Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Vip- Problem so internet

Andrej Dida

read-only
17 август 2016
9
0
Kako prvo zdravo na site!
Ova mi e prv post, se nadevam deka ke dobijam pomos.
Imam problem so gubenje na konekcija na kompjuterot posle odredeno vreme. Problemov se slucuva od koga staviv nova maticna ploca ASROCK N68C-GS4 FX, zabelezav deka podrzuva OS do Windows 8.1, jas imam Windows 10. Probav so mnogu komandi vo cmd, kako: ipconfig /release, ipconfig /renew i mnogu drugi. Znaci problemot ili e do kompjuterot ili e do ruterot, imam wireless na mobilen i ne se gubi konekcija, ama na pc snemuva posle 30minuti-1 saat. Nekoj ako imal slicen problem ve molam pomognete eve veke 2 nedeli se trudam da sfatam sto e problemot. Inace ruterot e nov, pred okolu 1-1 i pol mesec se zemeni vo paket so televizija. Isto zabelezav i deka IP adresata se menuva od 192.168.x.x vo 169.254.x.x i se gubi default gateway.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Изгледа како проблем со драјверот или со Power save функција.
Да даеш Teamviewer евентуално да се погледне што е и што запишува во Event log.

Andrej Dida

read-only
17 август 2016
9
0
Изгледа како проблем со драјверот или со Power save функција.
Да даеш Teamviewer евентуално да се погледне што е и што запишува во Event log.
Poglednav na online stranicata od maticnata i imaat driveri do Windows 8.1, a za Power save mislis da moze da se iskluci ruterot so cel da se zacuva energija? Ako e toa veke e unchecknato, a vo device manager kazuva deka driverite se updated. Za teamviewer ako mozam da spustam pokasno oti momentalno sum na rabota, eventualno utre.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Epa togas e Najverojatno drajverot nesoodveten, a mozebi i na plocata imas otiden nekoj kondenzator ili slicno.
Koga ke prestane da raboti, samo restart i davas i prorabotuva ili?

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

Andrej Dida

read-only
17 август 2016
9
0
A wireless na mobilen imam 24/7, ne se gubi konekcijata voopsto, i jas mislam deka e do nekoj driver ama neznam koj da go spustam oti na nivnata stranica ima driveri do windows 8.1...

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.145
16.230
Треба да работи и со тој драјвер од 8.1
Дај да видиме event viewer што кажува.

Sent from my Redmi 3 Pro using Tapatalk

Andrej Dida

read-only
17 август 2016
9
0
Моментално сум на пц, извинете што не пишувам со македонски фонт, немам на телефон. Иначе Евент Лог повелете видете. Screenshot_1.jpg

Andrej Dida

read-only
17 август 2016
9
0
Eve sega povtorno mi snema konekcija i mi se pokaza dns client event vo event log, sto mislite da gi smenam 8.8.8.8 i 8.8.4.4 so drugi dns i da probam so disable na ipv6?

Andrej Dida

read-only
17 август 2016
9
0
Gi smeniv DNS no nemam sreka, imav net eve veke cas i polovina no se pojavuva istiot problem. Probav so troubleshoot, kazuva Default gateway not available, decki stvarno mi treba pomos nekoj ako znae ve molam neka pisi na postov. I izvinete za spamanjeto.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.164
18.759
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
А што имаш наместено во кантри? И дали каналот е ауто? да не ти бега њифи каналот на Х време во некој опсег кој не го поддржува картицата на ПеЦе?

Andrej Dida

read-only
17 август 2016
9
0
Vaka decki fala za pomosta, jas ne se razbiram mnogu, nemam cepkano vo ibternetot mnogu mnogu. Vcera mi se javija od Skopje i mi rekoja deka modemot raboti bez prestan 4 dena. Mi rekoja da probam so drug kompjuter/laptop. Deneska drugarce ke donesi laptop pa ke vidime. Ako e vo red kaj nego ke go nosam na majstor kade sto mi ja stavija maticnata ploca.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно