Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Дај линкче неможам да се снајдам. Ме немаше еден период не сум у тек од кај набавувате.
Врати неколку страни наназат за тоа се праеше муабет у последно време за бази и ароми поготово за бази и никотин.

Sent from my Z520 using Tapatalk

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
Дај линкче неможам да се снајдам. Ме немаше еден период не сум у тек од кај набавувате.
За ароми, кај Бугарчо :)

The Chosen Few EU - Europe's one-stop flavour shop!

За бази inawera, molin

За Nic, секој се снаоѓа на свој начин :)
(У индексот ги има средено Мисје Метузалем линковите за донавувачи на Nic,
Да не ги постирам многу се, а незнам дали сеуште сите функционираат због-заради TPD)

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Погледнете го атачментот 55914
VG - 372 ден за литро
PG - 289 ден за литро
цените се со ддв. Има на лагер, со сите сертификати се, чистота итн.
Во текот на денот ќе ми донесат да ги тестирам па ќе пишам.
DSC_0114.JPG
Стигна хемијата.
Глицеринот е 99.6, Пропиленот 99.8
Да не ги фалам сега кој како купува од нив поради квалитетот, битно за нас е дека си прават редовна контрола.
Се разбира побарав црно на бело, во прилог.
Мене ми изгледа ОК, следно е да видиме на вкус.

Атачменти

• GLICERIN 08.05.2017.pdf
    84 KB · Прегледи: 16
  • PROPILEN GLIKOL 08.05.2017.pdf
    73,9 KB · Прегледи: 10
Последна промена:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
За ароми, кај Бугарчо :)

The Chosen Few EU - Europe's one-stop flavour shop!

За бази inawera, molin

За Nic, секој се снаоѓа на свој начин :)
(У индексот ги има средено Мисје Метузалем линковите за донавувачи на Nic,
Да не ги постирам многу се, а незнам дали сеуште сите функционираат због-заради TPD)

Да знам, јас разбрав готови пг/вг бази имало во комшии.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Сега зборев со продавачката под чадорот во Сити Мол, вели: "Ама базите не се обични, имаат никотин, сакаш 9 или 18 мг". Е тоа ти е тоа.
Туку @M.Marlon го нема... Јас па уште го форсирав побрзо да ги проба базите од Интер-Хем.
Да не му убутале мишомор наместо ПГ... а само што го запознавме. Е што ти е животот...

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Сега зборев со продавачката под чадорот во Сити Мол, вели: "Ама базите не се обични, имаат никотин, сакаш 9 или 18 мг". Е тоа ти е тоа.
Туку @M.Marlon го нема... Јас па уште го форсирав побрзо да ги проба базите од Интер-Хем.
Да не му убутале мишомор наместо ПГ... а само што го запознавме. Е што ти е животот...
Ене сум брат горе, имам литро со литро, чекај читам ПГ-то декларацијава нешто...

Последна промена:

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Ух, добро е жив си! :)
Убаче какво казва практическиот тест?
Ште го биде ли ???

Допуна:
Браво за Интер-Хем - ангажирале две независни лаборатории за " испитвање на качеството" .. нема тука циле, миле... ;)

Последна промена:

sanqure

read-only
16 мај 2017
23
14
Поздрав дечки од тазе член на кворумов :)
Околу батериите. Прочитав снемало VTC5 од Сони и Самсунг Q30.
Нешто друго да препорачате? LG какви се од уМрела некој да не има инфо или евентуално искуство?
Се подновив со Wismec RX2/3 и па ми требаат батерии :/
Фак ако треба да трчкам по соседствово сега и за батерии...

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
Погледнете го атачментот 55916
Стигна хемијата.
Да не ги фалам сега кој како купува од нив поради квалитетот, битно за нас е дека си прават редовна контрола.
Се разбира побарав црно на бело, во прилог.
Интересно е тоа што пишува „Потекло EU“, значи не се кај нас произведени и би требало да имаат каков-таков добар квалитет. EU не е зае*анција и мора да се држи до одредени стандарди и процедури на производтсво.
Се надевам дека се ОК базите и дека се без мирис и вкус.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Поздрав дечки од тазе член на кворумов :)
Околу батериите. Прочитав снемало VTC5 од Сони и Самсунг Q30.
Нешто друго да препорачате? LG какви се од уМрела некој да не има инфо или евентуално искуство?
Се подновив со Wismec RX2/3 и па ми требаат батерии :/
Фак ако треба да трчкам по соседствово сега и за батерии...
Aко ги имаат добри се

Sent from my C6603 using Tapatalk

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Интересно е тоа што пишува „Потекло EU“, значи не се кај нас произведени и би требало да имаат каков-таков добар квалитет. EU не е зае*анција и мора да се држи до одредени стандарди и процедури на производтсво.
Се надевам дека се ОК базите и дека се без мирис и вкус.
Така е, Ph.Eur. да пишува е минимум за нас, сепак на плуќа иде. Редовна контрола од друга фирма е убаво да има, а има. Сега ќе се консултирам со вработен во лабораторија во фирма за прехрана, околу измерените вредности од декларацииве, за да е чиста работава.
Инаку јас си пивнав малку, добро е :)

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Оок. Ако не донесат нова роба наскоро, а овие ги има ги земам па колку траат нека траат. Кога веќе неам избор :/
Ако ти се брза фресни пари и земи, не е страшно. А има и тука на форумов ќе ти продаде некој, нудат од 450 до 700 ден за нови асални.
Мене ми стигаат Sony VTC6 „набрзо“ па и јас ќе нудам.
Еве ти табела што е што: https://www.e-cigarette-forum.com/forum/attachments/img_5372-jpg.656063/

sanqure

read-only
16 мај 2017
23
14
Ако ти се брза фресни пари и земи, не е страшно. А има и тука на форумов ќе ти продаде некој, нудат од 450 до 700 ден за нови асални.
Мене ми стигаат Sony VTC6 „набрзо“ па и јас ќе нудам.
Еве ти табела што е што: https://www.e-cigarette-forum.com/forum/attachments/img_5372-jpg.656063/

Eптен ми се брза, а нејќу да се заебам.
Ипак наредни 6 месеци бар би сакал да ме служат, оти треба да идам на брод а по портовите низ Америка чисто сумњам да ќе иам време да се акам и да барам нови батерии :) Ја ѕирнав сликава, али не ми е јасен оној последниот дел, каде што вели "don't exceed the max vaping amps limit (MVA). Како да знам до која температура (TC мод за Ni нели) односно која ватажа за кантал да чадам? Има ли тоа врска нешто? Како што реков, тазе сум со модов, до сега бев све на Ego T и допрва ги "студирам" модовиве. Патем, од атомизер имам Ijust 2 а од греачи x2 Ni 0.15 ома и 10 парчиња кантал греач по 0.5 ома. Aко нешто игра улога тоа на батеријата.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Ипак наредни 6 месеци бар би сакал да ме служат, оти треба да идам на брод а по портовите низ Америка чисто сумњам да ќе иам време да се акам и да барам нови батерии :) Ја ѕирнав сликава, али не ми е јасен оној последниот дел, каде што вели "don't exceed the max vaping amps limit (MVA). Како да знам до која температура (TC мод за Ni нели) односно која ватажа за кантал да чадам? Има ли тоа врска нешто? Како што реков, тазе сум со модов, до сега бев све на Ego T и допрва ги "студирам" модовиве. Патем, од атомизер имам Ijust 2 а од греачи x2 Ni 0.15 ома и 10 парчиња кантал греач по 0.5 ома. Aко нешто игра улога тоа на батеријата.

Ако збориш за LG батеријата од 500 и нешто денари, ок е за нормална употреба.

Од егоТ ќе одиш на 0.15 ома? Батеријата како батерија е добра, ама за толкав сабоминг треба и квалитетен мод. Еве нека се изјаснат ДТЛ членовите, а јас ти препорачувам претпазливост.

dim na struja

hello world
23 март 2016
283
291
Игра, за тие од 0,5оми и со 20 амперска ке ти брка работа а за греачи со помала омажа батерии со поголема ампеража над 25ампери, хаха мислам ме разбра.
А кога веќе одиш на брод по другиве држави лесно ќе најдеш.

Sent from my Z520 using Tapatalk

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@sanqure
Никел греачите ќе ги тераш со температурна контрола, канталот со вати. Батериите се сериозна работа, но кога ќе ставиш 2 или 3 во модот (нешто ми вели дека ти ќе земеш три), не е крај на светот... поготово што пред тоа си парел на стапче батерија.
iJust 2 греачите секако се лимитирани.
ЛГ батериите од Амбрела ќе ти вршат работа сигурно повеќе од 6 месеци ако се оригинал и нови.
Мој совет да не одиш на брод само со еден атомајзер и еден мод на подолго време... батериите ќе ти бидат последна грижа! ;)

sanqure

read-only
16 мај 2017
23
14
@sanqure
Никел греачите ќе ги тераш со температурна контрола, канталот со вати. Батериите се сериозна работа, но кога ќе ставиш 2 или 3 во модот (нешто ми вели дека ти ќе земеш три), не е крај на светот... поготово што пред тоа си парел на стапче батерија.
iJust 2 греачите секако се лимитирани.
ЛГ батериите од Амбрела ќе ти вршат работа сигурно повеќе од 6 месеци ако се оригинал и нови.
Мој совет да не одиш на брод само со еден атомајзер и еден мод на подолго време... батериите ќе ти бидат последна грижа! ;)

Во план сум само две батерии да користам, инаку да имам капаче и за три во пакетот со модот али не ми треба, не е до толку сериозно :D
За модот и атомизерот веќе опрчив бааги пари не сум во план и втор да земам eвентуално може да појачам со уште некој греач, ете така резерва да се има.
Ваљда не сум толку баксуз да откаже модот или слично :)

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
На Брод со фабрички греачи, некако тн'ко.
Шала на страна,
Опреми се со 25-35.греачи,
Добар атомизер,
2 комада LG HE4(жолти)
И немаш гајле.

Ако имаш шанси да набавиш некој Атомизер и ако знаеш сам да моткаш и сам да моткаш, тоа ти е добра работа да го имаш како алтернатива у случај да не ти се погодат греачите.

(еден Кајфун В5, ако си д2л,
Ако си м2л тогаш може кајфун мини в3,
10.метра жица и 10 падови памук и раат си бар Година дена)

А да и ова.
Темп-контрол со фабрички Никел греачи јас би баталил од старт,
Само Кантал или SS316L

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Користев повеќе од пола година iJust 2, ама не на брод. Што ако ти се скрши стаклото? Што ако откаже дугмето на висмекот, или ладен лем на USB конекторот (гарант немаш посебен полнач за батерии)?
Греачите и батериите ќе ти бидат последна грижа веројатно. Инаку греачите се супер издржливи, само што тие од 0.3 ома вадат многу подобра арома од 0.5 омските. Никел 0.18 имам нов во комплетот со iJust S, ама го немам ни погледнато. Поубаво ми е кога сум блиску до еден ом во моја изведба. :)

@Gajche-X
Греач на Eleaf за iJust ili Melo мењаш после 3 месеци комотно и тоа ако ти е ептен досадно и нема што друго да правиш. Мазги се, поготово 0.3 омските кантал. Не е претерување, ни гареж на жицата, ни црн памук...

Последна промена:

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Оок. Ако не донесат нова роба наскоро, а овие ги има ги земам па колку траат нека траат. Кога веќе неам избор :/
Lg жолтите се добри исто јас во висмек имам 3 такви пола година и си е се како што треба

Sent from my C6603 using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Добре дојде и од мене, @sanqure.

Зависи кои LG ги имаат, колку што знам тие имаа од жолтите (помал капацитет, повеќе ампери), па ќе ти требаат повеќе од две (за тие омажи, а и инаку). Или ќе треба да бидеш закотвен до полнач. :hay:

Дополнително, на 2/3 еден имаше проблеми со капакот на српскиот форум (правел спој, поради поради честото вадење и ставање попуштиле контактите или жиците). Не знам на кој од двата капаци. Вика дека е поради конструкцијата и на секој може да се случи. Почнува од половина на оваа страница.

Така, јас малку да те уплашам, но има и многу на кои им работат, па не знам...

А треба и течност да носиш, од кај нас е скапо да се снабдуваш со поголеми резерви, веројатно би било подобро да купиш во некое пристаниште ако можеш.

Температура, демек над 250 целзиусовии се испуштале штетни материи (малку се сомневам во тоа, само од еден извор е кој шитка модови за температурна контрола), а вати за кантал според вкус - како ти одговара.

Последна промена:

M.Marlon

hello world
12 мај 2017
171
286
Погледнете го атачментот 55916
Стигна хемијата.
...

Дечки, хемииве не успеав да најдам нешто што ќе ме убеди дека не чинат.

Да помогне некој со тест и друго мислење, според мојот вкус ова е сосем солидно.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Би требало да се добри, мислиш полскиве поарни се. :hay:

Нема тука голема филозофија, ако е чист, тоа е тоа. Е сега, тие на кои што пишува 99,97% чистота тешко да ги набавиме, а може и да се занесуваат малку :hay: (остави го да стои отворен неколку часа и ќе стане 99,5% и помалку затоа што ќе повлече влага од воздухот). А до нас ќе патува долго и секогаш има малку воздух во амбалажата.

Или од религиозни причини ако сакаме да биде кошер (рабин да го пеел :hay:) или да не е од свинско потекло.

Аромите ќе бидат поопасни за здравјето (ако бидат) од тие неколку десеттини од процент.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
@M.Marlon

Ќе гледам јас утре да земам и да тестирам, па ќе видиме.
(ако ме нема, значи сум загинал :) )

@Chicco69
Можно е да се мазга греачи за "чистички" течности.

Јас "колачињава" и "крофниве" "банана леП", кремови, каатрди и слични слатки што ги парам, памук ми трае од 2 до 7.дена без да осеќам дека е многу прљав памукот.

Конкретно на S'camel мењам памук на 15.дена од навика а можам сигурно 30.дена да истерам,чиста е самата арома и не праи гареж.

На Голд Дукат, после 7.дена ,памукот е наталожен со гареж од греачот, нормално и на греачот има слој гареж.

Така да, мислам дека зависи колку е блага течноста и дали содржи сукралоза или етил малтол или malic/citric acid или ацетил пиразин ако е пециво арома, и колав е процентот на заблажувач/адитив.

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно