Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Apple Pay во Македонија

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
И КБ може безконтактно со картичката.

Она што отпосле ми го објаснија е дека неможноста е поради тоа што дигитализираната картичка практично не го има реалниот број на картичката, туку токенизиран.

Но, никако да ја сфатам логиката на еднонасочноста. Подигањето и трошење пари - нема проблем, уплатата - не може…. !?

baikonurcos

read-only
14 август 2025
7
7
Ќе биде можно, банките треба да додадат проверка дали картичката припаѓа на нивната мрежа не со проверка на целиот број на картичката, туку преку други параметри.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.706
3.356
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Bas slikava i prilega i na halk bidejki e javna tajna deka se politicki opredelena banka od taa strana na ovoj na slikata. Sramno za edna banka ama nema veza ajde sega da ne mesame takvi raboti.
Секоја банка мора да биде влезена во политиката на ваков или онаков начин, ете пример е Комерцијална. Повеќето кредити државата кои ги зема се преку нејзе. Нема ништо поубаво држава да ти земе кредит :)

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
573
390
Секоја банка мора да биде влезена во политиката на ваков или онаков начин, ете пример е Комерцијална. Повеќето кредити државата кои ги зема се преку нејзе. Нема ништо поубаво држава да ти земе кредит :)
Da, vo red e no ne tolku kako Halk, site vraboteni da im bidat vraboteni partiski preku edna ista partija, pa toa ne e štab, banka e.

Viko

hello world
28 јуни 2022
306
283
Редовно ги проверувам страниците на СТБ и Халк (apple pay site:stb.com.mk / apple pay site:halkbank.mk) ама ништо...

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
Дали знаете дали после обновување на картичка (измината важност) истата треба повторно да се внесува во ApplePay? Од КБ не знаеја веднаш да ми одговорат, па ми се јавија телефонски да ме известат дека не треба, али ако сум имал проблем да сум ја избришел и да сум ја додадел пак... така да не ми е многу сигурна информацијата. Јас посекако ќе проверам деновиве директно на ПОС дали ќе помине, али ако имал некој искуство ќе биде добредојдено :)

Antonio002

read-only
18 јули 2019
36
17
Дали знаете дали после обновување на картичка (измината важност) истата треба повторно да се внесува во ApplePay? Од КБ не знаеја веднаш да ми одговорат, па ми се јавија телефонски да ме известат дека не треба, али ако сум имал проблем да сум ја избришел и да сум ја додадел пак... така да не ми е многу сигурна информацијата. Јас посекако ќе проверам деновиве директно на ПОС дали ќе помине, али ако имал некој искуство ќе биде добредојдено :)
Нема да помине на ПОС, Исто и мене ми истече картичката, Старата ја избришав од Валет, После активација на новата сама ке ти искочи во НЛБ Пеј, И ќе треба на ново да ја ставиш.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.535
3.137
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Кој последен се смее...

BigBull

hello world
20 март 2013
74
102
Кај Халк во сите нивни одговори беше наведено дека ќе пуштат во следниот квартал, не знам зошто очекувавте во септември дека ќе биде.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно