Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

A1 (поранешно VIP)

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
255
115
Дефинитвно ќе го продолжувам договорот во А1, сега ме интересира што е тоа што вие би го земале со 16 илјади денари ваучет па и да доплатам нешто, а лесно ќе се продаде после тоа, со цел да си ја намалам цената на пакетот.

18 септември 2020
948
890
Македонија
Здраво на сите,
Дали некој од вас користи оптички интернет од а1 ама на опрема од македонски телеком, и како сте задоволни од интернетот?
Благодарам
Ти пуштаат јас како што знам оптичко влакно т.е. кабел од телеком и ти поставуваат опрема и рутер на реверс, кој ти го монтира екипа на Македонски телеком.
За тоа кој користи и кој е задоволен, ќе ти кажат членовите овде што користат.
Со почит.

Magical

hello world
15 август 2008
435
453
Како тоа интернет од аједан а опрема од телеком!?
Секој провајдер си монтира своја опрема.
Јас плаќам отика на а1, а1 нема опрема во зградата каде што живеам, само телеком има своја опрема за оптички интернет во мојата зграда.
Мислењето е автоматски споено:

Ти пуштаат јас како што знам оптичко влакно т.е. кабел од телеком и ти поставуваат опрема и рутер на реверс, кој ти го монтира екипа на Македонски телеком.
За тоа кој користи и кој е задоволен, ќе ти кажат членовите овде што користат.
Со почит.
Јас не сум баш најзадоволен од интернетот, затоа ме занима мислење на други членови/корисници.

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
579
397
Како тоа интернет од аједан а опрема од телеком!?
Секој провајдер си монтира своја опрема.
Mislis, oprema i internet od A1 a infrastruktura (mreza) od Telekom.
Imam bliski koi postavija dodeka bev vraboten vo Antarias salon, zadovolni se, ne se imale prekini, brzinata e spored ponudata, televizija dobivas IPTV so resiver zavisno od paketot, idi vo salon ke ti objasnat, vo nasiov slucaj (Kocani) mnogu podobro e vo Antarias salon otkolku vo glaven salon, vo glavniov samo lazat i stavaat pogolemi tarifi i korisnicite se zalat deka A1 e los a ustvari vrabotenite neznaat eden dogovor ubavo da sredat i da dodadat promocii i zgora na toa velat deka drugiot salon e privaten ne davaat ista oprema polosa davale i ne davale promocii hahah, vo telekom e poloso ama toa sega ne e ni tema

godovic

hello world
5 септември 2007
346
396
Скопје
Да, се рента оптика од еден или друг провајдер си го имаат нати го - дајми го, меѓутоа не се исти условите. Во документите на А1 стои ако е оптика на А1 имаш карикирам 7TB, ако е изнајмена имаш 5TB или помала брзина?!?! Не ме држи за збор провери тука, на линкот за ценовници:
Види го делот големопродажна оптика... Мислам дека тоа се однесува на изнајмена линија од друг повајдер.
И сега прашањето на @LambertGolden е дали ја бива оваа услуга или не? Кој има искуство нека сподели. Јас, порано, до пред 2 години, имав опрема од телеком (рутер и отпичко влакно), а услуга од неотел и беше ТОП.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Здраво на сите,
Дали некој од вас користи оптички интернет од а1 ама на опрема од македонски телеком, и како сте задоволни од интернетот?
Благодарам
Јас сакав тоа да ставам ама после 2.5 месеци чекање се откажав . Само пази незнам што интернет брзина ке ставиш .
Дека јас сакав 200/200 како од а1 што нудат интернет оптички да ставам .
Ама пошто немаше можност ми спомнаа преку телеком исто што ти го понудиле тебе .
Ама ако си преку телеком од а1 плакаш пакетот од а1 200/200 за иста цена да добиеш 100/100 од телеком .
Информирај се убаво опасни се многу.
И немој да те лажат 1-2 недели нешто такс демек па после немало налог у телеком немало налог а1 и така у круг .

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.801
4.514
Неготино
На 31.01.2025 обновив договор во А1. Сменив тарифа и земав телефон.
Денес ми стига сметка за јануари по новата тарифа и сумата од телефонот ставена таму.

Вреди да одам да се расправам, бидејќи јануарската сметка требаше да стигне по старо?

Mao

user
5 јуни 2007
1.341
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Јас имам оптички интернет 100/100 од А1 преку оптика наа телеком и Huawei рутер на телеком, што патем е забрането да го даваат. Интернетот како интернет е ок, не сум презадоволен. На почетокот имав огромни проблеми со ИП адреси на црна листа, користењето интернет беше ужас, ми бараа captcha на сајтовите да решавам цело време а некои дури и ме блокираа. Еве втора година како го користам и само сум сигурен дека нема да го обновам 100%. Направив глуп потег, исклучив интернет 300/300 што го плаќав 1400 денари за да уштедам да плаќам 100/100 за 1000 денари. Глупост жива, али ако ми е кога потпаѓам под туѓи влијанија. :)

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.332
1.353
Јас имам оптички интернет 100/100 од А1 преку оптика наа телеком и Huawei рутер на телеком, што патем е забрането да го даваат. Интернетот како интернет е ок, не сум презадоволен. На почетокот имав огромни проблеми со ИП адреси на црна листа, користењето интернет беше ужас, ми бараа captcha на сајтовите да решавам цело време а некои дури и ме блокираа. Еве втора година како го користам и само сум сигурен дека нема да го обновам 100%. Направив глуп потег, исклучив интернет 300/300 што го плаќав 1400 денари за да уштедам да плаќам 100/100 за 1000 денари. Глупост жива, али ако ми е кога потпаѓам под туѓи влијанија. :)
Тоа со капчата е ради што А1 користи дабл нат и се ненормални и господ знае колку корисници ги бутаат у 1 јавна ИП. Секад било така секад и ќе биде.

389mk

hello world
16 јануари 2020
284
321
Од 01.01 ми ставиле 20гб плус интернет и 200 денари плус на тарифата. Без никакво известување ни барање.
За ова сме добиле известување со октомвриската сметка, никогаш не ги скролам сметките, и не сме го забележале. Не ни дале опција ни да сме против промената, туку само да го раскинеме договорот ако не се согласуваме. Сега имаме 35ГБ интернет за 649 денари во сим варијанта на пакетот без договорен период. Само што за тие броеви и тие 15ГБ од претходно беа многу, а цената од 500 денари беше сосема ок.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.571
3.037
Од 01.01 ми ставиле 20гб плус интернет и 200 денари плус на тарифата. Без никакво известување ни барање.
За ова сме добиле известување со октомвриската сметка, никогаш не ги скролам сметките, и не сме го забележале. Не ни дале опција ни да сме против промената, туку само да го раскинеме договорот ако не се согласуваме. Сега имаме 35ГБ интернет за 649 денари во сим варијанта на пакетот без договорен период. Само што за тие броеви и тие 15ГБ од претходно беа многу, а цената од 500 денари беше сосема ок.
Да, го направија ова и лани, зборувавме овде доста пати на таа тема пред повеќе од половина година (мене на два различни договори со А1 ми се случе ова).
И да, проблемот е што прекасно е веќе ко ќе забележиме промена во висина на сметка - веќе поминал периодо за жалби и молби и раскинвање договор, за кое што „уредно“ си известен, ама ептен тивко-полека...битно ти кажале де :)

tomskibt

hello world
12 јули 2022
109
86
Ајде едно прашање користам Neo Sim M и си плаќав 649 денари месецот, арно ама кога ми стигна за јануари сметката ми пишува 749 (поскапено 100 денари) а никој не прати известување дека ќе се поскапува, дали ова е само кај мене или и кај други има поскапување.

Ts011

user
31 март 2020
1.439
1.099
Ајде едно прашање користам Neo Sim M и си плаќав 649 денари месецот, арно ама кога ми стигна за јануари сметката ми пишува 749 (поскапено 100 денари) а никој не прати известување дека ќе се поскапува, дали ова е само кај мене или и кај други има поскапување.
Otvori si nekolku smetki unazad i citaj se so se najsitni bukvi, btw kaj site e +100na postari tarifi

tomskibt

hello world
12 јули 2022
109
86
Otvori si nekolku smetki unazad i citaj se so se najsitni bukvi, btw kaj site e +100na postari tarifi
Фала на инфо, онлајн на апликацијата плаќам зато немам видено. Ништо ќе се префрлам на таја од 450 претплата со 6 гига интернет (а1 ultra xs sim), доволна ми е и таја или на А1 ultra sim m за 700 денари ако ептен после видам за интернет дека имам поќе потреба.

Ts011

user
31 март 2020
1.439
1.099
Фала на инфо, онлајн на апликацијата плаќам зато немам видено. Ништо ќе се префрлам на таја од 450 претплата со 6 гига интернет (а1 ultra xs sim), доволна ми е и таја или на А1 ultra sim m за 700 денари ако ептен после видам за интернет дека имам поќе потреба.
I jas plajkam onLine ama mi pratija pred nova vodina 2 email,vo koj pisuva do koga mi e dogovor ako ne prodolzuvam sum na neopredeleno no +100 / so toa sto ke mi dupliraat brzina na fix net/i pisuva so plajkajne na poslednata smetka kade sto 10 dena e veke pominat dogovorot gi prifajkam novite uslovi....duplirana brzina za 100mkd.

tomskibt

hello world
12 јули 2022
109
86
I jas plajkam onLine ama mi pratija pred nova vodina 2 email,vo koj pisuva do koga mi e dogovor ako ne prodolzuvam sum na neopredeleno no +100 / so toa sto ke mi dupliraat brzina na fix net/i pisuva so plajkajne na poslednata smetka kade sto 10 dena e veke pominat dogovorot gi prifajkam novite uslovi....duplirana brzina za 100mkd.
Фала ете пратиле на маил на сметката за септември не сум прочитал, и демек плус уште 20 гига интернет за тие плус 100 денари.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно