Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
@krema дај кажи некој збор за иповер 5000mah,напрај споредба со модови кој користат надворешни батерии.
Првични мои согледувања за Eleaf iPower 80W.
Претпоставувам дека повеќето од вас го имате, но ете и јас да си кажам нешто. :)

Ергономски е добар, дисплејот онака како уште првите ајстиковци, неговиот фирмвер просечен, изработката солидна и не е премногу тежок за носење.
Како сабом корисник (дробџија) и мое умерено вејпање можам да поминам солидно цел ден со едно полнење, но искрено ја нема таа моќ како што ја има било кој мод со две солидни батерии.
Првото полнење на батеријата траеше околу 7 саати и нешто, нарочно го уклучив и USB докторот за да видам каков резултат ќе ми даде (треба да напоменам дека не ми текна одма да го пуштам преку докторот па претходно се полнеше едно 10 минути без доктор).
Резултатот излезе изненадувачки добар, 4829mAh и плус десетина минути без доктор се приближува до онаа рамка како што декларираат 5000mAh, ајде давам и некоја толерација за не толку прецизен доктор, но и да е 4500mAh пак е добро.
Полнењето одеше со 0.9А (таков ми е полначот :( ) па затоа и толку долг период на полнење, сметајте дека последните 500 до 1000mAh ги полни со помала струја, така му кажува контролерот за полнење во самиот мод.

IMG_0134.JPG

За MTL вејп e одличен, така да имате моја препорака за оние кои сеуште го немат овој мод а и не е толку скап, мене ќе ми служи за бекап варијанта во недостаток на 18650 батерии.

Доколку нешто испуштив слободно прашајте. :)

И еве го со гаќи и Kylin кој ми легна како мелем на рана. :D

b64ec1c33f8292d32967ede8ab45cacf.jpg

И без гаќи :)

e27149487c6be5a616e92b6e9a13e746.jpg

Последна промена:

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Фала на исцрпното ривју,баш тоа ме интересираше споредено со кој било мод на две батерии.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
^mtl си? Ако да, сосем доволно е, чак и кубоидот е задоволителен, ради димензиите.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.193
Tomica го јаде црвот дали да купи мод и батерии засебно.

Што и да ти кажеме 90% сум сигурен дека ќе купиш. А после тоа ќе увидиш дека за твојот стил на вејп нема ама баш никаква разлика.

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Хахаха,@gokica, баш црвот ме јадеше во однос на тоа прашање. Ама од друга страна, ама баш никакво оправдување немам за да купам нов мод со екстерни батерии сега за сега.. :) сосема сум задоволен во тој поглед од тоа што го имам,два ајповера и два кубоида мини. Ама црвот тука е,се мота,досаѓа,го игнорирам,и пак досаѓа..
@bicikle да опуштен мтл,од 9 до 12w максимум. Нека помине летово па ке видам за понатака.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Чим е таква работата пукни еден паранормал и хајт xD со поефтиниве ќе се лажиш ваков-таков, а рогот пак во дна ќе ти биде, од искуство xD

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Некој да знае што пг/вг се "премиум" течностите од умрела? Зедов една како брзо да лета спрема течностите земени од кај шарловски, за обичните нон премиум се мислам 50/40 со 10% дестилирана вода бар така прочитав по овие српските форуми
Колку што се сеќавам тие liqua беа добри, ако не ти се скапи, сепак едно шишенце не е страшно да пробаш, ама не очекувај демек "фабрички" па да ги надмине нашиве кувари.

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Колку што се сеќавам тие liqua беа добри, ако не ти се скапи, сепак едно шишенце не е страшно да пробаш, ама не очекувај демек "фабрички" па да ги надмине нашиве кувари.

Имам земено 3 течности "премиум" линијата на умрела досега арни се ама не се нешто посебни а за liqua не ми се допаѓа вкусот бар јагодата, остана уште овие американски или фабрички течности да пробам и за мене бар ќе имам се пробано :)

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Зависи и од стилот на вејпање, на пример некој си вејпа лагано, на ниски вати, тогаш оди со помалце вода и повеќе арома, јас земам сила од петици и атомизерот на работ на неговите можности ( максимум вати), ако нема вода т.е. ако е по вискозна течноста ќе загори... Исто на пример некој не трга често, ама трга 5-6 пати последователно, и пак мора да е поретка течноста, некој трга со паузи, па има време памукот убаво да се натопи, и да е по густа течноста нема проблем.
Е сега јаготка дали ќе ти се допадне или не, тоа е индивидуално, али по објективно би било еден ист вкус од повеќе фирми да го пробаш, може едноставно јаготката да не ти е убава, може и ликва не ти одговара.
Толку од моето скромно искуство :)

comakot

hello world
23 февруари 2017
471
385
Зависи и од стилот на вејпање, на пример некој си вејпа лагано, на ниски вати, тогаш оди со помалце вода и повеќе арома, јас земам сила од петици и атомизерот на работ на неговите можности ( максимум вати), ако нема вода т.е. ако е по вискозна течноста ќе загори... Исто на пример некој не трга често, ама трга 5-6 пати последователно, и пак мора да е поретка течноста, некој трга со паузи, па има време памукот убаво да се натопи, и да е по густа течноста нема проблем.
Е сега јаготка дали ќе ти се допадне или не, тоа е индивидуално, али по објективно би било еден ист вкус од повеќе фирми да го пробаш, може едноставно јаготката да не ти е убава, може и ликва не ти одговара.
Толку од моето скромно искуство :)

Се откажав да пробувам течности со вкусови од јагоди повеќето што ги имам пробано сите имаа вкус на оние бонбончињата што нашите баби ни ги даваа и сеуште магинчно излегваат од нивните џебови

DennyMK

lurker
5 февруари 2009
643
998
тaму
www.twitch.tv
DennyMK's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 5950X/ Noctua NH-D15 chromax.black
Motherboard
Gigabyte X570 Aorus Ultra
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB + 3TB HP HDD SATA 3 (128MB cache)
PSU
EVGA SuperNOVA 850 P2 80+ PLATINUM 850W
RAM
2 x 32GB G.Skill TridentZ Neo 3200 CL16-18-18-38 @1.35v
Video card
Gigabyte GTX980Ti XTREME
Case
Cooler Master HAF XB II Evo
Mouse
Steel Series Rival 600
Keyboard
Razer Black Widow Ultimate 2016 Edition
Audio
Microphone: Samson C01U Pro USB Studio Condenser Microphone/Audio Card: On-Board/Speakers: Rosewill SP-7260
Monitor
Dell SE2717Hx, Dell P2311HB, Dell P2212H
OS
Windows 10 Pro x64
Малку освежување со готови продукти после долго време DIY...

Cookie Twist (Strawberry, Honey & Graham) е милина за вејпање. Имаат уште најмалку 2 различни комбинации кои се исто така добри.
The One (Strawberry, Cereal, Doughnut & Milk) е повеќе кремаста, сочна арома, абе слаткарница, и тоа добра!
Поздрав од преку барата :)

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
Се откажав да пробувам течности со вкусови од јагоди повеќето што ги имам пробано сите имаа вкус на оние бонбончињата што нашите баби ни ги даваа и сеуште магинчно излегваат од нивните џебови

Пробај unicorn milk од кај шарло, и јас пробав јагода од умрела абе крш

Sent from my iPhone using Tapatalk

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.086
14.193
Lemon Tart Remixed 30ml - Divine Oneshots

Убав и сладок лемон тарт. Се меша 12% но може да се помине и со 10% т.е. 30мл шише е доволно за некои 300мл течност. Вкусот е изразен но има значајна доза на засладувач.

Yo Ho Ho! 30ml - MIXT

Пофалена многу. Јас мучкав вчера. Можда треба време да отстои но вака на прв поглед не е ништо посебно. Некој смирен но помалку вештачки благуњав вкус. Многу ми е неодреден за да го поврзам со било која арома. Можеби како бајадера торта ама во многу благ интензитет. Ќе видиме како ќе биде за некој ден.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Жолтот пластично за што се коридти оф ултронот?
Благодарност до Шарло за несебичниот совет, Господ убајни да му дава.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
За подобрување на вкусот: да ја смали комората, да ја концентира пареата и да не и` дозволи да оди каде што не треба (лево-десно околу постовите).

Може и без него, ама демек подобар вкус давал со него.

Овој, како што читам, е добар клон, другите имале погрешно избушени дупки и тенки такви пластичиња што се кршеле (а и посомнителна пластика да ја дишеш).

На сите им се паднати цените сега.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.668
13.719
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Сите се клонови. Кога се појавија беа поскапи.

Tomica Jovevski

hello world
3 февруари 2019
198
328
Дечки тој уникорн милк каква течност е? Каква арома има? Гледам доста сте го пробале или користите.

Saso Trpenoski

hello world
21 мај 2019
126
136
Дечки тој уникорн милк каква течност е? Каква арома има? Гледам доста сте го пробале или користите.

Нешто како кремаст пудинг од јагода, ова е на ендура 22 пробај го немат да згрешиш

Sent from my iPhone using Tapatalk

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Помош:
За ова ја добив следнава порака:
hello.sorry to say that .i check your order.your package do not pass the customs.do you want us to resend you a new package?
Освен дијазапам со рефаунд има друго решење ?
Фала

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно