Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

А1 лошо искуство

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.195
16.333
Сега на другиов монитор (Самсунг) забележувам дека на фотографијата каде мониторот е изгасен, горе десно се познава пукнатината која не ја видов иницијално (на Делл мониторот).

@hehexd ти не го забележа тоа кога го преземаше мониторот од курирот?

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Те нашол курирот добар и те превеслал. Џабе докажување џабе судови. Памет за друг пат.

hehexd

hello world
18 септември 2019
156
239
Сега на другиов монитор (Самсунг) забележувам дека на фотографијата каде мониторот е изгасен, горе десно се познава пукнатината која не ја видов иницијално (на Делл мониторот).

@hehexd ти не го забележа тоа кога го преземаше мониторот од курирот?
Нема ништо на изгасено во горниот десен ќош, а на вклучено е внатрешно скршен, се познава, затоа таму го сликав на исклучено.

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Пријави го случајот, не оставај така.
Мора да ти го заменат, не е твоја вина.

hehexd

hello world
18 септември 2019
156
239
Пријави го случајот, не оставај така.
Мора да ти го заменат, не е твоја вина.
Пријавив во пазарна инспекција, па ќе видиме, треба да ме контактираат, па ќе ве исзвестам за понатамошните случувања, посебно фала за @toplel што ми дава надеж за ситуацијава.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Ретардирана работа е фирма да праќа телевизори по карго.
По сета логика и на стварите суштинската грешка на А1 е шо го пратила по карго. Каргото само доставува. Они не прават преглед дали е стоката исправна или не. Дали е фабричка дефект или е скрпшен при транспорт со каргото тоа е грешка на А1, то јест а1. Не заслужува таа фирма голема буква.
На крај краишта ако ништо не биде членот нека земе буквално да и го тресне у дукан телевизоро сол да стане и нека го раскине договоро со таа џукелска фирма.

gamon

user
15 септември 2014
1.670
1.952
orgrimar
Ретардирана работа е фирма да праќа телевизори по карго.
По сета логика и на стварите суштинската грешка на А1 е шо го пратила по карго. Каргото само доставува. Они не прават преглед дали е стоката исправна или не. Дали е фабричка дефект или е скрпшен при транспорт со каргото тоа е грешка на А1, то јест а1. Не заслужува таа фирма голема буква.
На крај краишта ако ништо не биде членот нека земе буквално да и го тресне у дукан телевизоро сол да стане и нека го раскине договоро со таа џукелска фирма.
ќе палти пенали, цел телевизор и претплата з а 2 год, супер...

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
ќе палти пенали, цел телевизор и претплата з а 2 год, супер...
Ма какви пенали и бакрачи. Знае се од кај доаѓа смрдеата. Туку членот рече дека веќе 2 месеца или втор месец се бафта. Он продужил договор за да добие уред. Тие му го праќаат по карго. Не е исправен. Тачка. Ја да сум ќе одам кај адвокат да ги притисне дали за да му дадат нов уред, да му го поправат истио или да му го раскинат договоро.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.235
Ова е тотално некоректно. И најголемиот проблем го гледам во потврдата/испратницата од каргото. Не може да потпишуваме дека производот е исправен. Може само дека е подигнат. А норамлно нема да го подигнам ако забележам дека пакувањето не е како треба т.е. со видливи знаци на оштетување.

Исто и во продавница не треба да се потпише дека е исправен. Само дека е подигнат. Има милион производи кои нема да може да знаеш дали се исправни па дури и да упали во продавница. Мене само еднаш ми се случило да ми дадат ваква потврда и јас одбив да потпишам (од една позната фирма кај нас).

gamon

user
15 септември 2014
1.670
1.952
orgrimar
Ма какви пенали и бакрачи. Знае се од кај доаѓа смрдеата. Туку членот рече дека веќе 2 месеца или втор месец се бафта. Он продужил договор за да добие уред. Тие му го праќаат по карго. Не е исправен. Тачка. Ја да сум ќе одам кај адвокат да ги притисне дали за да му дадат нов уред, да му го поправат истио или да му го раскинат договоро.
ok ако си јак или многу убав ќе помине, иначе правно ќе го раскинат.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.195
16.333
Нема ништо на изгасено во горниот десен ќош, а на вклучено е внатрешно скршен, се познава, затоа таму го сликав на исклучено.

Како нема ништо на изгасено кога ете го на фотографијата се гледа дека е скршен.

hehexd

hello world
18 септември 2019
156
239
Како нема ништо на изгасено кога ете го на фотографијата се гледа дека е скршен.
Друже, ме натера да го вадам од кутија телевизоров и пак да го сликам, еве повели слики да видиш, го поминав со микрофибер крпа тоа што се гледа на блицот 124023722_2883021831914122_8405356947972820247_n.jpg 124769244_421438702564123_9029953043458151176_n.jpg ttv.jpg tvv.jpg

Последна промена:

hehexd

hello world
18 септември 2019
156
239
Има слики погоре тоа е од шо го бришев со микфорибер крпа телевизорот и те молам не ме прави ненормален затоа што не ми е дојдено до заебанција да се докажуваме како мали деца си се фатил како слеп за стап ја ти праќам слики ти очигледно ме правиш слеп бркај работа те молам
Чим тоа ти го толкуваш како скршено единствени две опции на кои можам да помислам се дека или ти немаш видено како изгледа скршен телевизор во живо, или немаш видено како изгледа телевизор воопшто

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд

artweb

user
5 март 2012
1.428
709
Скопје
artweb's setup  
Processor & Cooler
I5 6500 3,2Ghz, 6mb cache
Motherboard
HP EliteDesk 800 G2 795970-001
Storage
Patriot Blast SSD 120gb
RAM
8 DDR4 2133mhz
Video card
Intel GPU on board
Case
HP EliteDesk 800 G2 Tower case
Mouse
Gigabyte AIRE M60
Keyboard
A4Tech
Monitor
LG 24MB56HQ-B
OS
Windows 10
Има слики погоре тоа е од шо го бришев со микфорибер крпа телевизорот и те молам не ме прави ненормален затоа што не ми е дојдено до заебанција да се докажуваме како мали деца си се фатил како слеп за стап ја ти праќам слики ти очигледно ме правиш слеп бркај работа те молам
Чим тоа ти го толкуваш како скршено единствени две опции на кои можам да помислам се дека или ти немаш видено како изгледа скршен телевизор во живо, или немаш видено како изгледа телевизор воопшто
Батали го, те трола.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.453
11.522
Скопје
Друже, смири живци, не може вака.
Батали го, те трола.
Астро не е член што трола, тоа нему му изгледа на оштетување.

Мислам дека не треба дополнително да ја разглабаме темава, кажано е сè, останува да си проба со инспекции и тужби ако му се пробува.
А она што на нас ни останува е да ги контактираме А1 и да им кажеме за случајов и дека мора да си го променат начинот на продажба, да си ја променат фирмата за достава, и задолжително ако веќе доставуваат на ваков начин продукти, да ЧЕКА доставувачот за да провери купувачот дали е се океј со уредот што го купил.

Иначе, мене ме интересира, што ќе се деси ако му речеш на доставувачот „не потпишувам дур не проверам“? Ќе си отиде и нема да ти го даде продуктот? А ти веќе си потпишал со А1 и на сметка ќе ти дојде рата? :D

alexandar11

hello world
11 јануари 2010
463
210
Не требало да потпишуваш ништо и нека чека, не ги жалете оти немале време.
Од такво жалење, доверба во секого и потпишување на слепо доаѓа до вакви работи. Може е еден во сто ама ете се погоди кај тебе.

А1 нека прекине да испраќа уреди преку карго, гледам и телефони испраќаат. Го плаќам онлајн цена ќе го подигнам во салон и таму ќе потпишам договор.

StOrMK

lurker
25 јули 2015
974
484
Скопје
StOrMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i5 - 4440
Motherboard
Gigabyte H81M-S
Storage
TOSHIBA DT01ACA100 1TB
RAM
Kingston HyperX Fury 8GB
Case
Ментална :D
Mouse
Motospeed V70
Keyboard
Motospeed CK 104
Audio
Realtek HD Audio
Monitor
Benq DL2215-B 1920x1080 Full HD
OS
Windows 10 PRO 64bit
Уред од оператор не се купува... тАчка. Тие па по брзите пошти по брза постапка ќе го раздрндаат носејќи го натаму-наваму.
Јас имам купено Ајфон 8 од Алиекспрес, наредниот ден малиот звучник ми цркна, ми бараа доказ од сервисерот дека сум го сменил, јас им пратив папир на македонски јазик и пошто врска немаа што пишува, направија парцијален рефунд. :)

Avid

senior
21 јануари 2009
6.453
11.522
Скопје
Уред од оператор не се купува... тАчка.
Доста бе.
Од Телеком пред 5 години земав LG LF5800 мука нема. Од Нептун го купиле они.
А ја иам мука, сакам да ми се расипе и да зеам нов 4к олед.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Доста бе.
Од Телеком пред 5 години земав LG LF5800 мука нема. Од Нептун го купиле они.
А ја иам мука, сакам да ми се расипе и да зеам нов 4к олед.
Авиде, па решението за твојхата мука веќе е јасна ко сунце. Тоа е проблемот на нажалост членот со телевизорот. :(
Испрати го по карго на пријател, роднина па после тие тебе по карго нека ти го вратат. Следниот ден ќе добиеш потреба и желба за 4K ТВ.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
575
817
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Сите сакате онлајн нарачки и после не требало така.
Баш ме интересира тоа нарачките по 2000е од computeruniverse кога ви стигнат дали во пошта се расправате да ги проверите пред да потпишете.
Цел свет така функционира, онлајн шопинг, карго шипинг.

Ова сега е ќе се докажуваме кој е во право. Мене ова ми изгледа дека уште во кутија е паднат телевизорот дали во магацин, во карго или кај корисник и се скршил. Биди паметен и пресуди кој е крив.

Единствена опција ти е пазарна инспекција или кои и да се надлежни (иако немаш докази) и што ќе решат тоа.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Сите сакате онлајн нарачки и после не требало така.
Баш ме интересира тоа нарачките по 2000е од computeruniverse кога ви стигнат дали во пошта се расправате да ги проверите пред да потпишете.
Цел свет така функционира, онлајн шопинг, карго шипинг.
Проблемо не е у онлајн нарачката, туку шо фирмата не го достават сами со соптвено возило.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно