Nikola100
poweruser
Ај со среќа да ти се погоди и да траеeBay zemav 3080ti polovna za 400eur najdobra zdelka do sega,cekam 4080 da padne do 800eur
Ај со среќа да ти се погоди и да траеeBay zemav 3080ti polovna za 400eur najdobra zdelka do sega,cekam 4080 da padne do 800eur
Fala,fala sto podobro kaj tebeАј со среќа да ти се погоди и да трае![]()
Што испадна на крај баш ме интересира, како ти беше доставена пратката?Нарачав лаптоп од eBay, од продавачот прво се доставуваше до eBay Shipping Hub, преку UPS беше. Денес добив нов тракинг број, формат е EEUSXXXXXXXXXXMK0, преку Asendia USA покажува на eBay. Не знам дали има некој искуство со ваков тракинг, но ако да, дали ова ќе иде ДХЛ/УПС или наша пошта? Мислам дека наша ќе биде али останува да се види кога ќе стигне (се надевам брзо)
Јас нарачав скоро ссд од eBay го испратија преку федекс со ист таков тракинг број EEUS па до Германија па со Дојче пост до кај нас па го земаш со новиот тракинг број од дојче. Американскиот важи само додека е во Америка.Што испадна на крај баш ме интересира, како ти беше доставена пратката?
За точно еден месец стигна кај наша пошта, им пратив документи на царина, утредента ми стигна во локална пошта. Си ги платив даноците и си ја земав пратката.Што испадна на крај баш ме интересира, како ти беше доставена пратката?
Јас го зедов од Мк пошта а бидејќи ссд го купив за 150$ не платив ништо дополнително идеш и го зимаш.Дојче = DHL ? Значи давачки тука + зависно од вредност ? Или го зимаш од Македонска пошта ?
netpress.com.mk
Дали и на некој друг му се десило.
Ова е се со поголеми продавачи со репутација над 98-99.
Нарачувам неколку дена нема уште испорака, им пишувам наводно нешто проблеми со испорака дали сакам рефунд, али исти текст од chatbot.
Во последни 2 недели оваа е 4ти случај, и тоа е се океу, додека вратат пари 3 4 5дена, и при конверзија од фунти/долари во денари изгубам по 100 200ден.
Па, колку за илустрација, прочитај во оваа тема за поштите, па ќе добијаш отприлика некој осет за тоа кај ти е пратката:Здраво компјутерџии.Само вие можете да му помогнете на еден Викинг.Е вака сега,пред скоро 23 дена порачав од Шкотска преку ибеј едно ланче,му пишав јас на продавачот убаво си го испрати од таму,ми прати слика дека го пратил на 26 август преку нивната кралска пошта на Обединетото Кралство,тука уште нема стигнато.Е сега според вас,можно е да се изгуби пратката или овие мајмуните од пошта да ми ја здрвиле или нешто друго е.Да знам што да правам,дали да му пишам да ми ги враќа парите или да се расправам со овие мајмуните од кај нас тука.Ако ми помогнете и јас ќе ви помогнам( се разбирам од железа и ладни и топли,па ако ви треба совет или ако сакате да купите ќе ви препорачам мои луѓе и цена како за мене ќе ви дадат и ако треба лично ќе ви помогнам доктор сум како вие во вашето)во овие компјутерски работи не се разбирам,ама немав каде да се обратам.Благодарам однапред.Хаил.
Благодарам.Ќе помогне нешто и ова.Ке откријам која од тие три работи што се сомневам е.ХаилПа, колку за илустрација, прочитај во оваа тема за поштите, па ќе добијаш отприлика некој осет за тоа кај ти е пратката:
Македонски Пошти - Општа Дискусија
23 дена не е премногу. Ќе беше во нормални времиња, кога поштата работеше колку-толку нормално. Сега има големи доцнења, дури и од западните земји. Ова е точно моментот кога почнуваш да размислуваш што се случило со пратката, како што правиш и ти, но уште не можеш да знаеш ништо со сигурност. Ако има тракинг е полесно.Здраво компјутерџии.Само вие можете да му помогнете на еден Викинг.Е вака сега,пред скоро 23 дена порачав од Шкотска преку ибеј едно ланче,му пишав јас на продавачот убаво си го испрати од таму,ми прати слика дека го пратил на 26 август преку нивната кралска пошта на Обединетото Кралство,тука уште нема стигнато.Е сега според вас,можно е да се изгуби пратката или овие мајмуните од пошта да ми ја здрвиле или нешто друго е.Да знам што да правам,дали да му пишам да ми ги враќа парите или да се расправам со овие мајмуните од кај нас тука.Ако ми помогнете и јас ќе ви помогнам( се разбирам од железа и ладни и топли,па ако ви треба совет или ако сакате да купите ќе ви препорачам мои луѓе и цена како за мене ќе ви дадат и ако треба лично ќе ви помогнам доктор сум како вие во вашето)во овие компјутерски работи не се разбирам,ама немав каде да се обратам.Благодарам однапред.Хаил.
Плус и оваа пратка од ибеј нема можност за следење исто и сите предходни кои ѓи купив од други интернет продавници од ОК.Ова не вреди многу 16 евра е.Мислам дека е спакувано добро зошто е пратен во голем плик вкупно тежи се 100 грама со се пликот.Имам досега порачувано од Обединетото Кралство ситни работи знамиња маици итн.Првите пати ми стигнаа за 30-35 дена,понатака 17 дена точно.Се до сега затоа ми е многу сомнително.Ќе читам сега на делот за пошта,па ќе ми стане јасно што е работата.Поздрав
Ај, па пиши како си поминал, за да знаат и другите да постапат исто.од нив ќе ѓи барам тие 1000 ден колку што ми вреди пратката
Ја мислим дека многу паника креваш, ќе стигне пратката за некое времеЈас ќе се расправам па ќе видиме зошто досега се ми стигнало од Англија ситни работи преку пошта неколку маици секоја по максимум 1000 ден и неколку знамиња секое по 500/600 ден,првите 2 пати ми стигнаа за 35 дена потоа за 17 дена.А ова ми е прв пат од ибеј да порачам и тоа од Шкотска исто оди преку нивната Кралска Пошта на ОК.И исто 1000 е ланчето,а се се сомневам дрка или е изгубено или здрвено.До 30 ѓи чекам да видиме.Инаку за поголеми работи купувам од тука или кога одам надвор.
Не кревам паника се нервирам многу.Видов и во делот за Македонски Пошти и видов тоа штп го знам и знам дека не сум само јас,знам дека ѓи тужеа им закопаа кривична и пак прават педерски работи.Тоа овој пат што го порачав има емотивна вредност и затоа се нервирам јако о брат.Мислев тука ако некој има како мене искуство вакво и најдов погоре што пиша еден дека му здрвиле каиш па сега собирам два и два.Не пишувам веќе за ова многу благодарам за се.Ако сакате да ме прашате,тоа што јас сум доктор како вие тука што сте за тоа компјутерите,прашајте што сакате.А ако ми се сјебе нешто компјутерот или ако сакам да купам нов 100% ќе ве прашам.ПоздравЈа мислим дека многу паника креваш, ќе стигне пратката за некое време
Убоо ти кажаја погоре, ѕирни у „Македонски Пошти“ темата, и ќе видиш дека не си само ти што чекаш долго време за достава на пратка од било каде
Овде кај нас кај и да идеш, што сакаш прај, никој нема да ти рече „да ја ја зедов пратката“ ни па ќе ти врати некој паре...
CPU INTEL G5925 Celeron 3,6GHz DUAL CORE 4MB s.1200 TRAY
2.415,00 ден
CPU INTEL i7-14700 max turbo 5,4GHz, 20 CORE, 33MB s.1700 TRAY
24.570,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден
PUMPA ELEKTRICNA EXTRALINK w/3 nozzles
530,00 ден
HDD 3,5" 4TB WD PURPLE IntelliPower 5400RPM 128MB 24x7 SATAIII WD44PURZ
10.970,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден