Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

eBay купување - ОПШТО - се што е поврзано со Ebay

PetarPeco

hello world
24 декември 2011
85
64
PetarPeco's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7 4790K | Custom loop
Motherboard
ASUS MAXIMUS VII HERO
Storage
Samsung PM981a 1TB | Samsung 960 EVO 250GB | HDD WD Blue 1TB
PSU
Seasonic PRIME Platinum 850w
RAM
Kingston HyperX Beast 2400MHz 4x8GB
Video card
Asus STRIX GTX 1080Ti
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard
Corsair K70 LUX
Monitor
ASUS MX279H
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Нарачав лаптоп од eBay, од продавачот прво се доставуваше до eBay Shipping Hub, преку UPS беше. Денес добив нов тракинг број, формат е EEUSXXXXXXXXXXMK0, преку Asendia USA покажува на eBay. Не знам дали има некој искуство со ваков тракинг, но ако да, дали ова ќе иде ДХЛ/УПС или наша пошта? Мислам дека наша ќе биде али останува да се види кога ќе стигне (се надевам брзо)
Што испадна на крај баш ме интересира, како ти беше доставена пратката?

acko123-4

hello world
19 декември 2021
52
54
Јас нарачав скоро ссд од eBay го испратија преку федекс со ист таков тракинг број EEUS па до Германија па со Дојче пост до кај нас па го земаш со новиот тракинг број од дојче. Американскиот важи само додека е во Америка.

PetarPeco

hello world
24 декември 2011
85
64
PetarPeco's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7 4790K | Custom loop
Motherboard
ASUS MAXIMUS VII HERO
Storage
Samsung PM981a 1TB | Samsung 960 EVO 250GB | HDD WD Blue 1TB
PSU
Seasonic PRIME Platinum 850w
RAM
Kingston HyperX Beast 2400MHz 4x8GB
Video card
Asus STRIX GTX 1080Ti
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G900 Chaos Spectrum
Keyboard
Corsair K70 LUX
Monitor
ASUS MX279H
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Дојче = DHL ? Значи давачки тука + зависно од вредност ? Или го зимаш од Македонска пошта ?

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
За точно еден месец стигна кај наша пошта, им пратив документи на царина, утредента ми стигна во локална пошта. Си ги платив даноците и си ја земав пратката.

acko123-4

hello world
19 декември 2021
52
54
Дојче = DHL ? Значи давачки тука + зависно од вредност ? Или го зимаш од Македонска пошта ?
Јас го зедов од Мк пошта а бидејќи ссд го купив за 150$ не платив ништо дополнително идеш и го зимаш.

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
690
Ми треба од ebay да порачам едно далечинско, кое го има и во Кина, но го најдов истото и од Германија.

Тоа што е од Германија е со побрза достава, и пишува дека е фришипинг но преку Standard Shipping (DHL Päckchen International).

Прашањето ми е, дали преку оваа достава што ја нуди продавачов, ќе дојде до обична пошта кај нас?

Атачменти

• Screenshot 2024-06-01 at 19-09-17 RC-1054 Fernbedienung f��r Denon Stereo-Receiver DRA-700AE e...png
    Screenshot 2024-06-01 at 19-09-17 RC-1054 Fernbedienung f��r Denon Stereo-Receiver DRA-700AE e...png
    11,8 KB · Прегледи: 33

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Да, ќе дојде до наша пошта но претпоставувам како пакет така да кога ќе стигне ќе треба таму да го подигнеш кај железничка.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
Дали и на некој друг му се десило.
Ова е се со поголеми продавачи со репутација над 98-99.

Нарачувам неколку дена нема уште испорака, им пишувам наводно нешто проблеми со испорака дали сакам рефунд, али исти текст од chatbot.

Во последни 2 недели оваа е 4ти случај, и тоа е се океу, додека вратат пари 3 4 5дена, и при конверзија од фунти/долари во денари изгубам по 100 200ден.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Дали и на некој друг му се десило.
Ова е се со поголеми продавачи со репутација над 98-99.

Нарачувам неколку дена нема уште испорака, им пишувам наводно нешто проблеми со испорака дали сакам рефунд, али исти текст од chatbot.

Во последни 2 недели оваа е 4ти случај, и тоа е се океу, додека вратат пари 3 4 5дена, и при конверзија од фунти/долари во денари изгубам по 100 200ден.

Се десило неколку пати. Ако не стигнат да испорачаат во рок ти ги рефундираат парите и плус добиваш купон од Али.

Плаќај во евра, најмала загуба во курсни разлики има, а курсевите на Али за конверзија се многу поповолни од на нашиве банки, односно од Виза и Мастер процесорите.

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.026
544
www.ibiz.mk
Ebay ali kako ista prodavnica samo razlicni akaunti da nacekav(takva mi srekja)

Sekogas plakam vo nativna valuta oti paypal ako e vo denari konverzija zema. Ali pri refund neznam kako pravat.

Thor488

read-only
17 септември 2024
8
5
Здраво компјутерџии.Само вие можете да му помогнете на еден Викинг.Е вака сега,пред скоро 23 дена порачав од Шкотска преку ибеј едно ланче,му пишав јас на продавачот убаво си го испрати од таму,ми прати слика дека го пратил на 26 август преку нивната кралска пошта на Обединетото Кралство,тука уште нема стигнато.Е сега според вас,можно е да се изгуби пратката или овие мајмуните од пошта да ми ја здрвиле или нешто друго е.Да знам што да правам,дали да му пишам да ми ги враќа парите или да се расправам со овие мајмуните од кај нас тука.Ако ми помогнете и јас ќе ви помогнам( се разбирам од железа и ладни и топли,па ако ви треба совет или ако сакате да купите ќе ви препорачам мои луѓе и цена како за мене ќе ви дадат и ако треба лично ќе ви помогнам доктор сум како вие во вашето)во овие компјутерски работи не се разбирам,ама немав каде да се обратам.Благодарам однапред.Хаил.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.927
Здраво компјутерџии.Само вие можете да му помогнете на еден Викинг.Е вака сега,пред скоро 23 дена порачав од Шкотска преку ибеј едно ланче,му пишав јас на продавачот убаво си го испрати од таму,ми прати слика дека го пратил на 26 август преку нивната кралска пошта на Обединетото Кралство,тука уште нема стигнато.Е сега според вас,можно е да се изгуби пратката или овие мајмуните од пошта да ми ја здрвиле или нешто друго е.Да знам што да правам,дали да му пишам да ми ги враќа парите или да се расправам со овие мајмуните од кај нас тука.Ако ми помогнете и јас ќе ви помогнам( се разбирам од железа и ладни и топли,па ако ви треба совет или ако сакате да купите ќе ви препорачам мои луѓе и цена како за мене ќе ви дадат и ако треба лично ќе ви помогнам доктор сум како вие во вашето)во овие компјутерски работи не се разбирам,ама немав каде да се обратам.Благодарам однапред.Хаил.
Па, колку за илустрација, прочитај во оваа тема за поштите, па ќе добијаш отприлика некој осет за тоа кај ти е пратката:
Македонски Пошти - Општа Дискусија

Thor488

read-only
17 септември 2024
8
5
Па, колку за илустрација, прочитај во оваа тема за поштите, па ќе добијаш отприлика некој осет за тоа кај ти е пратката:
Македонски Пошти - Општа Дискусија
Благодарам.Ќе помогне нешто и ова.Ке откријам која од тие три работи што се сомневам е.Хаил

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
23 дена не е премногу. Ќе беше во нормални времиња, кога поштата работеше колку-толку нормално. Сега има големи доцнења, дури и од западните земји. Ова е точно моментот кога почнуваш да размислуваш што се случило со пратката, како што правиш и ти, но уште не можеш да знаеш ништо со сигурност. Ако има тракинг е полесно.

Се надевам дека убаво го спакувал ланчето, да не може да се напипа преку пакувањето што има внатре. (Многу одамна) нашиве ми имаа стопено каиш од Ebay UK (без тракинг). Оттогаш не нарачувам такви работи преку обична пошта. За кинески работи мислам дека не се замараат толку затоа што најчесто се со мала вредност, а и многу се.

Thor488

read-only
17 септември 2024
8
5
Ова не вреди многу 16 евра е.Мислам дека е спакувано добро зошто е пратен во голем плик вкупно тежи се 100 грама со се пликот.Имам досега порачувано од Обединетото Кралство ситни работи знамиња маици итн.Првите пати ми стигнаа за 30-35 дена,понатака 17 дена точно.Се до сега затоа ми е многу сомнително.Ќе читам сега на делот за пошта,па ќе ми стане јасно што е работата.Поздрав
Мислењето е автоматски споено:

Ова не вреди многу 16 евра е.Мислам дека е спакувано добро зошто е пратен во голем плик вкупно тежи се 100 грама со се пликот.Имам досега порачувано од Обединетото Кралство ситни работи знамиња маици итн.Првите пати ми стигнаа за 30-35 дена,понатака 17 дена точно.Се до сега затоа ми е многу сомнително.Ќе читам сега на делот за пошта,па ќе ми стане јасно што е работата.Поздрав
Плус и оваа пратка од ибеј нема можност за следење исто и сите предходни кои ѓи купив од други интернет продавници од ОК.

Последна промена:

Thor488

read-only
17 септември 2024
8
5
Денес излезе на телевизија тој не знам тамј некој представник нс поштите да јаде гомна,ова она пратките доцнат има царини има граници,како ние да сме ретардирани не знаеме дека постојат царини и граници,а вистинста е друга а тоа е дека се лопини и мајмуни.Јас ќе чекам до 30 месецов понатаму одам да се расправам и од нив ќе ѓи барам тие 1000 ден колку што ми вреди пратката не од продавачот од ибеј,пошто он убаво и фино си ја прато пратката.Не е за тие 1000 ама не давам никој жив да ме прави будала на здрав памет,а не да ме краде

Thor488

read-only
17 септември 2024
8
5
Јас ќе се расправам па ќе видиме зошто досега се ми стигнало од Англија ситни работи преку пошта неколку маици секоја по максимум 1000 ден и неколку знамиња секое по 500/600 ден,првите 2 пати ми стигнаа за 35 дена потоа за 17 дена.А ова ми е прв пат од ибеј да порачам и тоа од Шкотска исто оди преку нивната Кралска Пошта на ОК.И исто 1000 е ланчето,а се се сомневам дрка или е изгубено или здрвено.До 30 ѓи чекам да видиме.Инаку за поголеми работи купувам од тука или кога одам надвор.

Joco Ilievski

lurker
24 август 2011
637
621
Тетово
Joco Ilievski's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
Motherboard
Asus ROG Strix B550-A Gaming
Storage
Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
PSU
Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
RAM
Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
Video card
Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
Case
Deepcool CH690 Digital
Mouse
Attack Shark X3 Pro
Keyboard
Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
Audio
Genius GX SW-G 2.1 1250
Monitor
Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
OS
Windows 11
Јас ќе се расправам па ќе видиме зошто досега се ми стигнало од Англија ситни работи преку пошта неколку маици секоја по максимум 1000 ден и неколку знамиња секое по 500/600 ден,првите 2 пати ми стигнаа за 35 дена потоа за 17 дена.А ова ми е прв пат од ибеј да порачам и тоа од Шкотска исто оди преку нивната Кралска Пошта на ОК.И исто 1000 е ланчето,а се се сомневам дрка или е изгубено или здрвено.До 30 ѓи чекам да видиме.Инаку за поголеми работи купувам од тука или кога одам надвор.
Ја мислим дека многу паника креваш, ќе стигне пратката за некое време :)
Убоо ти кажаја погоре, ѕирни у „Македонски Пошти“ темата, и ќе видиш дека не си само ти што чекаш долго време за достава на пратка од било каде
Овде кај нас кај и да идеш, што сакаш прај, никој нема да ти рече „да ја ја зедов пратката“ ни па ќе ти врати некој паре...

Thor488

read-only
17 септември 2024
8
5
Ја мислим дека многу паника креваш, ќе стигне пратката за некое време :)
Убоо ти кажаја погоре, ѕирни у „Македонски Пошти“ темата, и ќе видиш дека не си само ти што чекаш долго време за достава на пратка од било каде
Овде кај нас кај и да идеш, што сакаш прај, никој нема да ти рече „да ја ја зедов пратката“ ни па ќе ти врати некој паре...
Не кревам паника се нервирам многу.Видов и во делот за Македонски Пошти и видов тоа штп го знам и знам дека не сум само јас,знам дека ѓи тужеа им закопаа кривична и пак прават педерски работи.Тоа овој пат што го порачав има емотивна вредност и затоа се нервирам јако о брат.Мислев тука ако некој има како мене искуство вакво и најдов погоре што пиша еден дека му здрвиле каиш па сега собирам два и два.Не пишувам веќе за ова многу благодарам за се.Ако сакате да ме прашате,тоа што јас сум доктор како вие тука што сте за тоа компјутерите,прашајте што сакате.А ако ми се сјебе нешто компјутерот или ако сакам да купам нов 100% ќе ве прашам.Поздрав

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Пишено е катаљон пати во повеќе теми. Тоа е што е со македонски пошти, ќе си чекаш и кога тогаш ќе дојде. Со урлање и такво понашање сигурно не ќе ја добиеш веднаш пратката (прашање дали е воопшто пристигната).
И сигурен сум дека не ги интересира дали ти е итно или не ти и дали ти зависи работата од пратката или не. Ќе си чекаш како и сите што чекаат.
Порано или подоцна ќе стигне пратката. Ова е реалноста во држава и поштите сакале или не ние и нема да навлегувам што како и зашто е така
Краен случај не прави нарачки преку нет...

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
„Или користи ДХЛ, ФЕДЕКС, УПС...“ ;)

(Туку стварно е неприфатливо државна пошта да не функционира. мислам во законите/прописите што се регулира достава на списи само со нив можеш да ги праќаш...)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв