одлична изработка, се' е мазно!

Погледнете го атачментот 57336

Со Doggy треба да се пази на винтот, лесно превртува. Како што спомна Гајче, во ерфлоу ја брцам едната нога од тенка ножичка и полека влечам додека да олабави и после на рака. Еднаш ми преврте и од тогаш не претерувам со винтот. А ако отиде по ѓаволите, SJMY Replacement Tank седи во фиока и си го чека редот.
Колега,едно битно прашање:
Од каде го нарача Скајланот и што се иде со него. Ако треба плус нешто да се нарача,што треба,и од каде.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно