Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Nvidia - Генерална дискусија

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
521
Битола
Сетек дават 20 000 попуст 5090
Овие скроз му избега чавката...
Мислењето е автоматски споено:

дечки, не може АМД секаде да постигне, и да сака не може да стигне.
AMD кај GPU као можел некојпат, а не па сеа, ради нив е целиот циркуз со цените на Nvidia, да имаја некаков competition немаше вака да е песната.

no_retreat

lurker
22 јануари 2011
622
1.511
no_retreat's setup  
Processor & Cooler
intel core i7 14700kf w/ NZXT KRAKEN 280mm AIO Liquid Cooler with LCD Display
Motherboard
Gigabyte Aorus Elite AX Z790 Black
Storage
Samsung 970 Evo 2tb
PSU
Corsair HX 1200i Platinum
RAM
2x16gb DDR G-Skill Trident Z5 ARGB 6000mhz cl30
Video card
RTX 4070 ti Super MSI Ventus 3X
Case
NZXT H9 Flow Black
Mouse
Logitech G Pro X Black
Keyboard
Keychron Q3 modded with Lime Green Switch and Glorious GPBT Black Ash Dye Keycaps
Audio
Logitech G733 wireless
Monitor
Samsung Neo G8 32" 240hz UHD MiniLED + QLED Panel
OS
windows 11 pro
Овие скроз му избега чавката...
Мислењето е автоматски споено:

AMD кај GPU као можел некојпат, а не па сеа, ради нив е целиот циркуз со цените на Nvidia, да имаја некаков competition немаше вака да е песната.
Не се сложувам, погледни ја приказната со процесорите, после фудот на Intel со 14та генерација и матичните, цените на процесорите на АМД отидоа плафон и абер немаат да се стабилизираат. АМД се исто куче како и Nvidia само што не се способни да направат подобар производ од Nvidia во моментов.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
кое време дојде, енвидиа фанс да го молат АМД. И тоа не да купат АМД него да ги намали цените за да купат енвидиа :ROFLMAO:
Ова секогаш. Треба да се молиме за здраво соперништво за да не нѐ бричат толку кои да се. Тажно е што само NVIDIA останаа сериозен играч засега па си играат дрндупка со конзумерите.

АМД имаат одлична шанса за да ги скинат НВИДИА моментално, треба само цените да ги нагодат убаво.

Процесорите арно излезе здрава компетиција па се нудат и подобри продукти и по попристапливи цени.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
521
Битола
Не се сложувам, погледни ја приказната со процесорите, после фудот на Intel со 14та генерација и матичните, цените на процесорите на АМД отидоа плафон и абер немаат да се стабилизираат. АМД се исто куче како и Nvidia само што не се способни да направат подобар производ од Nvidia во моментов.
Па истото тие, тука се Intel криви, тие ја посраја работата, vice verca e АМД во GPU маркет. Како сакаш речи мора да имаш 2 силни конкуренти меѓу себе за да има конзумерот некој избор, баш како шо кажа @Rikimaru а не сеа имаме монопол од Nvidia кај графичките, и монопол кај AMD на процесорите. И ќе добиваме некој sub-par наградби од генерација во генерација, а да бидат преплатени на пазарот.

Ова е време кај шо ако имаш нешто релативно поново, терај го дур не издржи, инаку тој шо треба сеа да склопва машина нова или па ќе прај смена на дел, искрено го жалам.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.276
Скопје
hackitfree.github.io
Демек неколку месеци абстиненција ќе практицираше Наколче. Шо е ова. Барем не е страшно како во АМД под-форумот. Господ нека им е на помош. Ова е болеС:

Погледнете го атачментот 147512
Врати се прочитај - НВИДИА е темата ... Ја излигави цела тема. Земи купи лижзвче аман - па лигави се колку сакаш :rolleyes:
Имај осет спрема другите барем - или ве има група интересно ви е ?

Последна промена:

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Наколче пред 2 дена: „Ајде - ако толку искрено ви сметам - ете не пишувам некој месец два. Само ќе читам ете“

Наколче од тогаш до денес: 3 нови коментари

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Човекот си има слободно време да споделува информации на некој ако не му чини може да го игнорира има таква функција ...
Човекот не споделува информации. Информацијата е вистинита по природа. Човекот споделува халуцинации, што е капитално злодело на форум од овој тип.

R9Furyx

hello world
14 мај 2017
62
42
Си има администрација и модератори ако мислиш дека греши пријави го, друго нема.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Си има администрација и модератори ако мислиш дека греши пријави го, друго нема.
Пријавуван е од многу корисници тука, џабе е. Администрацијата не се замара.

Последна промена:

Grimriper

hello world
23 април 2015
113
488
Stip
Grimriper's setup  
Processor & Cooler
i5 13500 - Deep Cool LE500
Motherboard
Gigabyte B760 Gaming-X
Storage
Samsung 980 250gb - Samsung 1TB 860 Evo
PSU
Gigabyte b700h
RAM
2x16gb DDR4 Kingston HyperX 3200Mhz
Video card
RTX 3080TI Zotac AMP
Case
Cooler Master H500 ARGB
Mouse
Razer Basilisk Essential
Keyboard
Aula X70
Audio
Lenovo H600 Wireless
Monitor
AOC C27G1 27''
OS
Win 11

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
521
Битола
Во нашата чудесна земја, во едно место наречено СКАЛПЕРС овај де ... СЕТЕК се толку јаки, шо мислам дека на чоек нема да му замерам да купи 5090-ка за 3000 евра, него да ја купи новата од АМД "Nvidia's Revenge" графичка.

1741171531383.png

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.300
5.276
Скопје
hackitfree.github.io
Во нашата чудесна земја, во едно место наречено СКАЛПЕРС овај де ... СЕТЕК се толку јаки, шо мислам дека на чоек нема да му замерам да купи 5090-ка за 3000 евра, него да ја купи новата од АМД "Nvidia's Revenge" графичка.

Погледнете го атачментот 147751

Е затоа и ќе продолжам да купувам од Пане-комерц !
Дупло поскапо од МСРП да ми продава картица ? Мало морген :cautious:

Aowek

user
14 април 2012
1.212
1.169

Лешинари

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
521
Битола
Ме потсеќа на времето ко фати кризата со крипто и ко кошташе RTX 3080-ка рака и нога, 3x поќе од MSRP, ама и тогаш и сега имаше такви шо убедваја, абе тое новата реалност ... нека се носат во 3 п.м дур не ги средат цените, од СЕТЕК па све надаље шо ги продава по астрономски цени.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192

И тоа ни мање ни више него asus prime бе човек што е уствари proart и е ништо модел, да е некоја со водно ладење 150 у свет ги има па да разбереш вака да идеш од глава да им ја треснеш

outsider

lurker
14 јуни 2019
852
1.682
Битола
www.instagram.com
Ме потсеќа на времето ко фати кризата со крипто и ко кошташе RTX 3080-ка рака и нога, 3x поќе од MSRP, ама и тогаш и сега имаше такви шо убедваја, абе тое новата реалност ... нека се носат во 3 п.м дур не ги средат цените, од СЕТЕК па све надаље шо ги продава по астрономски цени.
За жал долго време трај реалноста.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно