Nema si veza deka e poradi "takvi" ne isporacuvat vo mk. Ne isporacuvat poradi problemite so ungarska posta sto kasnat pratkite. Mal broj ima sto ne isporacuvat.Е баш заради такви сѐ помалку испорачуваат навака, а и тие што испорачуваат додаваат висока поштарина на цената.
Слободно отвори му диспјут, автоматски ќе го изгубиш.
Па купи си ги од eBayNema si veza deka e poradi "takvi" ne isporacuvat vo mk. Ne isporacuvat poradi problemite so ungarska posta sto kasnat pratkite. Mal broj ima sto ne isporacuvat.
I da otvore dispute aliexpress kje mu kaze in transit cekaj uste 30 dena da zavrse purchase protection.
I prodavacite na aliexpress zanesuvat se...Izgor skapi ceni na nekoj raboti...Cenata napumpana i 19 dolara shipping mislam aloo zdravi li se?
Na ebay vakvite tasni duplo po evtini se za 30 dena stigat vo mk. A i kaj nas mozat da se najdat po 1000-2000 denara 35 litarski...
![]()
Packable Lightweight Hiking Backpack,45L Waterproof Foldablel hiking Backpack | eBay
Adds travel utility to the outdoors.www.ebay.com
![]()
Tactical Outdoor Assault Military Rucksack Backpack Shoulder Bag Pack 20-35L | eBay
Find many great new & used options and get the best deals for Tactical Outdoor Assault Military Rucksack Backpack Shoulder Bag Pack 20-35L at the best online prices at eBay! Free shipping for many products!www.ebay.com
Ако пишеш истото уште 50 пати тука ќе ги убрзаш унгарцитеNema si veza deka e poradi "takvi" ne isporacuvat vo mk. Ne isporacuvat poradi problemite so ungarska posta sto kasnat pratkite. Mal broj ima sto ne isporacuvat.
I da otvore dispute aliexpress kje mu kaze in transit cekaj uste 30 dena da zavrse purchase protection.
I prodavacite na aliexpress zanesuvat se...Izgor skapi ceni na nekoj raboti...Cenata napumpana i 19 dolara shipping mislam aloo zdravi li se?
Na ebay vakvite tasni duplo po evtini se za 30 dena stigat vo mk. A i kaj nas mozat da se najdat po 1000-2000 denara 35 litarski...
![]()
Packable Lightweight Hiking Backpack,45L Waterproof Foldablel hiking Backpack | eBay
Adds travel utility to the outdoors.www.ebay.com
![]()
Tactical Outdoor Assault Military Rucksack Backpack Shoulder Bag Pack 20-35L | eBay
Find many great new & used options and get the best deals for Tactical Outdoor Assault Military Rucksack Backpack Shoulder Bag Pack 20-35L at the best online prices at eBay! Free shipping for many products!www.ebay.com
Nema si veza deka e poradi "takvi" ne isporacuvat vo mk. Ne isporacuvat poradi problemite so ungarska posta sto kasnat pratkite. Mal broj ima sto ne isporacuvat.
Зошто така си направил? Како така без рефунди доброволно парите на кинезите да и дадеш на плажа у хонг конг да ги трошат...Уште се замарате со АлиШит?
Јас избришав профил, исто и апликација.
Се одкажав и од рифунди,и од надеж дека ке пристигнат некогаш. (Фрлени пари)
АлиШит маркетинг трикНема потреба од поимот "АлиШит". Ако не ви чини, не ја користете ќе ве молам. Чичко Али ако не е, ќе треба по "европски" цени да плаќаме прости и поскапи продукти.
Како прост пример, една обична dry-fit маица за трчање може да се купи за 160 денари, а истата ја гледаш на оглас по ексклузивна цена од само 799 денари. Да не редам други милион примери.
јас го бев вратил алиева(еџпресс) ми даде поврат на пари но продавачот не си го земал продуктот дури евабот ми велеше можиш да си го задржиш јас му велам го врна назад пишуев приговори за шиппингот бут алл рефусе а јас сакам поврат на шипингот до Кина од продавачот,но тој вели би патиенце на царина у Чајна беше робата сега и се губи трагата и вели траинг то финд ит.Мора да го вратеш за да ти вратат парите.Треба по пошта да го испратеш да стигне во кина и кинезот да потврди дека го има подигнато.
И во тој систем "refund and return" има заебанции и дупки во корист на продавачот. Ти праќаш го до кина, таму кога ќе стигне мора кинезо да го подигне и да потврде во диспјуто дека го земал за да ти вратат парите.Ете пример и да го пратеш до кина може продавачот да направе финта да го одбие да не го земе пакетот и повторно во МК да се врате...Тие опции што алиХ ги нуде "free return" "refund and return" се безкорисни и немат си веза само неревози и време губење..
За да биде све како што треба, контактирај го и кажи му дека сакаш да ја продолжиш доставата во знак на добра воља. Нормално се учтиво и пишано така да доколку дојде до спор да има Алиехпрес аргументи позитивни за тебе.Имам 4 пратки кои не ми се пристигнати а се со поголема вредност.
Сега приметив дека на 3 од нив е поминат рокот за испорака т.е рокот бил до 1, 4 и 6 Јануари.
Последната 4та пратка ми е до краен датум утре.
Не ми е целта да дадам Refund и да го преварам кинезот, туку сакам да го продолжам рокот за да ми ги достави.
Што мислам дека е коректно од мене.
Има ли можност пример да му дадам дополнително време уште 1 месец за достава, и како да го изведам тоа?
Каде да пишам, а притоа да не ми одговораат ботови?
Фала
DHL јбг, спреми парички.За едно сателитско ресиверче од 1200 денари сакаат да ми стават царина.
DHL јбг, спреми парички.![]()
До 22 евра немаш давачки, освен ако ти побараат ДХЛ услуги(1000 денари)Да знаев дека е така ќе си чекав со обична пошта. Ама да видиме.
Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација
Free shipping со ДХЛ???нешто се случува со aliexpress, каснат пратки по два месеци скоро, поштарината платена
Гледам ги пренесуваат преку Унгарска пошта, порано одеше преку Латвиа ми се чини и стасуваа за 25 дена.
До 22 евра немаш давачки, освен ако ти побараат ДХЛ услуги(1000 денари)
Стискам на линкот неможе да отвори, како да ја избришал, еве направив скриншот.За каков ресивер станува збор? (линк ако може)![]()
Баце да не те плашам...извозен си.Стискам на линкот неможе да отвори, како да ја избришал, еве направив скриншот. Погледнете го атачментот 133669Погледнете го атачментот 133670
Испратено од AGS3-W09 преку IT.mk форум апликација
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE (USB-A) 67W charging cable not included, BHR07SKEU
880,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 64GB KINGSTON DATA TRAVELER EXODIA G2, BLACK, DTXG2/64GB
450,00 ден